ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.12.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.12.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 28.12.2022. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

********

***********

*****************

РЕПУБЛИКА СРПСКА                                 

ЈУ ГимназијаГрадишка

Ул. Петра Мисимовића 3а, тел.051/814-783 ,

е-mail: [email protected]

Број:     955/22.

          На основу члана 106. и 132. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број: 41/18, 35/20, 92/20), директор школе расписује:


                          ЈАВНИ КОНКУРС
                    ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА

Професор за наставни предмет музичка култура,  8 часова редовне наставе, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави. Радни однос се заснива 23.01.2023. године,  на одређено вријеме до 31.08.2023. године.

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду („Сл. гласник РС", бр. 1/16, 66/18, 91/21-Одлука УС РС, 119/21), као и услове из члана 105. Закона о средњем образовању и васпитању („Сл. гласник РС", бр. 41/18, 35/20, 92/20).
Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Сл. гласник РС", бр. 24/19).

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА
Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију, кандидати требају доставити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) сљедећих докумената, којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

I Општи услови се доказују сљедећом документацијом:
*Да је држављанин РС- БиХ - увјерењем о држављанству,
*Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених,
*Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој, физичкој и здравственој способности (не старијим од 6 мјесеци) издатим од надлежне установе, које ће доставити кандидат који буде одабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
*Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.
*Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Наведено увјерење доставља кандидат.
*Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

II Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању, Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији (,,Сл. гласник РС", бр. 120/20)  као и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:
*Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент,
*Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,
*Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом у коме је назначено: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла.
*Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу ван школе у трајању од најмање 1 године у струци,
*Увјерење издато од високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, а у изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити претходно наведене документе, просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса.
*Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
*Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
*Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,  уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве:
Пријаве се могу доставити поштом или лично на сљедећу адресу: ЈУ ГИМНАЗИЈА, ул. Петра Мисимовића  3а, 78400 Градишка, са назнаком „за конкурс" и напоменом „не отварати".
Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање Републике Српске.
Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса неће се узети у разматрање, већ ће се евидентирати, уз назнаку да пријава на јавни конкурс није достављена благовремено и/или да није потпуна, а након тога комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.
Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну плочу најкасније 3 дана прије заказивања тестирања и интервјуа.
Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим Конкурсом, комисија за избор обавиће тестирање кандидата дана 10.01.2023. године са почетком у 9:00 часова.
Интервју са кандидатима ће се обавити дана 10.01.2023. године са почетком у 10:00 часова.
Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу у заказаним терминима, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.
Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

***

ЈУ  ОСНОВНА  ШКОЛА  ''МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ" ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ

78 405 ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ - ГРАДИШКА

Тел.051/899-011; 899-012

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за  пријем радника

 

1.       НАСТАВНИК/ПРОФЕСОР МУЗИЧКЕ КУЛТУРЕ -1 извршилац, непуна норма (23 часа) на неодређено вријеме ,са положеним стручним испитом, занимање (дипломирани теоретичар умјетности или музички педагог и теоретичар).

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 114. и 115. и 116.  Закона о основном васпитању и образовању, и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, Правилником о процедури пријеме, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи .

УЗ ПРИЈАВУ ПОТПИСАНУ ОД СТРАНЕ КАНДИДАТА КОЈИ СЕ ПРИЈАВЉУЈЕ НА ЈАВНИ КОНКУРС ПОТРЕБНО ЈЕ ИСПУНИТИ СЉЕДЕЋЕ УСЛОВЕ ТЕ ДОСТАВИТИ ОДГОВАРАЈУЋУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ:

•        ОПШТИ УСЛОВИ које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс јесу:

1.  да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. да није осуђиван правоснажном пресудом  за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6.Увјерење да против њега није  покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. (Увјерење из Суда)

•        Увјерење из тачке 4 и 5. школа ће прибавити службеним путем , а прије заснивања радног односа.

•        ПОСЕБНИ УСЛОВИ које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс,

1.       Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

 2.  Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, за кандидата који у току студија није положио наведену групу предмета,

3. Увјерење о положеном стручном испиту са радним искуством за рад у васпитно- образовном процесу.

4. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

5. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

6. Увјерење о радном стажу издато од ранијих  послодаваца,

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице  погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије  борца,  

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 125.  став  4).  Закона о основном васпитању и образовању као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме .

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата на јавни конкурс комисија не разматра.

 За кандидате који буду доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који буду испуњавали услове конкурса, тестирање и интервију  ће се обавити у просторијама Подручне школе Врбашка у Врбашкој,  тестирање : 12.01.2023. године - у 10.00 а интервју исти дан од 11.00 часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе и то најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.Кандидати се неће посебно  позивати на интервју и  тестирање.

Уколико се кандидат не појави на тесту или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

У  пријави на конкурс  кандидати  обавезно  треба  да  наведу  тачну  адресу  становања  и  контакт  телефона ( по  могућности  број  мобилног  телефона ).

Конкурс  остаје отворен 8 ( осам ) дана од дана објављивања у „ГЛАСУ СРПСКЕ" Бања Лука.

Пријаве на конкурс искључиво слати поштом   на  адресу  школе.

Адреса школе је:                                                                       

ЈУ  Основна школа „Младен Стојанови" Горњи Подградци

Горњи Подградци  78 405 , град Градишка

са назнаком – „Пријава на конкурс"

***

ЈУ Угоститељско-трговинско-туристичка школа Бања Лука

В.Степе Степановића 44

78000 Бања Лука

 

 

На основу члана 106. став (1)  Закона о средњем образовању и васпитању и члана 2. Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем,  директор  ЈУ Угоститељско-трговинско-туристичке школе, Бањалука  расписује

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1. НАСТАВНИК ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ – 10 часова на одређено вријеме (4 наставна  часа у трговачким и 6 часова у туристичким техничарима), до 31.08.2023. године,  1 извршилац- лице са радним искуством у струци.

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Кандидати поред општих услова потребних за заснивање радног односа прописаних законом којим се уређују радни односи, треба да испуњавају и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Уз пријаву на конкурс, у којој се обавезно мора навести контакт телефон и која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс, кандидати су дужни доставити сљедећу документацију (овјерене фотокопије):

- диплому о одговарајућој стручној спреми-завршен први циклус студијског програма  у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ,

- додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- извод из матичне књиге рођених или копију личне карте,

- увјерење о држављанству,

- увјерење да  против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем не старије од 6 мјесеци,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

- увјерење о радном искуству издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Са кандидатима који испуњавају услове из конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе сву тражену документацију, Комисија за пријем радника обавиће  интервју и тестирање дана 10.01.2023. године у 10,00 часова у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које није старије од шест мјесеци.

Школа ће за кандидата који буде изабран прије заснивања радног односа прибавити увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Школа не враћа достављену документацију кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

Пријаве на конкурс са потребном документацијом доставити  запечаћене у коверти лично на протокол у Секретаријат школе или поштом на адресу: ЈУ Угоститељско-трговинско-туристичка школа Бања Лука, В.Степе Степановића 44, Бања Лука са назнаком „Пријава на конкурс за радно мјесто".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

„НЕСТРО ПЕТРОЛ" АД БАЊА ЛУКА

Краља Алфонса XIII 37а

37000 Бања Лука

 

 

Конкурс о потреби за радником на радно мјесто – Секретарица у Одјељењу за канцеларијско пословање и опште послове .................................... извршилаца 1

 

Услови за заснивање радног односа:

 

1.       Општи услови који су прописани законом.

 

2.       Посебни услови:

-        ВСС - VII степен стручне спреме,

-        Знање руског језика у говору и писму;

-        Радно нискуство најмање 1 година на пословима секретарице;

-        Висок ниво самосталности и одговорности у раду;

-        Способност и вјештина тимског рада;

-        Познавање рада на рачунару;

-        Додатно образовање представља предност.

 

3.       Опис Послова

-        Припрема документа и материјале који су потребни за рад Генералног директора Друштва;

-        Организација временског распореда одржавања састанака, посјета, телефонских разговора, пријема странака и других активности руководства;

-        Припрема извјештаје и анализе на захтјев Генералног директор Друштва;

-        Припрема сједнице и састанке које одржава Генералног директор Друштва;

-        Помаже у координацији и организацији рада Генералног директор Друштва;

-        Пружа општу оперативно-организациону подршку руководству;

-        Врши пријем докумената и личних захтјева достављених на потпис Генералном директору Друштва;

-        Израђује документе и материјале који су потребни за рад Генералног директора Друштва;

-        Обавља усмене и писмене преводе по налогу Генералног директора Друштва;

-        Помаже Генералном директору Друштва приликом састављања дописа и извјештаја;

-        Врши и друге послове у складу са захтјевом непосредог руководиоца.

 

 ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА:

          Биографија са радним искуством (ЦВ) ;

Кандидат се прима у радни однос на одређено вријеме – замјена раднице на породиљском одсуству.

 

Конкурс је отворен 14 дана од дана објављивања.

 

Обавјештавамо вас да смо сагласност да нашу потребу за радником објавите у дневним листовима и на други уобичајен начин (у вашим просторијама) или да нам понудите одређен избор лица за заснивање радног односа из ваше евиденције незапослених.

 

Документи се достављају лично, електронски или на адресу:

„ОПТИМА Група" д.о.о. Бања Лука, ул. Краља Алфонса XIII бр. XIII 37а, (са назнаком пријава на Конкурс – Секретарица у Одјељењу за кнцеларијско пословање и опште послове).

Телефон: 051/242-812; 051/242-826

е-mail: [email protected]

***

ЈУ ОШ „Јован Дучић" Залужани

Ненада Костића број 7

78214 Залужани

 

 

р а с п и с у ј е:

 

К О Н К У Р С

за попуну следећих упражњених радних мјеста

 

 

  1. професор/наставник ликовне културе, на одређено вријеме до повратка радника са боловања, а најдуже до 31.8.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 4 часа редовне норме - 1 извршилац;
  2. водитељ продуженог боравка, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно образовном процесу, пуна норма, 1 извршилаца и
  3. психолог школе, на неодређено вријеме, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 50% норме, 1 извршилац.

 

     Поред општих услова који су прописани Законом о раду ,  кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 54. и 114. Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

     Права учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лице које је стекло радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Закона о основном васпитању и образовању .

      Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

 

     Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или Босне и Херцеговине што доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

3. да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране МУП-а, које ће послодавац прибавља службеним путем за изабраног кандидата;

5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које ће послодавац прибавља службеним путем за изабраног кандидата;

6. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране надлежног основног суда, а које кандидат прилаже уз пријаву на јавни конкурс.

     Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем (ако је кандидат рођен у Републици Српској), а прије заснивања радног односа.

     Уз потписану пријаву од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

  1. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида  одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије  борца.

     Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

     Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

     Кандидати који буду примљени на упражњена радна мјеста, прије заснивања радног односа, обавезни су доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци.

     Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се тестирање и интервју у просторијама школе у Злужанима дана 17.1.2023. године у 10:00 часова.

     Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије одржавања тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

     Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

     Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

     Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

ЈУ Музичка школа „Владо Милошевић", Бањалука

Јована Дучића 23

 

расписује конкурс за пријем радника :

 

НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ :

 

     

  1. професор хамонике- 23 часа- на одређено вријеме -1 извршилац, до повратка радника са неплаћеног одсуства
  2. професор хармонике - пуна норма- на неодређено вријеме -1 извршилац
  3. професор физике – 2 часа – на одређено вријеме

 

               ПОТРЕБНИ УСЛОВИ ЗА РАДНИКЕ:

Поред општих услова утврђених законом о раду , кандидати треба да испуњавају и посебне услове утврђене Законом о средњем и основном образовању и васпитању.

Кандидати  морају имати завршен одговарајући факултет.

У радни однос се примају лица са радним искуством и положеним стручним испитом. Уколико се на конкурс не пријави лице са радним искуством и положеним стручним испитом, у радни однос ће се примити приправник.

 

 

Уз пријаву се прилажу:

  • овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са највише остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеђној области или еквивалент, диплома  наведеног факултета.
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио  педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење о положеном стручном испиту,
  •  увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, не старије од 6 мјесеци.
  • извод из матичне књиге  рођених  или овјерена копија личне карте,
  •  увјерење о држављанству РС или БиХ,
  • додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  •  увјерење издато од Завода о запошљавању  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  • увјерење о радном  стажу издато  од  ранијег послодавца, уколико је расписан конкурс  за пријем у радни однос лица са радним искуством,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • - увјерење општинског/градског органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  • увјерење општинског /градског органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Потписану пријаву са свим подацима ( адреса, број мобилног телефон и друго ) и доказима о испуњавању наведених услова доставити лично или путем поште на адресу: Јавна установа Умјетничка  школа „Владо Милошевић" Бања Лука, улица  Јована Дучића број  23.

Напомена:

Списак кандидата који испуњавају услове конкурсан након прегледа документације, школа поставља на огласној табли школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 16.01.2023. године у 10,00 часова у просторијама музичке школе. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих документа и те копије неће бити враћене кандидатима. Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе. Изабрани кандидат ће накнадно а прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које не може бити старије од 6 мјесеци. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање. Конкурс је отворен 7 дана од дана објављивања. 

***

ЈУ ОШ „Бранислав Нушић'' БАЊАЛУКА

Мањачких устаника 32

78 000 Бањалука

 

 

расписује

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

 

  1. Наставник/професор хемије-на одређено вријеме,до повратка радника са боловања,а најдуже до 31.08.2023. године, лица са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу–4 часа редовне наставе-1 извршилац
  2. Наставник/професор физике, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, лица са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу–непуна норма, 2 часа редовне наставе -1 извршилац 

 

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене чланом 114 и 115 Закона о основном васпитању и образовању, услове предвиђене  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству, да није старије од шест мјесеци;
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
  3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
  4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;
  5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.-доставља кандидат

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

          Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

  1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

           Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5) Закона о основном васпитању и образовању ,  као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198.

Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана  12.01.2023. године (четвртак) у 09:00 часова у просторијама Централне школе „Бранислав Нушић" Бања Лука обавиће се тестирање и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе са назнаком "За конкурс".  

***

ЈУ ТЕХНИЧКА ШКОЛА  БАЊА ЛУКА

Ђуре Даничића 2А

78000 Бања Лука

 

расписује

Ј А В Н И    К О Н К У РС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

  1. Професор стручно-теоретске и практичне наставе за саобраћајну струку (дипломирани инжењер саобраћаја, друмски смјер) – 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства, са радним искуством
  2. Професор стручно-теоретске и практичне наставе за саобраћајну струку (дипломирани инжењер саобраћаја, друмски смјер) – 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, са радним искуством
  3. Професор физике – 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства, са радним искуством
  4. Професор српског језика – 1 извршилац, 4 часа, на одређено вријеме, до 31.08.2023. године, са радним искуством
  5. Професор физичког васпитања и спорта - 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме, до повратка радника са функције, са радним искуством

 

  1. Услови за учешће на конкурсу:

Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове утврђене Законом о раду РС, Законом о средњем образовању и васпитању и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

 

          Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената:

  

  • пријаву на конкурс, која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс и у којој се мора обавезно навести адреса и контакт телефон и радно мјесто на које конкурише,
  • увјерење о држављанству,
  • извод из матичне књиге рођених,
  • увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 6 мјесеци),
  • овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  • додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена  током студирања, ако у дипломи не постоје подаци  о просјеку оцјена,
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење о положеном стручном испиту,
  • увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (увјерење треба да садржи податке о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оставреног радног стажа по врстама посла),
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца, ратног војног инвалида, борца.

 

Напомена:  

У складу са чл. 104. став 7. и 8. Закона о средњем образовању и васпитању, на упражњено радно мјесто, гдје је расписан конкурс са положеним стручним испитом, може се ангажовати лице које је стекло радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњава друге услове прописане законом.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Кандидат који буде изабран дужан је прије занивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о психофизичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци), док ће школа за кандидата који буде изабран на конкурсу прије заснивања радног односа прибавити увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног регистра правоснађно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

          Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

          Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на адресу школе са назнаком „Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста".

          Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

          Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата, неће се узети у разматрање.

          Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, школа ће објавити на огласној табли, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

 

Интервју и тестирање са кандидатима, одржаће се дана 12.01.2023. године, са почетком у 11:00 часова, у просторијама школе.

          Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

          Достављена документација школи по овом конкурсу неће се враћати кандидатима.

***

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОКРУЖНИ СУД У БАЊАЛУЦИ                                               

 

 

 Објављује: 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуњавање упражњеног радног мјеста

 

 

- УПИСНИЧАР - 1 (један) извршилац, на неодређено вријеме, уз обавезан пробни рад до три мјесеца

 

I

Општи услови које кандидати морају испуњавати:

 

1. да је држављанин БиХ, 

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у суду,

5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса.

 

II

Посебни услови које кандидати морају испуњавати:

 

  1. ССС – IV степен стручне спреме, гимназија, управна или економска школа,
  2. најмање 6 (шест) мјесеци радног искуства у траженом степену образовања,
  3. познавање рада на рачунару.

III

Кандидат је дужан да као доказе о испуњавању општих услова достави сљедећа документа и то:

 

  • за тачку 1.– доказ: фотокопија личне карте или пасоша;
  • за тачку 2.– доказ: фотокопија личне карте или пасоша,
  • за тачку 3. – доказ: увјерење о општој здравственој способности доставља кандидат након проведене конкурсне процедуре, само уколико буде изабран,
  • за тачку 4.– доказ: писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам осуђиван/а за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које ме чини неподобним за обављање послова у суду",
  • за тачку 5.– доказ: писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса".

IV

Кандидат је дужан да као доказ о испуњавању посебних услова достави сљедећа документа и то:

 

  • за тачку 1. (ССС – IV степен стручне спреме, гимназија, управна или економска школа) - доказ: фотокопија свједочанства - дипломе о завршеној стручној спреми,
  • за тачку 2. (најмање 6 (шест) мјесеци радног искуства у траженом степену образовања) – доказ: фотокопија увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања издати од послодавца, односно овлаштеног руководиоца,
  • за тачку 3. (познавање рада на рачунару) – доказ: фотокопија увјерења, потврде или дипломе о познавању рада на рачунару.

V

Неблаговремене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове, биће одбачене Закључком од стране Комисије за спровођење јавног конкурса.

 

VI

Са кандидатима који испуњавају опште и посебне услове, Комисија за спровођење Јавног конкурса обавиће тестирање у складу са актима Суда и улазни интервју са кандидатима који на обављеном тестирању испуне услове прописане поменутим актима, а о времену и мјесту одржавања тестирања и интервјуа кандидати ће бити благовремено обавијештени.

VII

Након утврђених коначних резултата јавне конкуренције, Комисија за спровођење Јавног конкурса ће сачинити Листу успјешних кандидата, коју ће са комплетном документацијом доставити предсједници суда, као и списак кандидата који нису остварили више од 50% највећег могућег броја бодова, на коначно одлучивање.

VIII

 

Након проведеног поступка по овом конкурсу, коначну одлуку о избору најуспјешнијих кандидата доноси предсједница суда.

 

IX

Изабрани кандидат за радно мјесто уписничар, дужан је да у року од седам дана од дана објављивања резултата јавне конкуренције достави оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

 

1. увјерења о држављанству БиХ,

2. увјерења о општој здравственој способности,

3. дипломе о одговарајућој стручној спреми,

4. увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања, издати од послодавца, односно овлаштеног руководиоца,

5. увјерења, потврде или дипломе о познавању рада на рачунару,

6. увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чине неподобним за обављање послова у суду.

 

X

Радни однос са изабраним кандидатом за радно мјесто уписничар, заснива се на неодређено вријеме, уз обавезан пробни рад до 3 (три) мјесеца.

 

XI

Конкурс ће бити објављен у дневном листу „Глас Српске" и на њеб страници суда оксуд-бањалука.правосудје.ба. Рок за пријављивање кандидата је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

 

Пријаве на конкурс, заједно са доказима о испуњености општих и посебних услова, могу се доставити лично у пријемну канцеларију суда, затим поштом на адресу: Окружни суд у Бањалуци, Краља Петра И Карађорђевића број 12, или електронским путем, на адресу оксуд-бањалукаЖправосудје.ба. Кандидат који пријаву доставља електронским путем, дужан је да у року од седам дана од дана достављања пријаве, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова.

***

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОКРУЖНИ СУД У БАЊАЛУЦИ                                              

 

 

објављује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуњавање упражњеног радног мјеста

 

  • ТЕХНИЧКИ СЕКРЕТАР, 1 (један) извршилац, на неодређено вријеме, уз обавезан пробни рад до три мјесеца

 

I

 

Општи услови које кандидати морају испуњавати су:

 

1. да су држављани БиХ, 

2. да су старији од 18 година,

3. да имају општу здравствену способност,

4. да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у суду,

5. да нису отпуштени из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса.

  

 II

Посебни услови које кандидати морају испуњавати су:

 

1.  IVстепен средње стручне спреме, гимназија, управна или економска школа,

2.  најмање 6 (шест) мјесеци радног искуства у траженом степену образовања,

3.  познавање рада на рачунару.

III

Кандидати су дужни да као доказе о испуњавању општих услова, доставе сљедећа документа и то:

 

  • за тачку 1. – доказ: фотокопија личне карте или пасоша;
  • за тачку 2.– доказ: фотокопија личне карте или пасоша,
  • за тачку 3. – доказ: увјерење о општој здравственој способности доставља кандидат након проведене конкурсне процедуре, само уколико буде изабран,
  • за тачку 4. – доказ: писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам осуђиван/а за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које ме чини неподобним за обављање послова у суду",
  • за тачку 5.– доказ: писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса".

                                                             IV

Кандидати су дужни да као доказ о испуњавању посебних услова доставе сљедећа документа и то:

 

 

  • за тачку 1. - доказ: фотокопија дипломе о завршеном IV степен средње стручне спреме, гимназија, управна или економска школа,
  • за тачку 2. - доказ: фотокопија увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања - 6 (шест) мјесеци, издатих од послодавца, тј. овлаштеног руководиоца органа,
  • за тачку 3. фотокопија увјерења, потврде или дипломе о познавању рада на рачунару.

V

Неблаговремене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове, биће одбачене Закључком од стране Комисије за спровођење јавног конкурса.

 

VI

Са кандидатима који испуњавају опште и посебне услове, Комисија за спровођење Јавног конкурса обавиће тестирање у складу са актима Суда и улазни интервју са кандидатима који на обављеном тестирању испуне услове прописане поменутим актима, а о времену и мјесту одржавања тестирања и интервјуа кандидати ће бити благовремено обавијештени.

 

VII

Након утврђених коначних резултата јавне конкуренције, Комисија за спровођење Јавног конкурса ће сачинити Листу успјешних кандидата, коју ће са комплетном документацијом доставити предсједници суда, као и списак кандидата који нису остварили више од 50% највећег могућег броја бодова, на коначно одлучивање.

VIII

Након проведеног поступка по овом конкурсу, коначну одлуку о избору најуспјешнијих кандидата за свако радно мјесто појединачно доноси предсједница суда.

 

IX

Изабрани кандидат дужан је да у року од седам дана од дана објављивања резултата јавне конкуренције достави оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

 

1. увјерења о држављанству БиХ,

2. увјерења о општој здравственој способности,

3. дипломе о одговарајућој стручној спреми,

4. увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања, издати од послодавца, односно овлаштеног руководиоца,

5. увјерења, потврде или дипломе о познавању рада на рачунару,

6. увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чине неподобним за обављање послова у суду.

X

Радни однос са изабраним кандидатом за радно мјесто технички секретар, заснива се на неодређено вријеме, уз обавезан пробни рад до 3 (три) мјесеца.

 

XI

Конкурс ће бити објављен у дневном листу „Глас Српске" и на њеб страници суда оксуд-бањалука.правосудје.ба. Рок за пријављивање кандидата је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

 

Пријаве на конкурс, заједно са доказима о испуњености општих и посебних услова, могу се доставити лично у пријемну канцеларију суда, затим поштом на адресу: Окружни суд у Бањалуци, Краља Петра И Карађорђевића број 12, или електронским путем, на адресу оксуд-бањалукаЖправосудје.ба. Кандидат који пријаву доставља електронским путем, дужан је да у року од седам дана од дана достављања пријаве, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова.

***

                                                             

ЈУ ОШ „ Вук Стефановић Караџић" Бања Лука

Саве Ковачевића бб

78000 Бања  Лука

 

Расписује:                                              

 

К О Н К У Р С

за попуну  радних мјеста

 

1. Професор/наставник информатике - непуна норма 11 часова – лице са радним искуством -  на одређено вријеме до 31.08.2023. године - 1 извршилац

2. Професор/наставник српског језика - непуна норма 4 часа – лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - на одређено вријеме до 31.08.2023. године - 1 извршилац

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању  и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача . Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .
Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .
Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.
Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:
1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству, да није старије од шест мјесеци;
2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;
5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;
6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, да није старије од шест мјесеци;
Увјерења из тачака 4. и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.
Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи :
• Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
• Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (за радно мјесто под редним бројем 2.);
• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи (за радно мјесто под редним бројем 2.);
• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (за радно мјесто под редним бројем 2.);
• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;
• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.
Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса ће се обавити 11.01.2023. године са почетком  у 10.00 часова у просторијама школе.
Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.
Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.
Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".
Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

***

ПУ КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ „НАША ДРУГА КУЋИЦА"

ВОЈВОДЕ СТЕПЕ СТЕПАНОВИЋА 197А, БАЊА ЛУКА

ТЕЛЕФОН: 066-707-588, 066-694-958

 

Расписује оглас за рад на неодређено вријеме:

 

ВОДИТЕЉ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА  ......................................................  1 ИЗВРШИЛАЦ

Посебни услови:

 

-Професор разредне наставе/васпитач предшколске установе/дипломирани психолог,

- познавање рада на рачунару,

- положен стручни испит.

Оглас је отворен до попуне радног мјеста а кандидати могу да се јаве на контакте :

ПУ КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ „НАША ДРУГА КУЋИЦА"

ВОЈВОДЕ СТЕПЕ СТЕПАНОВИЋА 197А, БАЊА ЛУКА

ТЕЛЕФОН: 066-707-588, 066-694-958

***

Терме Лакташи д.о.о.

Карађорђева 44

 

Због указане потребе, директор привредног друштва Терме Лакташи д.о.о. Лакташи објављује

 

О Г Л А С

 

За заснивање радног односа на одређено вријеме:

 

1. Доктор медицине- специјалиста физикалне медицине и           рехабилитације ....................................................  1 извршиоц

 

Општи услови које кандидат мора испуњавати:

1. да је држављанин РС/БиХ,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу радну и здравствену способност.

 

Посебни услови које кандидат мора испуњавати:

  1. ВСС, специјализација из физикалне медицине и рехабилитације
  2. општа култура понашања и комуникације,
  3. радно искуство у струци-пожељно,
  4. склоност тимском раду.

 

Оглас остаје отворен до попуне траженог радног мјеста.

Пријава кандидата треба да садржи писану биографију.

Са пријављеним кандидатима ће се обавити интервју.

Пријаве са потребним доказима се могу предати лично на рецепцију Хотела Сан у Лакташима, Карађорђева 44, редовном поштом или путем е-mailа [email protected].

***

ЈЗУ ДЗ „СВЕТИ ВРАЧЕВИ" ЧЕЛИНАЦ

 

О  Г  Л   А   С

за пријем радника

 

  1. Медицинска сестра–техничар у Тиму 5 службе породичне медицине,  1 .............. извршилац на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања

 

  1. ОПШТИ УСЛОВИ:

                  -    Да је држављанин РС, БиХ,

  • Да је здравствено способан,
  • Да није осуђиван за кривична дјела и
  • Да је пунољетан.

 

ПОСЕБНИ УСЛОВИ: 

 

             - Завршена ССС – Медицинска школа,

             -  Положен стручни испит и

             -  Доедукација из породичне медицине (институционална организована   едукација и интерне едукације у ЈЗУ Дома здравља „Свети Врачеви" Челинац и у другим јавним здравственим установама)     

 

Уз пријаву на Оглас кандидати су дужни доставити (доказ о испуњавању општих и посебних услова) у оригиналу или у овјереној фотокопији (овјерена фотокопија не смије бити старија од мјесец дана) следеће документе: 

          

                  -  Увјерење  о држављанству РС, БиХ,

                  -  Извод из матичне књиге рођених,

                  -  Увјерење о некажњавању,

                  -  Увјерење да није осуђиван за кривична дјела,

                  -  Свједочанство о завршеној ССС – Медицинска школа, 

                  -  Увјерење о положеном стручном испиту,

                  -  Љекарско увјерење о здравственој способности,

                  -  Увјерење о завршеној доедукацији из породичне медицине.

            Оригинална документа и то, Ивод из матичне књиге рођених, Увјерење о не кажњаваљу, Увјерење о неосуђиваности за кривична дјела и Љекарско увјерењене смију  бити старије од 6 (шест) мјесеци.

        Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

                                      

        Писмене позиве за интервју о кандидатима који испуњавају услове, Комисија за  пријем радника Дома здравља ће упутити у року од 8 дана од дана затварања огласа.

 

        Оглас остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске " и на Бироу рада Челинац.

          

        Пријаве на оглас са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити  путем поште на адресу: Јавна здравствена установа Дом здравља "Свети Врачеви 78240 Челинац, Улица Видовднска бр. 5.                                                                                                                                                                                           

***

ЈУ ОШ „Др Младен Стојановић" Јошавка

Јошавка Доња бб

78244 Јошавка

 

 

Објављује:

 

ИСПРАВКУ   ДИЈЕЛА  КОНКУРСА

  објављеног дана 21.12.2022. године

 

Конкурс објављен у дневном листу „Глас Српске" за попуну радних мјеста и то:

  1. Професор историје-приправник, на одређено вријеме до краја школске 2022/2023. године, непуна норма радног времена (4-часа редовне наставе), 1 извршилац
  2. Професор географије, на одређено вријеме до краја школске 2022/2023. године, непуно радно вријеме (18 часова редовне наставе), 1 извршилац

У дијелу који се односи на документацију коју кандидати треба да доставе уз потписану пријаву, а који гласи:

 

„Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

- Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
- Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена- за радно мјесто под редним бројем 2.;
Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;"


 

МИЈЕЊА СЕ, И САДА ГЛАСИ:

 

 „Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

1.Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

2.Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;


3.Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

4.Увјерење о положеном стручном испиту, осим за радно мјесто под редним бројем 1."

5.Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
6.Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

 

7.Увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, а које садржи податке о: врсти посла; степену стручне спреме; дужини оствареног радног стажа  по врстама посла, као и напомену уколико је кандидат радио са непуним радним временом, те је то радно вријеме потребно прерачунати у пуно радно вријеме, осим за радно мјесто под редним бројем 1.,


8.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;
9.Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
10.Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

 

Због напријед наведених промјена у конкурсу,  тестирање и интервју ће се обавити дана 11.01.2023. године (сриједа) са почетком у 10,00 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса за радно мјесто под редним бројем 1. – професор историје, односно дана 11.01.2023. године (сриједа) са почетком у 11,00 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса за радно мјесто под редним бројем 2. – професор географије.
Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.
Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.
Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.
Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања ове исправке у дневном листу „ Глас Српске".


Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе: Јавна установа Основна школа „Др Младен Стојановић" Јошавка, Јошавка Доња бб, 78244 ЈОШАВКА, са назнаком „ ЗА КОНКУРС ".

 

У преосталом дијелу, конкурс остаје непромјењен.

***

ЈУ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД СРБАЦ

Моме Видовића бр. 21

78420 Србац

 

 

На основу члана 5. Колективног уговора за запослене у ЈУ Центар за социјални рад Србац, број 01/530.1-1/22 и члана 38. Статута ЈУ Центар за социјални рад Србац, број 01/530.1-1/18, Директор ЈУ Центар за социјални рад Србац,  расписује

 

                                             

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника на неодређено вријеме – дипломираног правника

у ЈУ Центар за социјални рад Србац

 

 

I - Расписује се Јавни конкурс за пријем радника на неодређено вријеме у ЈУ Центар за социјални рад Србац ради попуњавања новоотвореног радног мјеста.

 

  1. дипломирани правник  - 1 извршилац,

 

II - Опис послова

Опис послова утврђен је Правилником о унутрашњој организацији послова и систематизацији радних мјеста ЈУ Центар за социјални рад Србац.

 

III - Општи услови:

  1. да је старији од 18 година,
  2. да има одговарајућу, односно општу здравствену способност.

 

IV - Посебни услови

  1. дипломирани правник - први циклус студија у трајању од најмање три, а највише четири године који су вредновани са најмање 180, односно 240 ECTS бодова, односно четверогодишњи факултет, студијски програм Право,
  2. положен стручни испит за рад у области социјалне заштите,
  3. положен стручни испит за рад у органима државне управе,
  4. најмање три године радног искуства у струци,
  5. познавање рада на рачунару.

 

Уз "Пријаву на јавни конкурс", кандидати су дужни приложити доказе о испуњавању општих и посебних услова:

  1. извод из матичне књиге рођених,
  2. доказ о стеченом образовању, (кандидати који су високо образовање стекли по Болоњском систему студирања уз диплому достављају и додатак дипломи),
  3. увјерење о положеном стручном испиту за рад у области социјалне заштите,
  4. увјерење о положеном стручном испиту за рад у органима државне управе,
  5. доказ о радном искуству у струци.

 

          Најбоље рангирани кандидат, за пријем у радни однос, биће обавезан прибавити увјерење о општој здравственој способности.

          Конкурсна комисија за пријем радника у ЈУ Центар за социјални рад Србац обавиће интервју са свим кандидатима који испуњавају опште и посебне услове и извршити провјеру стручне оспособљености, знања и вјештина кандидата.

Кандидати ће бити благовремено обавијештени о терминима интервјуа.

 

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу „Глас Српске". Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Конкурса.

 

Комисија ће закључком одбацити неблаговремене, недопуштене, неразумљиве и непотпуне пријаве и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове јавног конкурса.

Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу  „Пријава на јавни конкурс", који се  може преузети у пријемној канцеларији ЈУ Центар за социјални рад Србац, уз коју се прилажу докази о испуњавању општих и посебних услова. Тачност података наведених у  обрасцу Пријаве на јавни конкурс, кандидат потврђује потписом. Пријава на јавни конкурс са доказима, доставља се лично или путем поште, на адресу: ЈУ Центар за социјални рад Србац, Конкурсна комисија за пријем радника у ЈУ Центар за социјални рад Србац, Моме Видовића бр. 21, 78420 Србац.

***

ЈУ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ" ЖИВИНИЦЕ-КНЕЖЕВО

Живинице бб

78230 Кнежево

 

К О Н К У Р С

за попуну радног мјеста

       

  1. Наставник/професор разредне наставе ...1 извршилац на неодређено вријеме

      са радним искуством и положеним стручним испитом,

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс:

1) да је држављанин РС или БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

 4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавање дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

Увјерење из  тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву и документацију наведену за опште услове потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

 

1)овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма  у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2)увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи мпредмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3)увјерење о пложеном стручном испиту,

4)увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о о полагању стручног испита у школи,

5) додатак дипломи,који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена током студирања  ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7)увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

8) увјерење општинског органа/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије

 ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

У складу са чланом 125.став 5. Закона о основном васпитању и образовању право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне стручне спреме.Право учешћа на конкурс имају и лица из члана 114.став 5. овог закона.

 

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса тестирање и интервју ће се обавити дана 12.01.2023. године у 11,00 часова.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање или интервју.

Кандидат који се не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Сви кандидати ће бити обавјештени о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.Непотпуне и неблаговремене пријаве

неће се разматрати.

 

 Путем поште на адресу школе: ЈУ ОШ „Вук Караџић" Живинице бб, 78230 Кнежево доставити  овјерене копије свих  докумената са назнаком  „пријава на конкурс"  коју школа неће враћати заинтересованим кандидатима.

 

 

Контакт телефон: 051/597-123-школа.  

***

ЈУ ОШНемања Влатковић" Шипово

Омладинска 1

70270 Шипово

 

 

На основу члана 125. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о стручним профилима  наставника, стручних сарадника и васпитача, директор ЈУ ОШ „Немања Влатковић" Шипово, расписује

 

Ј А В Н И    К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста 

 

1.  Наставник географије, 12 часова седмично  ( 8 часова у ПО Пљева и 4 часа у Централној школи),  на одређено вријеме,  до 31.08.2023. године.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 114. и 115.  Закона о основном васпитању и образовању, услове предвиђене Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављују на конкурс за пријем у радни однос)  потребно је доставити и  документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по Правилнику о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, а што подразумијева:

 

1.  Увјерење о држављанству (да је држављанин РС и БиХ),

2.  Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

3.  Овјерену фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

4. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој  и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да дооставикандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку  и дидактичко-методичку групу предмета,

5.  Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6.  Увјерење о положеном стручном испиту  за рад у васпитно-образовном процесу ,

7.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи ,

8.  Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица   која траже запослење,

9.  Увјерење о радном стажу  издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла које је кандидат обављао, степен стручнре спреме и дужина оствареног  радног стажа по врстама посла,

10.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана  породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

11.  Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

12.  Увјерење општинског/градског органа управе  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном стаатусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног инвалида.

13. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Право учешћа на конкурсу  имају лица која су стекла радни стаж  ван школе у трајању од најмање годину дана у струци  уколико испуњавају услове прописане Законом  о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурс имају и  лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању  испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме, у складу са чланом 198. Закона.

Увјерење да није осуђиван  правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем и Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, школа  ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Љекарско увјерење којим кандидат доказује да је радно способан а које не  може бити старије од  шест мјесеци прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене  документације, школа ће  поставити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и инрвјуа.

Пријем у радни однос извршиће се  у складу са чланом 115. Закона о основном васпитању и образовању и Правилником  о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата  у основној школи.

Интервју и тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се 13.01.2023. године  са почетком у  10.00 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће  посебно позивати на  интервју и тестирање, а у случају непојављивања, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве слати на адресу  ЈУ Основна школа „Немања Влатковић" Шипово, Омладинска 1,  70270 Шипово,  у року од 8 дана од дана објављивања конкурса, са назнаком  "за конкурс".

***

ЈУ ОШ „РАДЕ МАРИЈАНАЦ" СТРОЈИЦЕ

70273 Стројице,

тел: 050/480 -720

е-mail: [email protected]

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

  1. Професор/наставник физике – 6 часова седмично на одређено радно вријеме, до 31.08.2023. године, један извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом. 
  2. Професор/наставник математике – 16 часова седмично, један извршилац, до повратка раднице са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом.
  3. Професор/наставник хемије – 4 часа седмично, на одређено радно вројеме, до 31.08.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду и чланом 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи,  кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  чланом 2. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане овим закомом.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:
1. да је држављанин РС или БиХ, што се доказује увјерењем о држављанству;
2. да је пунољетан, што се доказује Изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте;
3. да је радно способан за рад са ученицима, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити стрије од шест мјесеци и које прилаже само кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа;
4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем , што се доказује Увјерењем о неосуђиваности за лица рођена у РС школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа;
5. да имају одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма и стручно звање у одређеној области или еквивалент, што се доказује дипломом  о стеченом стручном звању;

Уз пријаву (потписану од стране кандидата) на конкурс са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат треба да достави сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова и на основу које се врши бодовање по критеријумима:
1. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од најмање три године или еквивалент;
2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

3. Увјерење о положеном стручном испиту,
4. Увјерење о држављанству;
5. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;
6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужину оствареног радног стажа.
7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;
8. Увјерење општинског/градског органа управе за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца; 

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе: ЈУ Основна школа „Раде Маријанац", Стројице, 70273 Стројице.
Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и оне се неће враћати кандидатима.
Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.
Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављено 10.01.2023. године (уторак) са почетком у 9 часова, у просторијама школе.
Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве.
Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

ЈЗУ ДОМ ЗДРАВЉА „СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН"  КОТОР ВАРОШ 

Јована Рашковића бб

тел.: 051/784-500, факс: 784 501,

е-mail: [email protected]

 

 

 

На основу члана 1. Закона о раду, члана 2. Правилника о раду ЈЗУ Дом здравља „Свети Пантелејмон" Котор Варош,  члана 19.  Статута ЈЗУ Дом здравља „Свети Пантелејмон" Котор Варош и Сагласности Министарства здравља и социјалне заштите  број: 11/04-500.3-375/22 од 11.11.2022. године,  Директор Установе  на основу указане потребе, о б ј а в љ у ј е:

 

Јавни оглас

за попуну упражњених радних мјеста

 

 

1.       Доктор медицине, у Служби хитне медицинске помоћи,

на одређено вријеме у трајању од 12 мјесеци ..................……….. 2  извршиоца.

 

II. Опис послова:

Опис послова под редним бројем 1.:

Доктор медицине у СХП:

  • врши израду плана рада,
  • врши израду плана обуке,
  • врши израду плана превенције,
  • прима на консултативни преглед грађана  болесника искључиво по писменој упути (захтјеву) доктора породичне медицине са претходном медицинском документацијом;
  • анализира захтјев доктора породичне медицине и приложену медицинску документацију;
  • обавља потребне дијагностичке процедуре и формулише дијагнозу и мишљење;
  • обавља најнеопходније хитне терапеутске процедуре за које има услове и техничке могућности;
  • доставља породичном докору своје налазе уз одговор на упит породичног доктора;
  • предлаже директору Дома здравља организацију састанака са докторима породичне медицине, ако
  • уочи више пропуста у међусобној стручној комуникацији о којима треба расправљати и побољшавати међусобну стручну комуникацију;
  • прихвата захтјев од стране доктора породичне медицине на стручну расправу о уоченим проблемима у комуникацијама;
  • контролише вођење трајне медицинске документације, текуће евиденције, извјештаје, итд. у складу са прописима и у складу са унутрашњим потребама Дома здравља;
  • учестује у практичној обуци стицања клиничких вјештина за продичне докторе према плану трајне  медицинске едукације који доноси директор;
  • прати прописе који се односе на дјелокруг рада – радно мјесто и исте примјењује;
  • стручно се усавршава у струци у складу са потреба радног мјеста,  и преноси знања и радна искуства на друге раднике;      
  • благовремено и квалитетно обавља послове који су у домену послова и радних задатака радног мјеста;
  • контролише прописно одлагање и класификацију медицинског отпада,
  • брине се о одлагању и чувању документације;
  • материјално одговора за коришћење, одржавање и чување средстава рада;
  • обавља и друге послове по налогу директора коме одговара за свој рад.

 

 

III ОПШТИ УСЛОВИ:

–          да је лице држављанин РС, односно БиХ,

–          да је лице старије од 18 година,

–          да има општу здравствену способност,

 

ИВ ПОСЕБНИ УСЛОВИ које кандидати треба да испуњавају:

1.       За радно мјесто под тачком 1. поред општих услова прописаних законом кандидат треба да испуњава и посебне услове:

–     ВСС, висока стручна спрема, студије медицине – академско звање – доктор медицине;

–    Положен стручни испит  за звање доктор медицине.

1.1.   Бодовање за радно мјесто под тачком 1. вршиће се на сљедећи начин:

а.)   Бодовање успјеха током редовног школовања за радно мјесто под тачком 1. вршиће се на сљедећи начин:

–          за просијек од 9.00-10,00 ……………………………… 5 бодова

–          за просјек од 8,50 – 8,99 …………………………… 4 бода

  • за просијек од 8,00-8,49 .......................... 3 бода

–          за  просијек од 7,00-7,99 ………………………………… 2 бода

–          за  просијек од 6,00-6,99 …………………………… 1 бод

 

б.)   Бодовање интервјуа ………………………… од 1,00 до 5,00 бодова

Уз пријаву ( пријава се пише у слободној форми са назнаком за јавни оглас, пријавом   и личним подацима кандидата која садржи обавезно назначено: име, презиме, адресу становња, број телефона, е-mail адресу) на оглас сви кандидати су дужни доставити (доказе о испуњености општих и посебних услова) у оригиналу или овјереној фотокопији, следеће документе:

а)Кандидати за радно мјесто под таком 1. дужни су уз пријаву доставити:

          -Увјерење из матичне књиге родјених,

          - Увјерење о држављанству РС-БиХ

- Диплома о завршеној Медицинском факултету и стеченим академским звањем – доктор медицине

              - Увјерење о положеном стручном испиту за доктора медицине,

- Доказ о општој здравственој способности, доставити након избора кандидата од стране Комисије, по обавјештењу.

 

Пријаве се подносе на адресу: Јавна здравствена установа Дом здравља „Свети Пантелејмон" Котор Варош, Јована Рашковића  бб, 78220 Котор Варош, са назнаком: пријава на конкурс.

Рок за подношење пријава је 10 дана од дана објављивања огласа у дневном листу „Глас Српске", огласној табли Дома здравља, порталу Општине Котор Варош и на Бироу рада Котор Варош. Уколико оглас не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана последњег објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Са свим кандидатима који испуњавају услове јавног огласа, обавиће се интервју о чему ће се кандидати писмено путем поше  или путем контакт е-mail адресе обавијестити о термину одржавања интервјуа као и о резулатима истог.

Напомена за кандидате: Сви кандидати који буду позвани на интервју обавезни су донијети личну карту или пасош на увид Конкурсној комисији - у противном неће моћи приступити истом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана