ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 23.12.2020. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 23.12.2020. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 23.12.2020. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице

********

**************

ЈУ ГИМНАЗИЈА "ЈОВАН ДУЧИЋ" ДОБОЈ

ХИЛАНДАРСКА 2

74 000 ДОБОЈ

 

ДОПУНА КОНКУРСА

 

1. Врши се допуна конкурса расписаном у дневном листу "Глас Српске" дана 9.12.2020. године у дијелу  доставе документације на основу које се  врши бодовање кандидата у складу са Правилником о пријему у радни однос у средњој школи ("Службени гласник РС" 24/19) тако што се додаје тачка 10. која гласи :

"Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење ."

2. Рок за подношење доказа по  конкурсу и допуни конкурса је 8 дана, од дана објављивања допуне конкурса.

3. Тестирање и интервју са кандидатима  који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 8.1.2021. године (петак) у просторијама школе са почетком у 10 сати.

4. Достава документације по конкурсу и допуни конкурса може се доставити лично или путем поште на адресу школе ЈУ Гимназија "Јован Дучић" Добој, Хиландарска 2

5. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

***

ЈУ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД МОДРИЧА

ТРГ НЕМАЊИЋА 4

74 480 МОДРИЧА

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем приправника из категорије дјеце погинулих бораца ВРС,  у радни однос на одређено вријеме у ЈУ Центар за социјални рад Модрича

 

I Директор ЈУ Центра за социјални рад Модрича, расписује јавни конкурс за пријем у радни однос на одређено вријеме једног (1) приправника са високом стручном спремом из категорије  дјеце погинулих бораца ВРС и  то:

 

1. Дипломирани социјални радник, 240 ETCS бодова - приправник ……. 1 извршилац                         

 

II Опис послова

Стручно оспособљавање приправника обавиће се према програму стручног оспособљавања приправника у ЈУ Центру за социјални рад Модрича.

Приправником се сматра лице које први пут заснива радни однос у свом занимању, а приправнички стаж за ВСС траје 12 мјесеци.

 

III Општи услови

• Да је држављанин Републике Српске и БиХ,

• Да је старији од 18 године,

• Да има општу здравствену способност,

• Да се против кандидата не води кривични  поступак

• Да није заснивао радни однос у струци и да се налази на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске

• Да спада у категорију дјеце погинулих бораца ВРС.

 

IV  Посебни услови

1. Висока стручна спрема - VII степен стручности, завршен први циклус студијског програма Социјални рад, 240 ETCS бодова.

 

V Сукоб интереса

Кандидат не може обављати дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса у складу са Законом о локалној самоуправи.

 

VI Потребна документа

Уз пријаву на конкурс, кандидат треба доставити:

- Увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),

- Извод и матичне књиге рођених,

- Увјерење да се против кандидата не води кривични поступак (не старије од 6 мјесеци),

- Овјерену личну изјаву да није члан управних и других одбора, органа политичких странака или одборник у Скупштини општине, да се не бави самосталном дјелатношћу, нити да је власник приватног или другог предузећа, сходно тачки В (Сукоб интереса),

- Овјерена копија личне карте,

- Овјерена копија дипломе или увјерења о завршеном факултету,

- Увјерење Завода за запошљавање РС да се кандидат налази на евиденцији незапослених лица

- Увјерење да кандидат спада у категорију дјеце погинулих бораца ВРС,

- Доказ о општој здравственој способности доставиће изабрани кандидат по завршетку изборне процедуре.

 

Кандидати су дужни доставити документа у оригиналу или овјереној копији.

 

Сви кандидати који испуњавају опште услове, биће позвани на интервју.

О времену и мјесту обављања интервјуа, сви кандидати ће бити накнадно обавијештени, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

VII Рок за подношење пријава

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу "Глас Српске" и на огласној табли ЈУ Центра за социјални рад Модрича.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве се могу доставити путем поште на адресу: ЈУ Центар за социјални рад Модрича, Трг Немањића 4 или лично сваким радним даном од 8 - 14 часова, са назнаком "Пријава на конкурс - не отварај".

На пријави, кандидат је обавезан да напише контакт телефон.

***

ЈУ СШЦ "НИКОЛА ТЕСЛА" БРОД

КРАЉА ПЕТРА И ОСЛОБОДИОЦА ББ

74 450 БРОД

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

 

1. Професор хемијске групе предмета – 1 извршилац приправник - на одређено вријеме (до краја наставне године 2020/21.) пуна норма,

 

Поред општих услова за заснивање радног односа предвиђених Законом о раду ("Сл. гласник Републике Српске", број: 01/16 и 66/18), кандидати требају испуњавати и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20, 92/20) и услове из Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ("Сл. гласник РС", број 29/12, 80/14, 34/15 и 83/15).

 

Уз пријаву кандидати су дужни доставити:

1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3. Извод из матичне књиге рођених или овјерену фотокопију личне карте,

4. Увјерење о држављанству,

5. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица  која траже запослење,

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом  или малољетним лицем, не старије од шест мјесеци,

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20) испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

 

Кандидат који буде одабран по конкурсу ће прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење о здравственој способности за рад издато од стране надлежне установе, које не смије бити старије од шест мјесеци.

 

За кандидата који буде изабран по конкурсу школа ће прије заснивања радног односа од надлежног Центра јавне безбједности затражити увјерење о неосуђиваности.

 

Пријаве са потребном документацијом доставити искључиво поштом на горе наведену адресу.

Сви документи се достављају у овјереној фотокопији која није старија од шест мјесеци и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове неће се разматрати.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу и интернет страницу школе.

 

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве одн. који испуњавају услове конкурса, тестирање и интервју ће се обавити 5.1.2021. године 10 часова у  учионици број 20, према распореду објављеном на огласној табли и званичној страници школе. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервју, сматраће да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријумима за  пријем ("Сл. гласник РС" број 24/19).

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама.

***

ЈУ ОШ "ОЗРЕН" ДОЊА ПАКЛЕНИЦА

74 255 ДОЊА ПАКЛЕНИЦА

 

КОНКУРС

за избор и именовање директора ЈУ Основне  школе "Озрен" Доња Пакленица, Добој

 

1. Опис послова

            Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе у складу са позитивно-правним прописима. Директор школе за свој рад одговора Влади Републике Српске, Школском одбору и министру просвјете и културе Републике Српске.

 

Директора школе  именује Влада на приједлог министра. Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања на дужност.

 

2. Општи и посебни услови за пријем у радни однос

За директора ЈУ Основне школе "Озрен" Доња Пакленица, Добој, може да буде изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду Републике Српске, Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о условима и поступку  избора и разрјешења  директора основне школе и то :

 

Општи услови:

1. да је држављанин  БиХ;

2. да је старији од 18 година;

3. да има општу  здравствену способност за рад;

 

Посебни услови:

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који:

1.  има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или да испуњава услове у складу са чланом 177. став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању,

2. има најмање 5 (пет) година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1),

3. није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

3. Потребна документација

  Кандидати који конкуришу за директора школе уз пријаву на конкурс достављају сљедећа документа:

1. извод из матичне књиге рођених,

2. увјерење о држављанству,

3. диплому о завршеној стручној спреми,

4. потврду којом доказују да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,

5. љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,

6. увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

7. увјерење да се против њега не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, издато од надлежног суда,

8.  приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

9. препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

10. кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и  оствареним резултатима у раду.

Увјерење из тачке 6) школа ће прибавити  службеним путем од надлежног ЦЈБ за именованог  кандидата, а прије ступања на дужност. Кандидати су дужни да уз пријаву  доставе документа у оригиналу или овјереној  фотокопији не старија од 6 мјесеци.

 

4. Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

            Пријаве се могу доставити лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа "Озрен" Доња Пакленица, Добој, 74255 Пакленица, са назнаком „За јавни конкурс за избор и именовање директора школе - НЕ ОТВАРАТИ". Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања у дневним новинама.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање.  Достављена документа неће бити враћена кандидатима.

 

5. Начин и рок обавјештења кандидата

            Школски одбор ће размотрити пријаве свих кандидата и доставити министру  просвјете и културе документацију и списак свих кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора школе.           

Школски одбор ће писаним путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци о именовању директора ЈУ Основне школе "Озрен" Доња Пакленица, Добој  у року од 8 дана од дана пријема одлуке од ресорног министарства.

***

ЈУ ОШ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" БЛАТНИЦА

74 275 БЛАТНИЦА

 

КОНКУРС

за упражњено  радно мјесто

 

 1. Наставник физичког васпитања - 1 извршилац радник са искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу; пуна наставна норма; рад на одређено вријеме до повратка радника са боловања

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Службени гласник РС" бр.1/16, 66/18.) кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник РС" бр. 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20) Правилнику о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи ("Службени гласник РС" бр. 77/09, 86/10, 25/14. и 76/15.) као и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске", број: 74/18 и 26/19)

Право учешћа на конкурс на основу члана 104. став 6) Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18 , 84/19, 35/20 и 63/20) имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању ("Сл. гласник Републике Српске", број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), као и  лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз потписану пријаву од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије (не старије од 6 мјесеци) сљедећих докумената а на основу којих се доказује испуњеност општих и посебних услова, те документацију (овјерене копије) на основу које се врши бодовање по критеријумима из Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријема у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи .

 

Документација за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидати након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

6. увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, које доставља кандидат

Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Документација за посебне услове и документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи:

1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3. Додатак дипломи који садржи податке о просјечној оцјени током студирања или увјерење од високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

6. Увјерење о радном стажу/радном искуству издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен, са подацима о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла

7. Увјерење од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица у стручној спреми траженој конкурсом,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

11. Кратку биографију,

 

Оглас остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс комисија не разматра, већ их евидентира уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којом се пријава одбацује.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама централне школе у Блатници  дана 4.1.2021. године.

- Тестирање кандидата  почиње у 8 часова, а интервју у 9 часова.

Списак кандидата који доставе потпуне и благовремене пријаве ће бити постављен на огласној табли школе.

Кандидат који достави потпуну и благовремену пријаву, а не појави се на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа поставља на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

(члан 8. Правилник о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата  у основној школи ("Службени гласник РС" бр. 74/18 и 26/19.).

Сви кандидати биће обавијештени о резултатима конкурса, документи приложени уз молбу неће се враћати кандидатима.

Пријаве доставити лично или путем поште на адресу школе: ЈУ ОШ "Доситеј Обрадовић" Блатница  74275, број 361., за конкурс – обавезно назначити на које радно мјесто се пријављујете.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана