ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.07.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.07.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 26.07. 2023. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

РЕПУБЛИКА  СРПСКА

ЈУ ПОЉОПРИВРЕДНА И МЕДИЦИНСКА ШКОЛА БИЈЕЉИНА

Семберских ратара 1, тел.:055/210-781, е-mail:сс56Жсколерс.орг

Број: 1457/23

 

На основу члана 130. став 1. Закона о средњем образовању и васпитању (,,Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), члана 3. Правилника о условима и начину избора директора школе (,,Службени гласник Републике Српске" број 108/09 и 118/09) и Одлуке Школског одбора о расписивању конкурса за избор директора школе број 1456/23 од 10.7.2023. године, Школски одбор Јавне установе Пољопривредне и медицинске школе Бијељина расписује

К О Н К У Р С

ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНЕ УСТАНОВЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ И МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ

БИЈЕЉИНА

 

За директора школе може да буде изабрано лице које поред општих услова за заснивање радног односа прописаних Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 01/16, 66/18 и 91/21 – одлука Уставног суда Републике Српске број: У-66/20 од 29. септембра 2021 године и 119/21) испуњава и посебне услове предвиђене чланом 129. став (2) Закона о средњем образовању и васпитању (,,Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23).

Уз потписану пријаву на конкурс, кандидати су дужни да доставе овјерене копије или оригинале сљедећих докумената:

-Диплому о стеченој стручној спреми (кандидат мора да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ,,ECTS" бодова или еквивалент),

-Увјерење о држављанству (не старије од шест мјесеци),

-Извод из матичне књиге рођених,

-Увјерење којим се доказује да кандидат има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,

-Увјерење да се против кандидата не води кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовања јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога и које се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце (не старије од шест мјесеци),

-Приједлог програма рада директора школе у наредном четворогодишњем мандату,

-Кратку биографију са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима у раду,

-Љекарско увјерење (доставља изабрани кандидат прије ступања на дужност),

-Увјерење о неосуђиваности (Школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата).

Кандидат мора да испуњава услове за радно мјесто наставника или стручног сарадника у Јавној установи Пољопривредној и медицинској школи Бијељина.

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана објављивања у дневним новинама.

Пријаве са доказима о испуњености услова конкурса доставити лично у секретаријат школе сваким радним даном од 8.00 до 12.00 часова или путем поште на сљедећу адресу: Јавна установа Пољопривредна и медицинска школа Бијељина, Семберских ратара бр.1, 76300 Бијељина, са назнаком „Конкурс за избор директора школе".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Сви кандидати ће о резултатима конкурса бити писмено обавијештени  у року од осам дана од дана завршетка процедуре о избору и именовању директора школе.

***

 ОКРУЖНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БИЈЕЉИНИ

Број: П-19-1/23

Дана, 24.07.2023. године

На основу  члана 8. став 2)  Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске („Сл. Гласник РС" број 69/16), члана 8. став 1. тачка 12)  и члана 193. став 4. Правилника о унутрашњој организацији и пословању јавних тужилаштава Републике Српске („Сл. Гласник РС" број 101/22), те  члана 3. Правилника о поступку провођења јавног конкурса за пријем радника у Окружно јавно тужилаштво Бијељина, главни окружни  тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини објављује

 

                                       К  О  Н  К  У  Р  С

за стручно оспособљавање

1.       ПРИПРАВНИК – ВОЛОНТЕР – 2 (два) извршиоца на период од 2 (двије) године.

 

ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

-        ВСС – Правни факултет

 

ОПШТИ УСЛОВИ:

-да је држављанин Босне и Херцеговине,

-да је пунољетан,

-да има општу здравствену способност,

-да се против њега не води кривични поступак,

-да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кажњиво дјело које га чини неподобним за обављање послова у државном органу.

-да није отпуштен из органа управе, као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херецеговини, три године прије објављивања конкурса.

Уз пријаву на конкурс кандидат је дужан да достави доказе о испуњавању посебних и општих услова наведених у конкурсу.

Као доказ о испуњавању посебних услова, кандидат је дужан да достави

-диплому о завршеној стручној спреми (оригинал или овјерену фотокопију),

 

Као доказ о испуњавању општих услова, кандидат је дужан да достави оригинале или овјерене фотокопије слиједећих докумената:

-личну карту или пасош

-увјерење о држављанству,

-извод из матичне књиге рођених,

-увјерење о невођењу кривичног поступка (не старије од 3  мјесеца),

-писмену изјаву овјерену од стране надлежног органа слиједеће садржине:

„под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам осуђиван/а за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које ме чини неподобним за обављање послова у тужилаштву".

-писмену изјаву овјерену од старне надлежног органа слиједеће садржине:

-„под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштен/а из органа управе, као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса".

Увјерење о општој здравственој способности  (љекарско увјерење) доставиће изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре.

Конкурс је објављен у Дневном листу „Глас Српске", на њеб страници Тужилаштва и код ЈУ  Завод за запошљавање Републике Српске.

Рок за подношење пријава је 15 дана од објављивања конкурса, рачунајући од дана последње објаве.

Пријаве са доказима о испуњавању услова из конкурса могу се доставити лично или путем поште на адресу Окружно јавно тужилаштво Бијељина, Ул. В.Караџића број 3, 76 300 Бијељина.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана