ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Дервента: Оглашава слободна радна мјеста на дан 02.11.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Дервента: Оглашава слободна радна мјеста на дан 02.11.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 02.11.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*********

*********

*********

ЈУ ОШ "АЛЕКСА ШАНТИЋ" ВУКОСАВЉЕ

ОМЛАДИНСКА 3

74 470 ВУКОСАВЉЕ

 

ОДЛУКА

О РАСПИСИВАЊУ КОНКУРСА

 

  1. РАЧУНОВОЂА- 1 ИЗВРШИЛАЦ ,НА ОДРЕЂЕНО ВРИЈЕМЕ, А НАЈДУЖЕ ДО 31.08.2023.,СА РАДНИМ ИСКУСТВОМ

 

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске број 1/16, 66/18, 119/21 ) испуњава и услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број:81/22), Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (Службени гласник РС број:74/18, 26/19).

 

Општи услови које кандидати морају да испуњавају су:

 

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности за рад које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након изршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоуботребе искоришћавања дјеце ,
  5. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
    Увјерења из тачке 4. и 5.овог члана,за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем,а прије заснивања радног односа.
  6. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву од стране кандидата који се пријављују на конкурс за пријем у радни однос, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по важећем Правилнику.

 

Документација коју је потребно доставити:

  1. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма економије,финансија или рачуноводства у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент , који има одговарајућу лиценцу у складу са законом којим се уређује област рачуноводства.
  2. Додатак дипломи, који садржи податак о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ,уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.
  3. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица.
  4. Увјерење о радном стажу идато од стране ранијег послодавца,код којег је кандидат био запослен на радном мјесту који одговара сручној спреми и профилу која се тражи овим конкурсом, из којег се јасно види врста посла,степен стручне спреме , дужина оствареног стажа.
  5. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца.
  6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.
  7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

 

Право учешћа на Конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске ( „Службени гласник Републике Српске број:81/22) као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске („Службени гласник Републике Српске број: 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Конкурс је отворен осам дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање.

 

Тестирање кандидата ће се обавити у ЈУ Основној школи „Алекса Шантић" у Вукосављу, дана 16.11.2022. са почетком у 9,00 часова и интервју у 10,00 за кандидате који су достававили потпуне и благовремене пријаве.

 

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју. Ако се не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса,након прегледа достављене документације,школа поставља на огласној табли школе, а најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије докумената и исте им неће бити враћене.

Јавни конкурс је отворен осам (8) дана у дневном листу „Глас Српске", посредством Завода за запошљавање.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

 

Пријаве на Конкурс могу се доставити лично или путем поште на адресу ЈУ Основна школа „Алекса Шантић" Вукосавље, улица Омладинска 3., 74470 Вукосавље.

***

ЈУ ОШ "19. АПРИЛ" ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ 4

74 400 ДЕРВЕНТА

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за упражњена радна мјеста

 

  1. Професор разредне наставе - водитељ у продуженом боравку, на одређено радно вријеме, до повратка радница са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 2 извршиоца

 

  1. Професор разредне наставе - на одређено радно вријеме, до повратка раднице са неплаћеног одсуства, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 1 извршилац

 

  1. Професор разредне наставе - на одређено радно вријеме, до повратка раднице са боловања , а најкасније до 10.03.2023, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 1 извршилац

 

  1. Професор разредне наставе - на одређено радно вријеме, до повратка раднице са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 1 извршилац

 

Сви кандидати морају испуњавати опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број: 1/16, 66/18, 91/21) и чл. 5. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник РС" број 74/18, 26/19), те посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) и члана 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и члана 6. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник РС" број 74/18, 26/19).

 

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су стекла радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број: 74/18, 26/19).

Потребна документа:


- Пријава на конкурс са потписом кандидата, кратком биографијом, адресом, контакт- телефон и списак приложене документације.

 

Уз пријаву на конкурс кандидати треба да приложе сљедећа документа:

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент,

- Увјерење о положеној педагошко -психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко -психолошку и дидактичко – методичку групу предмета,

- Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
- Увјерење о држављанству, 
- Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,
−Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу за радна мјеста за која се конкурсом тражи радно искуство и положен стручни испит,

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

- Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла, ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са искуством,
- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених  лица која траже запослење,
- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије бораца,
- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Кандидат који буде примљен на упражњено радно мјесто, прије радног односа, обавезан је доставити увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима не старије од шест мјесеци;

Увјерење о неосуђиваности прибавиће школа службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

 

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса, ће се обавити у просторијама школе, дана 15.11.2022. године, са почетком у 09,00 часова, а интервју истог дана, са почетком у 10,00 часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Уколико се на конкурс не јаве кандидати са искуством и положеним стручним испитом, разматраће се молбе кандидата без искуства и положеног стручног испита.

-Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве слати на адресу :

ЈУ Основна школа „19.април" Дервента

Ул. Светог Саве бр. 4 , 74400 Дервента

са назнаком – пријава на оглас , не отварати –

***

 

ЈУ ОШ "ПЕТАР КОЧИЋ" УГОДНОВИЋ

УГОДНОВИЋ 37

74 275 БЛАТНИЦА

 

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ЈАВНЕ УСТАНОВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ПЕТАР КОЧИЋ" УГОДНОВИЋ ,ТЕСЛИЋ

 

I - ПРЕДМЕТ

Школски одбор Јавне установе Основне школе „Петар Кочић" Угодновић,Теслић, расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основне школе „Петар Кочић" Угодновић,Теслић.

 

II – ОПИС ПОСЛОВА

Директор школе је одговоран за законитост  рада и за успјешно обављање дјелатности школе. Директор за свој рад одговара школском одобру и министру.

 

III – МАНДАТ

Школски одбор разматра пријаве кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, затим документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса доставља министру, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

На приједлог министра, Влада именује за директора једног од кандидата са списка из претходног става.

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

IV УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ   

За директора Јавне установе Основне школе„Петр Кочић" Угодновић Теслић, може  бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду („Службени гласник РС  број 01/16, 66/18, 91/21 и 119/21"), Законом о основномо бразовању и васпитању („Службени гласник РС број 81/22") , Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе („Службени гласник РС број 49/18")и Статутом школе, и то:

  1. Општиуслови:
  • Да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  • Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
  •  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радногодноса.
        
  1. Посебниуслови:

 

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који:

  • Има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или испуњава услове у складу са чланом 198. став 1. и 2. Закона о основном образовању и васпитању („Службени гласник РС број 81/22").
  • Има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из претходне ставке.
  • Није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
  • за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан 9. став 1. Устава Босне и Херцеговине, односно ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред судом.

 

V ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

 

Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз пријаву на конкурс прилаже сљедећа документа:

  1. Увјерење о држављанству ( не старије од шест мјесеци),
  2. Извод из матичне књиге рођених,
  3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад, које прилаже само именовани кандидат, а прије ступања на дужност,
  4. Диплому о завршеној стручној спреми,
  5. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,
  6. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,
  7. Увјерења да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  8. Приједлог прграма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,
  9. Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,
  10. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.
  11. Овјерену изјаву кандидата да није обухваћен одредбом члана IX, став 1. УставаБиХ.

Увјерење из тачке 6, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

Документи којима се доказује  испуњеност општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној копији и неће се враћати кандидатима.

 

VI – РОК ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ И НАЧИН ДОСТАВЉАЊА ПРИЈАВЕ

 

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти лично или поштом препоручено на следећу адресу: ЈУ Основна школа „Петар Кочић" Угодновић, 74275 Блатница општина Теслић, са назнаком „за Јавни кокурс за избор и именовање директора школе".(НЕ ОТВАРАТИ). Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања у дневним новинама, а посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

 

VII – Напомене

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике о одлуци Владе Републике Српске о избору директора ЈУ ОШ „Петар Кочић" Угодновић, Теслић, у року од осам (8) дана од дана достављања рјешења школи.

***

ЈУ "ЕКОНОМСКА ШКОЛА" ДОБОЈ

ЦАРА ДУШАНА 18

74 000 ДОБОЈ

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњених радних мјеста у школи

 

  1. Професор екологије – 2 часа, на одређено до краја школске године односно до 31.08.2023. године, са радним искуством – 1 извршилац.
  2. Професор правне групе предмета - 18 часова (10часова стручно теоријске наставе и 8 часова практичне наставе у IV степен) , на неодређено радно вријеме, са радним искуством …1 извршилац
  3. Професор Њемачког језика - 8 часова, на одређено вријеме до 30.12.2022. године, са радним искуством и положеним стручним испитом – 1 извршилац;

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

Општи услови за пријем у радни однос су :

1. Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, што се доказује увјерењем о држављанству;

2. Да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. Да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 (шест) мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицима, злоупотребе опојних средстава, доказ о некажњавању Школа ће прибавити службени путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

5. Да се не налази на евиденцији која се воде у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце , доказ ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа.

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Осим општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 1/18 и 66/18), кандидати треба да испуњаваху и посебне услова предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20), и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ( „Службени гласник Републике Српске" број 29/12), и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем

У складу са чланом 104. став 7) и 8) Закона о средњем образовању и васпитању (за радна мјеста код којих се тражи положен стручни испит) право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Уз потписану пријаву са кратком биографијом, е-маил адресом и контакт телефоном од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос, потребно је доставити документацију на основу које се доказују испуњеност општих и посебних услова и документација на основу које се врши бодовање критеријума за пријем и то :

  1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање 240 бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;
  2. Увјерење о положеном стручном испиту; (доставља кандидат за радно мјесто под редним бројем 3.)
  3. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио ову групу предмета;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;
  5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу стеченом након стицања стручне спреме тражене конкурсом, издато од ранијег(их) послодавца, а које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Сви кандидати су дужни у пријави на конкурс навести тачну адресу, маил адресу и број телефона.

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса, неће се разматрати.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе, најкасније 3 дана прије заказаног тестирања и интервјуа па се кандидати неће посебно позивати, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, биће обављен дана 16.11.2022. године (сриједа) у просторијама школе са почетком у 11.00 часова.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве са потребним документима доставити лично или на адресу школе: ЈУ Економска школа Добој, ул. Цара Душана бр.18., 74 000 Добој, у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс - и за коју позицију кандидат конкурише".

***

ЈУ ОШ "ТОДОР ДОКИЋ" КАЛЕНДЕРОВЦИ

74 413 КАЛЕНДЕРОВЦИ

К О Н К У Р С

за упражњено радно мјесто

1.Наставник хемије- 1 извршилац на 4 часа радник са искуством и положеним стручним испитом на одређено вријеме до 31.08.2023.године

Услови : Поред услова утврђених Законом о раду ( Сл. Гласник РС Бр: 1/16 и 66/18 ) кандидати требају да испуњавају и услове прописане Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС" бр: 81/22). Пријем радника извршиће се и у складу са Правилником о процедури и критеријумима за пријема у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи („Сл.гласник РС" Бр: 74/18 и 26/19) кандидат треба да испуњава и сљедеће услове:

 

Општи услови који кадндидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су :

*да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

*да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

*да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидадат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

* да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава.

За упражњено радно мјесто, поред наведених услова кандидат треба да достави сљедећу документацуји :

*пријаву потписану од стране кандидата који се пријављују на јавни конкурс за пријем у радни однос наставника или стручног сарадника

*овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговараћујој области.

*увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета

*увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о плагању стручног испита у школи

*додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

*увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење

Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лице са искуством.

*увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог бораца Одбрмбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

*увјерење општинског /органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

*увјерење општинског /органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Уколико се на конкурс не јави кандидат са искуством и положеним стручним испитом, разматраће се молбе кандудата без искуства и положеног стручног испита.

Оглас остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаве слати на адресу :

ЈУОсновна школа „Тодор Докић"Календеровци

74413 Календеровци- Дервента

са назнаком – пријава на оглас

-Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима ће се обавити 14.11.2022. године у 11 часова у просторијама школе, који су доставили потпуне и благовремене пријаве.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на оглсној табли школе.

-Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервју, сматраће се да су одустали од пријеаве на конкурс.

-Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана