ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 05.04.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 05.04.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 05.04. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****************

Босна и Херцеговина                                                 

Република Српска                                                                                                                                                                                                                 

ОСНОВНИ СУД У БИЈЕЉИНИ                                    

Број: 080-0-Су-23-000 327                                          

                           

Основни суд у Бијељини о б ј а в љ у ј е

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

За пријем судског извршитеља за рад на одређено вријеме, најдуже до двије године ………. 1 извршилац         

          Поред општих услова за заснивање радног односа предвиђених законом, кандидати треба да испуњавају и посебне услове за заснивање радног односа предвиђене  Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста овог суда, и то:

          Завршена Виша управна школа, VI степен, гимназија, средња управна школа или друга средња школа, IV степен, положен стручни испит за рад у органима управе или положен стручни испит за судске извршитеље, положен возачки испит „Б" категорије и завршен најмање II степен курса за компјутере

-радно искуство шест мјесеци на истим или сличним пословима

-пробни рад у складу са законом

 

УЗ ПРИЈАВУ ПРИЛОЖИТИ СЛИЈЕДЕЋЕ ДОКАЗЕ:

- увјерење о држављанству 

- извод из матичне књиге рођених

- доказ о одговарајућој школској спреми (оригинал или овјерена копија)

- доказ о положеном стручном испиту за рад у органима управе или доказ о положеном стручном испиту за судске извршитеље (оригинал или овјерена копија)

-сертификат о завршеном II степену курса за компјутере

-доказ о одговарајућем радном искуству

Кандидати који се пријављују на јавни конкурс, дужни су у пријави навести број возачке дозволе и назив органа који је издао возачку дозволу.

Јавни конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Након избора кандидата, суд ће по службеној дужности за изабраног кандидата од надлежних органа затражити доказ о невођењу кривичног поступка и доказ да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 мјесеци, или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у органима правосуђа, а изабрани кандидат је дужан прије ступања на рад доставити љекарско увјерење.

Предсједник суда задржава право попуне већег броја извршилаца од расписаног броја.

Пријаве са контакт телефоном доставити лично или на адресу: ОСНОВНИ СУД У БИЈЕЉИНИ улица Вука Караџића 3 са назнаком "Пријава на јавни конкурс".

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и копије тражене документације које нису овјерене, неће бити разматране. 

***

Република Српска

Град Бијељина

ЈУ Основна школа „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи

Број:346/23

          На основу члана 149. став 1. тачка 6. и члана 150. став 3. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22), члана 51.Закона о раду (Службени гласник Републике Српске" број 1/16,66/18 и 119/21) члана 2. Правилника о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе („Службени гласник Републике Српске", број: 49/18) и Одлуке  Школског одбора о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора школе, број: 340/23 од 29.3.2023. године, Школски одбор ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, расписује: 

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за избор и именовање директора ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи

I –Предмет

 Школски одбор ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи, Град Бијељина.

II –Опис послова

 Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговора Влади, Школском одбору и министру.

Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о основном васпитању и образовању и Статутом школе.

III -  Мандат

  • Директора школе именује Влада на приједлог министра.
  • Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања на дужност.
  • Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.
  • На приједлог министра Влада именује за директора једног кандидата са списка из претходне алинеје.

 

IV-Статус

Директор школе заснива радни однос и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са законом, колективним уговором, Статутом школе те Правилником о раду.

 

V- Општи и посебни услови за пријем у радни однос

  1. Општи услови за учешће на конкурсу

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште услове прописане Законом о раду („Службени гласник Републике Српске", бр. 01/16, 66/18, 91/21-одлука УС и 119/21) и посебне услове прописане Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", бр. 81/22) и Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе („Службени гласник Републике Српске", бр. 49/18)  и то:

  • да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,
  • да је старији од 18 година и
  • да има општу здравствену способност за рад на наведеном радном мјесту.
  1. Посебни услови:
  • да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или да  испуњава услове у складу са чланом 198.став 2.Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", бр. 81/22)
  • да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1) овог става или да испуњава услове  у складу са чланом 198.став 3. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", бр. 81/22).
  • да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,
  • да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  1. Поред општих и посбних услова  које кандидат мора да испуњава, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међунаодног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тога Суда, а није се повиновало налогу да се појави пред тим Судом.

VI – Потребна документација

Уз потписану пријаву на Конкурс, кандидати су дужни приложити доказе о испуњености општих и посебних услова и то:

  1. Извод из матичне књиге рођених,
  2. Увјерење о држављанству;
  3. Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,
  4. Диплому о стеченој стручној спреми,
  5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  6. Потврда којом се доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају  у основној школи након стицања дипломе;
  7. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату;
  8. Увјерење да лице није осуђено правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (наведено увјерење школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност);
  9. Увјерење да се против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 3 мјесеца);
  10. Препоруку ранијег послодавца односно Препоруку наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен;
  11. Кратку биографију са подацима предходним пословима и развоју каријере у струци оствареним резултатима рада;
  12. Овјерену изјаву кандидата да није обухваћен одредбама члана IX став 1. Устава Босне и Херцеговине.

 

Документа се достављају у оргиналу или као овјерене копије не старије од 6 мјесеци, и неће се враћати кандидатима.

         

VII - Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу достављати лично или путем поште, на адресу:

  • ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи,  Драгаљевац Горњи 129, 76323 Драгаљевац, са назнаком „Пријава на  јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи"
  • Рок за подношење пријава је 15  дана од дана објављивања.
  • Кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената и исти неће бити враћени кандидатима.
  • Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узимати у разматрање.

VIII – Објављивање конкурса

Овај конкурс ће бити објављен посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

IX – Напомене

  •   Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе Републике Српске о именовању директора ЈУ Основне школе „Стеван Немања" Драгаљевац Горњи у року од осам (8)  дана од дана пријема одлуке.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Средња стручна школа, Јања

Карађорђева  250, телеф: 055/543-012,

е-mail: [email protected]       

Број: 218/23

 

На основу члана 104 и 106 Закона о средњем образовању и васпитању (Сл.Гл.РС број: 41/18, 35/20 и 92/20), члана 4 Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (Сл.Гл. РС број: 24/19) (Правилник о поступку), директор школе расписује:

 

К О Н К У Р С

за пријем радника у радни однос

 

На одређено вријеме до 30.06.2023.године:

1. Наставника/цу  српског језика и књижевности, један извршилац, на 8 часова рада седмично, са искуством у настави и положеним стручним испитом за рад у настави,

За све кандидате важи, код пријаве на конкурс да, поред општих услова из Закона о раду (Сл.гл.РС број: 1/16,66/18 и 119/21),  испуњавају и посебне услове из Закона о средњем образовању и васпитању и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим  техничким и средњим стручним школама.

Поступак пријема радника извршиће се у складу са Правилником о поступку, на основу уредно, својеручно потписане и уредно достављене пријаве на конкурс уз коју се доставља и кратка биографија са личним подацима и подацима за контакт, са доказима наведених у општим и посебним условима.

Општи услови су:

- да је држављанин/ка  Републике Српске или Босне и Херцеговине, доказује се увјерењем  о држављанству,

- да је пунољетан/а, изводом из Матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

- да је радно способан/а, љекарским увјерењем које није стараије од 6 мјесеци  (доставља га само кандидат који буде примљен, прије закључења уговора о раду),

- да није осуђиван/а и да се не налази у регистру правоснажно осуђених лица за кривична дјела која га чине неподобним за рад у школи и настави,   увјерење ће прибавити школа,

- да против њега/ње  није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, поног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и другог насиља над дјецом или малољетним лицима,  увјерењем од суда доказује кандидат.

Посебни услови. Осим горе наведеног кандидати су обавезни да доставе и документацију на основу које се  врши бодовање кандидата и то:

- овјерену копију дипломе о завршеном образовном програму у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS бодова у стручном, траженом занимању,

- увјерење о положеној прдагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета ако их није полагао у току студија,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење да је у цијелости или дјелимично ослобођен полагања стручног испита или је положио разлику испита, према Правилнику о полагању стручног испита,

- додатак дипломи о просјеку оцјена током студирања или увјерење о просјеку оцјена, ако у дипломи не постоје подаци  о просјеку оцјена,

- увјерење о времену проведеном у евиденцији Завода за запошљавање, као незапослено лице које тражи запослење,

- увјерење о радном стажу у занимању које се тражи у конкурсу, које треба да садржи податке о времену проведеном на раду, називу радног мјеста и потребној стручној спреми,

- увјерење општинског/градског органа управе о статусу члана породице, ратног војног инвалида, борца или погинулог борца Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске, ако је члан такве породице или је сам у статусу борца или инвалида.

Уз пријаву се достављају докази (из општих и посебних услова), као овјерене копије и неће се враћати кандидатима.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су радни стаж, у потребној струци, стекли и ван школе ако испуњавају  остале услове конкурса.

Школа ће на огласној табли истаћи имена кандидата који испуњавају услове конкурса.

Тестирање кандидата ће се обавити у уторак 18.04.2023.године у 10.00 часова, након чега ће се обавити и интервју са кандидатима, истог дана. У том смислу кандидати се неће посебно позивати. За кандидате, који се у заказано вријеме не одазову на овај позив, сматраће се да су одустали од пријаве.

Ранг листе  са бројем бодова, Комисија за избор ставиће на огласну површину у школи на видном мјесту.

Школа ће писменим путем  кандидатима доставити обавјестиће о извршеном избору кандидата.

Пријаве, са овјереним копијама свих докумената, слати на адресу Јавна установа Средња стручна школа Јања, улица Карађорђева 250, 76316 Јања или лично предати у административној служби школе. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве неће  се разматрати.

 

Рок за пријаву је осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

***

ЈАВНА УСТАНОВА

ПОЉОПРИВРЕДНА И МЕДИЦИНСКА ШКОЛА

БИЈЕЉИНА

Број: 463/23

На основу члана 106. став 1. Закона о средњем образовању и васпитању (,,Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20) и члана 2. Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (,,Службени гласник Републике Српске" број 24/19), директор школе  р а с п и с у ј е 

К О Н К У Р С

За попуну радног мјеста

 

  1. НАСТАВНИК СРПСКОГ ЈЕЗИКА, 1 извршилац, непуна норма од 6 часова, на одређено вријеме до 31.8.2023. године, лице са искуством у струци и положеним стручним испитом.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (,,Службени гласник  Републике Српске" број 1/16, 66/18 и 119/21) кандидати треба да испуњавају и посебне услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању (,,Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (,,Службени гласник Републике Српске" број 29/12, 80/14 и 83/15).

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем (,,Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос са кратком биографијом и контакт телефоном, потребно је да кандидат достави и документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова и то:

  1. да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце и
  6. увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Увјерења из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Кандидат је дужан доставити и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

  1. овјерену фото – копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ЕСТЅ бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно у складу са Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама,
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовању,
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,
  5. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  7. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла,
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено - отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено - отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено - отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Изузетно, право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању (,,Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20), као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног Закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

  

Тестирање и интервју за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве,  односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама Школе – Семберских ратара 1, Бијељина, дана 20.4.2023. године у 10,00 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласној табли, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са потребним документима доставити у ковертама са назнаком ''за конкурс"на протокол школе или путем поште на адресу Јавна установа Пољопривредна и медицинска школа Бијељина, Семберских ратара 1.

***

ОКРУЖНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БИЈЕЉИНИ

Број: П-6/23

          На основу  члана 8. став 2)  Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске („Сл. Гласник РС" број 69/16) и члана 8. став 1. тачка 12)  и  члана 191. Правилника о унутрашњој организацији и пословању јавних тужилаштава Републике Српске („Сл. Гласник РС" број 101/22), главни окружни  тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини објављује

 

 К  О  Н  К  У  Р  С

 за попуњавање радног мјеста

  1. СТРУЧНИ САВЈЕТНИК - ПСИХОЛОГ

          1 извршилац – на одређено вријеме

 

  1.  ТУЖИЛАЧКИ АСИСТЕНТ – ДАКТИЛОГРАФ

1 извршилац – на одређено вријеме

 

ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

 

  1. СТРУЧНИ САВЈЕТНИК – ПСИХОЛОГ

 

  • ВСС – психолог, педагог, социјални педагог – дефектолог, специјални педагог – дефектолог, социјални радник,
  • Познавање рада на рачунару
  • Двије (2) године радног искуства на истим или сличним пословима.

 

  1. ТУЖИЛАЧКИ АСИСТЕНТ – ДАКТИЛОГРАФ

 

  • ССС – IV степен
  • Познавање рада на рачунару
  • Шест (6) мјесеци радног искустав на истим или сличним пословима

 

ОПШТИ УСЛОВИ:

  • да је држављанин Босне и Херцеговине,
  • да је пунољетан,
  • да има општу здравствену способност,
  • да се против њега не води кривични поступак,
  • да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кажњиво дјело које га чини неподобним за обавњаље послова у државном органу.

 

Уз пријаву на конкурс кандидат је дужан да достави оригиналне документе или овјерене фотокопије као доказ о испуњавању општих и посебних услова наведених у конкурсу.

Као валидан доказ о испуњавању посебних услова из конкурса сматра се потврда или увјеренје издато од надлежног државног органа и институције, јавне установе или правног лица.

Документи - докази о испуњавању општих услова (увјерење о држављанству, извод из МКР, увјерење о невођењу кривичног поступка и увјерење из казнене евиденције)  не могу бити старији од 6 (шест) мјесеци.

Увјерење о општој здравственој способности  (љекарско увјерење) доставиће изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре.

Конкурс је објављен у Дневном листу „Глас Српске", на њеб страници Тужилаштва и на огласној табли и њеб страници Завода за запошљавање, а рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу.

Пријаве са доказима о испуњавању услова из конкурса могу се доставити лично или путем поште на адресу Окружно јавно тужилаштво Бијељина, Ул. В.Караџића број 3, 76 300 Бијељина.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „Вук Караџић"

Забрђе, Забрђе 57

тел.: 055/773-068; 772-463,

е-mail: о[email protected]

Број: 449/2023

На основу члана 125. став (1) и члана 152. став (3) тачка 16) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник Републике Српске», број: 81/2022), важећим одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кадидата у основној школи (Службени гласник Републике Српске бр. 74/18 и 26/19), директор ЈУ Основне школе „Вук Караџић" Забрђе,  р а с п и с у ј е

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за упражњена радна мјеста

 

  1. Секретар школе – 1 извршилац, дипломирани правник,  100 % радне норме, лице са радним искуством, на одређено вријеме, до повратка радника са функције

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

За наведено радно мјесто поред  општих услова утврђених  Законом о раду (''Службени гласник Републике Српске'' број: 1/2016, 66/2018, 91/2021-Одлука УС и 119/2021) и посебних услова прописаних у члану 114. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'' број: 81/2022).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'' број: 81/2022) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су стекла радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник РС'' број: 81/2022) и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републик Српске", број: 74/2018 и 26/2019).

Уз пријаву на расписани конкурс, потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

а) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,
б) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,
в) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

д) да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

ђ) да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјетето, или малољетним лицем, што се доказује увјерењем које је кандидат дужан доставити.

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима из члана 127. став  (6) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број: 81/2022) и  одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/2018 и 26/2019) и то:

а) Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у   којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних  академских струдија у одређеној области;

б) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

в)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

г) увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

д) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:
а) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца; 
б) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида; 
в) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Дана 21.04.2023. године у 12:30  часова у просторијама ЈУ Основне школе "Вук Караџић" Забрђе, обавиће  се тест, а у 13:30 часова и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

Школа ће, након прегледа достављене документације, списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената, не старија од 6 мјесеци и та документација  неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа „Вук Караџић", Забрђе бр.57, 76330 Угљевик. 

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана