ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 05.07.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 05.07.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 05.07. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

Република Српска

Град Бијељина

ЈУ Основна школа „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи

Број:668/23

Датум:3.7.2023.

          На основу члана 149. став 1. тачка 6. и члана 150. став 3. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22), члана 51.Закона о раду (Службени гласник Републике Српске" број 1/16,66/18 и 119/21) члана 2. Правилника о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе („Службени гласник Републике Српске", број: 49/18) и Одлуке  Школског одбора о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора школе, број:665/23 од 3.7.2023. године, Школски одбор ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, расписује: 

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за избор и именовање директора

 

ЈУ Основне школе Стеван Немања" Драгаљевац Горњи

I –Предмет

 Школски одбор ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, Град Бијељина.

II –Опис послова

 Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговора Влади, Школском одбору и министру.

Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о основном васпитању и образовању и Статутом школе.

III -  Мандат

  • Директора школе именује Влада на приједлог министра.
  • Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања на дужност.
  • Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.
  • На приједлог министра Влада именује за директора једног кандидата са списка из претходне алинеје.

IV - Статус

Директор школе заснива радни однос и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са законом, колективним уговором, Статутом школе те Правилником о раду.

V - Општи и посебни услови за пријем у радни однос

  1. Општи услови за учешће на конкурсу

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште услове прописане Законом о раду („Службени гласник Републике Српске", бр. 01/16, 66/18, 91/21-одлука УС и 119/21) и посебне услове прописане Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", бр. 81/22) и Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе („Службени гласник Републике Српске", бр. 49/18)  и то:

  • да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,
  • да је старији од 18 година и
  • да има општу здравствену способност за рад на наведеном радном мјесту.
  1. Посебни услови:
  • да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или да  испуњава услове у складу са чланом 198.став 2.Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", бр. 81/22)
  • да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1) овог става или да испуњава услове  у складу са чланом 198. став 3. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", бр. 81/22).
  • да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,
  • да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  1. Поред општих и посебних услова  које кандидат мора да испуњава, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тога Суда, а није се повиновало налогу да се појави пред тим Судом.

VI – Потребна документација

Уз потписану пријаву на Конкурс, кандидати су дужни приложити доказе о испуњености општих и посебних услова и то:

  1. Извод из матичне књиге рођених,
  2. Увјерење о држављанству;
  3. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност
  4. Диплому о стеченој стручној спреми,
  5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  6. Потврда којом се доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају  у основној школи након стицања дипломе;
  7. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату;
  8. Увјерење да лице није осуђено правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (наведено увјерење школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност);
  9. Увјерење да се против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 3 мјесеца);
  10. Препоруку ранијег послодавца односно Препоруку наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен;
  11. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци оствареним резултатима рада;
  12. Овјерену изјаву кандидата да није обухваћен одредбама члана IX став 1. Устава Босне и Херцеговине.

 

VII - Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

           Пријаве се могу достављати лично или путем поште, на адресу:

  • ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи,  Драгаљевац Горњи 129, 76323 Драгаљевац, са назнаком „Пријава на  јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи"
  • Рок за подношење пријава је 15  дана од дана објављивања.
  • Кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената и исти неће бити враћени кандидатима.
  • Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узимати у разматрање.

VIII – Објављивање конкурса

Овај конкурс ће бити објављен посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

IX – Напомене

  • Школски одбор ЈУ ОШ „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, ће након разматрања пристиглих пријава кандидата, министру просвјете и културе доставити документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од 8 дана од дана разматрања пријава.
  •   Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе Републике Српске о именовању директора ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи у року од осам (8)  дана од дана пријема одлуке.

Предсједник Школског одбора       

Стевица Марковић

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана