ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 16.03.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 16.03.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 16.03.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

***************

*************

ЈУ СШЦ “НИКОЛА ТЕСЛА” ШАМАЦ

ЦАРА ЛАЗАРА 6

76 230 ШАМАЦ

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос

 

Једног професора машинске групе предмета, на пуну недјељну норму, са положеним стручним испитом и радним искуством од најмање једне године, ради закључења уговора о раду на одређено вријеме, и то до повратка раднице са боловања, али најкасније до 31.08.2022. године.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ за кандидата

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Општи услови:
- да је држављанин Босне и Херцеговине или Републике Српске,а то се доказује увјерењем о држављанству
- да је пунољетан,а  то се доказује изводом из  матичне књиге рођених
- да има општу здравствену способност за рад,а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци  и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.
- да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Поред општих услова кандидати морају да испуњавају и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о процедури и критеријумима за пријем  радника у радни однос у средњој школи.

3. Потребна документација

Кандидати уз пријаву (у пријави обавезно навести адресу и број телефона) на јавни конкурс дужни су доставити овјерене копије свих докумената  и то:
- Увјерење о држављансту,
- Извод из матичне књиге рођених ,
- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци (прилаже само онај кандидат који буде изабран, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),

Поред наведене документације кандидати достављају и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање према одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, и то:
 

- овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ;

-увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,;
- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,
- увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно образовном процесу.(не треба за приправника)

-увјерење да се кандидат ослобађа полагања обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагања стручног испита. (не треба за приправника)
- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца. (не треба за приправника)
- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,
- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Напомена: Приправником се сматра лице које први пут заснива радни однос у занимању за које је стекло одређену врсту и степен стручне спреме или лице које има мање од годину дана радног искуства у струци и није остварило услове за полагање стручног испита.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број: 41/18), испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Изузетно од услова из члана 104.став 1.тачка 3) Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске” број: 41/18), право учешћа имају и лица која су радни стаж стекла ван школе у трајању од најмање годину дана у струци , уколико испуњавају и остале услове прописане законом.

У случају да се на конкурс не јаве лица са искуством или положеним одговарајућим стручним испитом, разматраће се и молбе пријављених кандидата који не испуњавају ове услове, односно приправника.

4. Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу:
ЈУ Средњошколски центар “Никола Тесла” Шамац, ул. Цара Лазара 6, 76230, Шамац, са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се узети у разматрање.

Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити на интервју и тестирање, које ће са кандидатима обавити Комисија за избор.

Списак кандидата који испуњавају услове биће постављени на огласној табли школе дана: 29.03.2022. године.

Интервју са кандидатима и тестирање ће се одржати дана 01.04.2022. године у 11,00 часова, у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Школа ће писаним путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

***

ЈУ ЦЕНТАР ЗА ДЈЕЦУ И ОМЛАДИНУ СА

СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ “БУДУЋНОСТ” ДЕРВЕНТА

СТЕВАНА НЕМАЊЕ БР.12

74 400 ДЕРВЕНТА

К о н к у р с

за пријем радника у радни однос на одређено вријеме

  • Дефектолог, један извршилац, на одређено вријеме -професор специјалне едукације и рехабилитације; дипломирани дефектолог; специјални едукатор и рехабилитатор;  дипломирани едукатор и рехабилитатор;  за рад са дјецом са сметњама у развоју, или еквивалент, са пуним радним временом, на послове наставника предметне наставе, до повратка раднице са породиљског одсуства и годишњег одмора.

    

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Сл.гласник Републике Српске” број 1/2016 и 66/2018), кандидати треба да испуњавају и услове у складу са чл. 104., 106. став 4. Закона о основном васпитању и образовању („Сл.гласник РС-е”, 44/2017, 31/18, 84/19, 35/20 и 63/20), члана 6. став 1. тачка д. подтачка 1. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Сл.гл.РС”, број 77/09, 86/10, 25/2014 и 76/2015).

 

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс) са биографијом и бројем контакт телефона, кандидати су дужни доставити:

Доказе о испуњавању општих услова:

а) да је држављанин РС и БиХ, то се доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан,  то се доказује изводом из Матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

в) да је радно способан, то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

г) увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

д) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава

ђ) увјерење о подацима из посебног регистра  лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (увјерење из тачке д) и ђ) конкурса, школа ће прибавити службеним путем, за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа).

 

Уз потписану пријаву и документацију о испуњености општих услова,  кандидат доставља и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

1) Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) Увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту,

4) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5) Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која траже запослење, 

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из кога се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске (ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца),

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу РВИ  Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске (ако се ради о кандидату из категорије РВИ),

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске (ако се ради о кандидату из категорије борца).

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, одржаће се 30.03.2022. године са почетком у 10 часова у просторијама Центра.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе. Кандидати неће бити посебно позивани на тестирање и интервју.

Ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Пријаве са потребним документима доставити лично или поштом на адресу ЈУ Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност”, Стевана Немање број 12, 74400 Дервента, са назнаком „за конкурс за попуну упражњеног радног мјеста” или поштом на исту адресу.       

Контакт телефон: 053/333-340; 331-876;

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Конкурс остаје отворен 08 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу «Глас Српске».

Напомена: Кандидати су дужни приликом долска у школу поштовати све мјере и препоруке ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, а у циљу спречавања преношења вируса корона, обавезно извршити дезинфекцију руку при уласку у установу, уз  поштовање физичке дистанце од 2 м те обавезну употребу заштитне маске.

***

ЈУ ОШ “ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ” БЛАТНИЦА

74 275 БЛАТНИЦА

 

К О Н К У Р С
за упражњена  радна мјеста

 

1. професор-наставник физике-1 извршилац ; 4 часа  на одређено радно вријеме по повратка радника са боловања а најдуже до 31.08.2022 године, са искуством –положен стручни испит,

 

2. Психолог школе – 1 извршилац; пуна наставна норма на одређено радно вријеме до повратка раднице са породиљског боловања- са искуством и положен стручни испит

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник РС” бр.1/16, 66/18 и 119/21) кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС” бр. 44/17,31/18 ,84/19, 35/20 и 63/20) Правилнику о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача у основној школи („Службени гласник РС” бр. 77/09, 86/10, 25/14. и 76/15.)као и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске”, број: 74/18 и 26/19)
Право учешћа на конкурс на основу члана 104. став 6) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18 , 84/19 ,35/20 и 63/20) имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању(Сл. Гласник Републике Српске”, број: 44/17,31/18 ,84/19, 35/20 и 63/20),као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Узпотписану пријаву од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, кандидати су дужни доставити  овјерене фотокопије (не старије од 6 мјесеци) следећих докумената а на основу којих се доказује испуњеност општих и посебних услова, те документацију (овјерене копије) на основу које се врши бодовање по критеријумима из Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријема у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи .

Документација за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:
1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
2. да је пунољетан, а то  се доказује изводом из матичне књиге рођених  или овјереном копијом личне карте,
3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест (6) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидати након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа
4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности,трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
6. увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета,злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,које доставља кандидат.
Увјерење из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Документација за посебне услове и документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи:
1. овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
3. Додатак дипломи који садржи податке о просјечној оцјени током студирања или увјерење од високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,(укоклико  се тражи положен стручни испит),
6. Увјерење о радном стажу/радном искуству издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен, са подацима о врсти посла,степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла
7. Увјерење  од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица  у стручној спреми траженој конкурсом,
8. Увјерење општинског/градског  органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
9. Увјерење општинског/градског  органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
10. Увјерење општинског/градског  органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,
11. Кратку биографију,

Оглас остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама Глас Српске.
Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс комисија не разматра, већ их евидентира уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којом се пријава одбацује.
Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама централне школе у Блатници дана 28.03.2022. године.

-Тестирање кандидата физика, почиње у 8,00 часова тест, а интервју у 9,00 часова,

- тестирање кандидата за психолога школе почиње у 9,00 тест, а интервју у 10,00 часова

Списак кандидата који доставе потпуне и благовремене пријаве ће бити постављен на огласној табли Школе.
Кандидат који достави потпуну и благовремену пријаву, а не појави се на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.
Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа поставља на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.
(члан 8.Правилник о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата  у основној школи („Службени гласник РС” бр. 74/18 и 26/19.).
Сви кандидати биће обавијештени о резултатима конкурса, документи приложени уз молбу неће се враћати кандидатима.
Пријаве доставити лично или путем поште на адресу школе: ЈУ ОШ „Доситеј Обрадовић” Блатница 74275, Број 361., за конкурс – обавезно назначити на које радно мјесто се пријављујете.

***

ЈУ ОШ “ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ” БОЉАНИЋ

74 322 БОЉАНИЋ

 

Ј А В Н И    К О Н К У Р С
за попуну упражњеног радног мјеста

 

Наставник музичке културе, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања –  1 извршилац, непуно радно вријеме, 5 часова са радним искуством и положеним стручним испитом.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

У радни однос за наведено радно мјесто  прима се лице са положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу. Уколико се на конкурс не пријави лице с положеним стручним испитом и радним искуством, тесту и интервјуу може приступити лице без искуства, тј. приправник.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број: 1/16 и 66/18) кандидат треба да испуњава и услове предвиђене чланом 104. 105. и 106. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20.) као и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске”, број: 77/09, 86/10, 25/14, и 76/15).

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, потребно је доставити сљедеће документе којима се доказују општи услови које кандидат треба да испуњава:

-Увјерење о држављанству Републике Српске или Босне и Херцеговине;
-Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;
-Љекарско увјерење о радној способности – не старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);
-Увјерење о неосуђиваности за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата прије заснивања радног односа).

Документација на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (’‘Службени гласник Републике Српске’‘, број: 74/18 и 26/19) је:

-Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
-Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
-Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовној установи

-Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
-Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;
-Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
-Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
-Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане  овим конкурсом и Законом о основном васпитању и образовању - чл. 104. став (6) (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17 и 31/18, 84/19, 35/20, 63/20).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе;

Тестирање кандидата који испуњавају услове обавиће се 28.3.2022. у 13:00 часова у просторијама школе, а интервју у 14 часова у просторијама школе

Кандидати се неће посебно позивати  на тестирање и интервју.

Уколико се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.
Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве слати на адресу: Јавна установа Основна школа “Петар Петровић Његош” Бољанић, Брђани бб, 74322 Бољанић са назнаком “за конкурс”.

***

ЈУ ОШ “ПЕТАР КОЧИЋ” УГОДНОВИЋ

74 275 БЛАТНИЦА

 

КОНКУРС

За упражњено радно мјесто у ЈУ Основној школи „Петар Кочић” Угодновић, Теслић

 

  1. Професор/ наставник хемије – 1 извршилац четири (4) часа сдмично на неодређрно радно вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

Услови: Поред општих услова утврђених у Закону о раду – („Службени гласник Републике Српске”, број: 01/16), кандидати треба да испуњавају и посебне услове утврђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске” број: 44/17 и 31/18,84/19 и 35/20), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске”, број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) као и превилника о процедури и критеријумима пријема у радни однос радника у основној школи („Службени гласник Републике Српске”, број: 74/18).

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс:

а) да је држављанин РС или БиХ , а то доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

ц) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности,морала,службене дужности трговине људима, злостављањем дјетета, полног и другог насиља  над дјететом или малољетним лицима.

_ Увјерење о неосуђиваности кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Б) Поред општих услова кандидати прилажу следећу документацију:

Документи (овјерени или у оригиналу) који се прилажу уз потписану пријаву:

  1. овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно званје или еквивалент,

б)  увјерење о положеном стручном испиту,

в)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерње високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

г)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која се налазе на тој евиденцији,

д)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке о врсти посла, степену стручне спреме и дужину оствареног радног стажа по врстама посла, уколико  је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством,

ђ)  увјерење општинског/ градског органа управе надлежне за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

е)  увјерење општинског/градског органа управе надлежне за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

ж) увјерење општинског/градског органа управе надлежне за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

В)- рок за подношење пријаве                                                                                                  

Конкурс је отворен осам дана од дана објављивања у дневном листу посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

Г)- адреса достављања пријава

Пријаве се достављају на адресу: ЈУ Основна школа „Петар Кочић” Угодновић 74275 Блатница, Теслић или непосредно у канцеларију школе.

Д)-интервју и тестирање

Са пријављеним кандидатима ће се обавити  интервју  и тестирање дана 29.03.2022. године са почетком у десет  (10) часова.

Кандидати који испуњавају услове конкурса биће о томе обавијештени 27.03. 2022. године, а уколико се не појаве на итервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве као и неовјерене фотокопије приложених докумената Комисија за избор неће разматрати.

***

ЈУ ОШ “РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ” ОСЈЕЧАНИ ГОРЊИ

74 225 ОСЈЕЧАНИ ГОРЊИ

 

О Г Л А С

за попуну радног мјеста

  1. Наставник њемачког језика 1 извршилац – 4 часа на одређено вријеме до повратка радника са боловања са радним искуством и положеним стручним испитом
  2. Наставник техничког васпитања 1 извршилац – 8 часова на одређено вријеме до повратка радника са боловања са радним искуством и положеним стручним испитом

У складу са чланом 103,104 и 106 Закона о основном васпитању и образовању (Сл.Гласник РС број 44/17 ,31/18,84/19 и 63/20) уз пријаву на оглас заинтересовани кандидат треба да приложе следећу документацију

  1. Диплому или овјерену копију дипломе о завршеном факултету одговарајућег смјера
  2. Извод из матичне књиге рођених
  3. Увјерење о држављанству
  4. Увјерење од надлежног суда о невођењу кривичног поступка
  5. Увјерење о психофизичкој и здравственој способности ( по пријему кандидата)
  6. Увјерење о времену проведеном на евиденцији за незапослена лица (завод за запошљавање)
  7. Увјерење о просјеку оцјене оствареном током студирања или додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјене током студирања
  8. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у вспитно-образовном процесу – (уколико се тражи радник са радним искуством)
  9. Увјерење о радном стажу од ранијег послодавца уколико је расписан конкурс за радни однос лица са искуством
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца
  11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије бораца
  12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбеног отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида
  13. Тест и интервју са кандидатима ће се одржати дана 28.03.2022 године.Тест са почетком у 10:00 часова а интервју са почетком у 11:00 часова.
  14. Контакт телефон кандидата
  15. Документе слати на адресу ЈУ ОШ,,Радоје Домановић,, Осјечани Горњи ; 74225 Осјечани

Напомена: Уколико се на конкурс не пријаве лица са радним искуством и положеним стручним испитом разматраће се кандидати без радног искуства.

Копије докумената морају бити овјерене

Непотпуна документација неће се разматрати.

Кандидати се неће посебно позивати на тест или интервју

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Процедура пријема:

Пријем радника биће обављен у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске” број 74/18 и 26/19).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана