ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.10.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.10.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 25.10. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Средња стручна школа, Јања

Карађорђева  250, телеф: 055/543-012,

е-mail: ss[email protected]

 

На основу члана  106 Закона о средњем образовању и васпитању („Сл.Гл.РС" број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), директор школе, дана 18.10.2023.године, доноси:

О Д Л У К У

О исправци грешке у  конкурсу  за пријем радника

У конкурсу за пријем радника број: 583/23 од 02.10.2023.године, који је објављен у дневном листу „Глас Српске", дана 04.10.2023.године, у одјељку под називом „На одређено вријеме до 30.06.2024. године", за послове под редним бројем 2. „Наставника/цу Грађевинске групе предмета...", умјесто датума до 30.06.2024.године треба да стоји „На одређено вријеме до 31.08.2024.године.

Све остало у објављеном конкурсу остаје непромјењено.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ „Стеван Немања", Драгаљевац Горњи

Град Бијељина

76 323 Драгаљевац, тел.: 055/373-362,

е-mail: оs[email protected]

Број:1194/23

               На основу члана 125. став 1. и члана 152. став 3. Закона о основном васпитању и образовању  ( „Службени Гласник републике Српске", број 81/22), ЈУ Основна школа „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи о б ј а в љ у ј е:

К О Н К У Р С

За пријем радника у радни однос и то:

  1. Водитељ боравка .........................................1 извршилац, на одређено вријеме, са 50% норме, до краја наставног процеса у школској 2023/2024. години, а најдуже до 30.6.2024. године, са радним искуством и положеним стручним испитом,
  2. Наставник разредне наставе ............................ 1 извршилац, на одређено вријеме, до повратка радника са функције, са радним искуством и положеним стручним испитом

 

  1. Наставник физике .................................................... 1 извршилац, на одређено вријеме, 14 часова, до повратка радника са функције, приправник

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

За наведена радна мјеста поред  општих услова утврђених  Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став (1)  Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број: 81/22), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене  Правилником о стручним профилима и звањима  наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број: 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.
Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22).

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став  (5) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) и одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник РС", број 74/23) које нису у супротности са Законом о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22).

Уз потписану пријаву на расписани конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс са биографијом, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

а) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
б) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и
г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

д) да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

ђ) да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем суда које не може бити старије од три мјесеца.

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима из члана 127. став  (6) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) и одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник РС", број 74/23) које нису у супротности са  Законом о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) и то:

1) диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад, односно стручном испиту за остале раднике са завршеним високим образовањем уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом (осим за кандидата под редним бројем 3.)

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи,

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,(уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса)

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

7) увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством (уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице)

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тестирање кандидата који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама Централне школе у Драгаљевцу Горњем 09.11.2023. године у 11.00 часова, након теста истог дана биће обављен и интервју са кандидатима.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а уколико се не појаве на тестирању и  интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс, листа кандидата који испуњавају услове конкурса биће истакнута на огласној табли школе 06.11.2023.године.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа "Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, 129 Драгаљевац Горњи, 76323 Драгаљевац.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА                   

ЈУ Основна школа „Свети Сава''   

Бијељина, Црњелово76328 ,Главна улица 15

Број: 1305/2023

 

            На основу члана 125. Закона о основном васпитању и образовању РС ("Службени гласник Републике Српске", број 81/2022), на основу Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске",  број 74/18, 26/2019, 74/23) и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени Гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) директор/ца  ЈУ Основне школе "Свети Сава" Црњелово доноси одлуку и објављује:

К О Н К У Р С

За пријем радника у радни однос

 и то:

1.Наставник Биологије - 10 часова редовне наставе, 41,66% радне норме, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, односно до 31.8.2024. године, ______________ извршилац 1,

2.Наставник Њемачког језика - 10 часова редовне наставе,  41,66% радне норме, са радним искуством, на одређено вријеме, односно до повратка радника са породиљског одсуства _________ извршилац 1,

3.Наставник Историје - 10 часова редовне наставе, 41,66% радне норме, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, односно до 31.8.2024. године ___________ извршилац 1,

4.Наставник Техничког образовања - 4 часа редовне наставе,16,66% радне норме, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, односно до 31.8.2024. године __________  извршилац 1 и

5.Наставник разредне наставе - 100% радне норме, са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, односно до повратка радника са неплаћеног одсуства.

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ РАДНИКА У РАДНИ ОДНОС

За наведена радна мјеста поред општих услова утврђених Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став 1. и став 2. тачка 5, 115. и 116. Закона о основном васпитању и образовању РС ( "Службени Гласник Републике Српске", број 81/2022), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени Гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на Конкурсу имају у лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању РС ("Службени Гласник Републике Српске", број 81/2022) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став 5. Закона о основном васпитању и образовању РС ("Службени Гласник Републике Српске", број 81/2022) и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријума за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени Гласник Републике Српске", број 74/18, 26/19, 74/23).

Уз пријаву на расписани Конкурс, потписану од стране кандидата који се пријављује на Конкурс ,са биографијом потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова.

Општи услови које кандидат треба да испуњава:

1) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује Увјерењем о држављанству које не може бити старије од 6 мјесеци,
2) да је пунољетан, што се доказује Изводом из матичне књиге рођених или копијом Личне карте,
3) да је радно способан, а то се доказује Љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа, и
4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује Увјерењем о неосуђиваности,

5) да није уписан у Регистар лица правноснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, што се доказује Увјерењем из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

6) да против кандидата није покренут кривични впоступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетнимлицем, што се доказује Увјерењем које је кандидат дужан доставити.

Кандидати су дужни да доставе и документацијуна основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаних чланом 127. став 5 Закона о основном васпитању и образовању РС ("Служени Гласник Републике Српске", број 81/22) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени Гласник Републике Српске", број 74/18, 26/19, 74/23).

Посебни услови које кандидат треба да испуњава:

Уз потписану пријаву, кандидат је дужан доставити и сљедећу документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. члана 21. члана 22. и члана 23 Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број 102/14, 45/16,74/18, 26/19, 74/23):

Одговарајућа стручна спрема, што се доказује овјереном копијом дипломе:

1) овјерена копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
3) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

4) Увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

5) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагаља стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у основној школи,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата, кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

1) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
2) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

3) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тест и интервју одржаће се према слиједећем распореду: 1) за радно мјесто под редним бројем 1. тест и интервју ће се одржати дана, 9.11.2023. године у 10.00 часова; 2) за радно мјесто под редним бројем 2. тест и интервју ће се одржати дана, 8.11.2023. године у 12.30 часова; 3) за радно мјесто под редним бројем 3. тест и интервју ће се одржати дана, 7.11.2023. године у 10.00 часова; 4) за радно мјесто под редним бројем 4. тест и интервју ће се одржати дана, 8.11.2023. године у 09.00 часова и 5) за радно мјесто под редним бројем 5. тест и интервју ће се одржати дана, 7.11.2023. гои у 12.30 часова. Тест и интервју са кандидатима за наведена радна мјеста обавиће се  у просторијама централне школе ЈУ Основне школе "Свети Сава"  Црњелово.Наведени тест и интервју ће се обавити само са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове Конкурса.

Комисија ће, након прегледа достављене документације , сачинити списак кандидата који испуњавају услове конкурса и исту објавити на Огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а уколико се не појаве и интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа " Свети Сава", Ул.  Главна улица 15, 76328 Црњелово Горње.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини, односно од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана