ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 27.01.2021. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 27.01.2021. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 27.01.2020. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

***************

****************

    РЕПУБЛИКА СРПСКА

     ГРАД БАЊАЛУКА

     ГРАДОНАЧЕЛНИК

 

градоначелник рада Бањалука, доноси

 

 

ЗАКЉУЧАК

о неуспјелом дијелу јавног конкурса за пријем приправника, из категорије дјеце погинулих бораца ВРС, са средњом стручном спремом,

у Градску управу града Бањалука

 

I

Јавни конкурс за пријем приправника, из категорије дјеце погинулих бораца ВРС, са средњом стручном спремом, у Градску управу града Бањалука, број 12-Г-3814/20, објављен дана 11.11.2020. године у дневном листу “Глас Српске” и на WEB страници Градске управе града Бањалука, није успио у дијелу који се односи на пријем приправника, лица из категорије дјеце погинулих бораца ВРС са завршеном средњом стручном спремом – у четворогодишњем трајању, економског смјера, назначен у тачки 1. подтачка 1. јавног конкурса, из разлога што није било пријављених кандидата.

 

II

Овај Закључак је коначан и биће објављен у дневном листу “Глас Српске” и на WEB страници Градске управе града Бањалука.

***

ЈНУ “ИНСТИТУТ ЗА ЗАШТИТУ И ЕКОЛОГИЈУ РС” БАЊАЛУКА

Видовданска 43

78 000 Бањалука

расписује

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос:

 

1) Техничар из области електротехнике (техничар електроенергетике, техничар електронике и сл.), 1 извршилац

 

Општи услови:

- Да је држављанин Републике Српске, БиХ,

- Да има општу здравствену способност,

- Да није кажњаван.

 

Посебни услови:

- ССС из области електротехнике,

- Возачка дозвола Б категорије,

- Радно искуство није неопходно.

 

Радник ће имати могућност заснивања радног односа на одређено или неодређено вријеме, након пробног рад (за раднике са искуством) или приправничког рада (за приправнике), у складу са Законом о раду.

 

Уз пријаву на конкурс, кандидати су дужни приложити вјеродостојне документе (оригинал или овјерена копија) о испуњености наведених општих и посебних услова (увјерење о држављанству, родни лист, свједочанство о завршеној средњој школи, возачка дозвола), као и биографију.

         

Увјерење издато од Основног суда (доказ да против кандидата пред судовима на подручју БиХ није подигнута оптужница која је ступила на правну снагу, односно да није потврђена оптужница нити је изречена осуђујућа пресуда за кривично дјело за које је прописана казна затвора до пет година или новчана казна као главна казна) и љекарско увјерење се достављају након избора кандидата, а прије потписивања уговора о раду.

 

Рок за подношење пријава је 7 дана од дана објављивања јавног огласа.

***

“СПАРТА” ДОО

Карађорђева 370

78000 Бањалука

ОГЛАС

 

Текстилна фирма “Спарта” д.о.о. из Бањалуке, због повећаног обима посла, прима у радни однос:

 

- Инжењер са искуством на мјесту руководиоца производње .................... 2 извршиоца

- Шивач ......................................................................... 20 извршилаца

- Кројач ..................................................................................... 2 извршиоца

- Хигијеничарка ..................................................................... 2 извршиоца

 

Сви заинтересовани кандидати могу да се пријаве на сљедећи број телефона 051/492-795.

 

Оглас отворен до 22.2.2020.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ТЕХНИЧКА ШКОЛА

БАЊАЛУКА

Ул. Ђуре Даничића бр.2А

78000 Бањалука

расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1. Професор стручно-теоретске наставе за машинску струку (дипломирани инжењер машинства)  – 1 извршилац, пуна норма, на неодређено вријеме, са радним искуством

 

1. Услови за учешће на конкурсу:

Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове утврђене Законом о раду РС, Законом о средњем образовању и васпитању  и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

 

          Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената:

  

- пријаву на конкурс, која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс и у којој се мора обавезно навести адреса и контакт телефон и радно мјесто на које конкурише,

- увјерење о држављанству,

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

- овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена  током студирања, ако у дипломи не постоје подаци  о просјеку оцјена,

- увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

- увјерење о положеном стручном испиту,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (увјерење треба да садржи податке о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла)

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца, ратног војног инвалида, борца.

 

Напомена: 

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о психофизичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци), док ће школа за кандидата који буде изабран на конкурсу прије заснивања радног односа прибавити увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног регистра правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

          Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

          Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на адресу школе са назнаком “Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста”.

          Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања .

          Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата, неће се узети у разматрање.

          Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, школа ће објавити на огласној табли, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

 

Интервју и тестирање са кандидатима, одржаће се дана 10.2.2021. године, са почетком у 11 часова, у просторијама школе.

          Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

          Достављена документација школи по овом конкурсу неће се враћати кандидатима.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ”

БАЊАЛУКА

Булевар војводе Степе Степановића 28

78000 Бањалука

расписује:

 

КОНКУРС

за попуну  радног мјеста

1. Водитељ продуженог боравка (наставник//професор разредне наставе), на одређено вријеме  до 30.6.2021. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, пуна норма ................... 1 извршилац

Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи.

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 177. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности који не може бити старији од шест мјесеци и који прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.  да није осуђен правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против  достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (школа ће за изабраног кандидата прибавити увјерење службеним путем, а прије заснивања радног односа)

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (школа ће за изабраног кандидата прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа)

6.  Увјерење да против њега није покренут поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем .

 Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи:

- овјерену  фотокопију  дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одређеној области,

- увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

- увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје оцјене о просјеку оцјена,

- увјерење о држављанству,

- извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи  врсту посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС , уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида ,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца  Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије  борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

За радно мјесто водитељ продуженог боравка , тестирање ће се обавити 10.2.2021. године у 11 часова, а интервју у 12 часова , у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања .

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе са назнаком “ЗА КОНКУРС”.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА ШКОЛА “НИКОЛА ТЕСЛА” БАЊАЛУКА

Ул. Јеврејска бр.48

78000 Бањалука

расписује

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос на радно мјесто

1. Психолог, на одређено вријеме, до повратка раднице са боловања, пуна норма, 1 извршилац

Поред општих услова предвиђених Законом о раду  кандидати треба да испуњавају и посебне услове наведене у члану 104. Закона о средњем образовању и васпитању  и да имају:

- Стручну спрему прописану Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама .

Кандидати треба да испуњавају и друге посебне услове прописане наведеним Правилником.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж у струци у трајању од најмање годину дана (члан 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању).

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

 

Кандидати  су дужни доставити сљедећу документацију:

1. пријаву  на конкурс која мора бити  потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс и  у којој се обавезно мора навести адреса, контакт телефон  и кратка биографија кандидата;

2. диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање

3. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

7. увјерење о држављанству РС или БиХ;

8. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица која траже запослење;

9. увјерење о  радном стажу издато од ранијег послодавца из којег се јасно види врста посла, степен  стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме потребно је прерачунати у пуно радно вријеме

10. увјерење о положеном стручном испиту

11. увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС  уколико се ради о кандидату из  категорије породице погинулог борца;

12. увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

13. увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са  ученицима које није старије од 6 мјесеци.

Увјерење о неосуђиваности и увјерење да није уписан у посебан регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (члан 5. став 1. тачка 4) и 5) Правилника) Школа ће затражити за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Кандидати су дужни доставити овјерене  копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Тестирање и интервју са кандидатима који доставе благовремене и потпуне пријаве односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 8.2.2021. године

(понедјељак) у 10 часова у просторијама школе. Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса објавити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и  интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс је отворен осам дана од дана објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће разматрати.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично запечаћене на протокол у секретаријат школе или поштом на адресу школе са назнаком “За Комисију за избор кандидата”.

***

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОКРУЖНИ СУД У БАЊАЛУЦИ                                              

Ул. краља Петра I Карађорђевића број 12.

78000 Бањалука

објављује:

 

 

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

 

за попуњавање упражњених радних мјеста, на одређено вријеме до 31.12.2022. године, уз обавезан пробни рад до 3 (три) мјесеца, у оквиру Грант споразума “Унапређење рада на предметима ратних злочина у Босни и Херцеговини” и то за радна мјеста:

 

• Виши стручни сарадник, 1 (један) извршилац

 

• Уписничар, 1 (један) извршилац

 

Опис послова радног мјеста виши стручни сарадник:

 

• помаже судији у раду,

• израђује нацрте судских одлука,

• проучава правна питања, судску праксу и правну литературу,

• изграђује нацрте правних схватања,

• обавља самостално или под надзором и по упутама судије и друге стручне послове.

 

Опис послова радног мјеста уписничар:

 

• стара се да се уписници и помоћне књиге воде правилно - ажурно, да се одржавају прописани или одређени рокови у складу с прописима који уређују пословање судова,

• обавља све послове у вези са списима (оснивање списа, улагање писмена, сређивање и уношење свих потребних података на списима, индицира именике, уписује одређене податке и друге неопходне евиденције) и обавља све друге радње до архивирања списа,

• прије предаје предмета судији или другом раднику који ради на рјешавању предмета, ставља у предмет одређене констатације, као што су да ли су враћене доставнице, да ли је тражени извјештај достављен, да ли је изјављена жалба, има ли одговора на жалбу и др,

• просљеђује судијама на поступак поднеске странака,

• рукује рочишником или евиденцијом, а улаже доставнице у рочишник или евиденцију уколико за те послове није одређен други радник,

• води евиденцију о задужењу и кретању списа,

• води евиденцију о достављању списа другим судовима и органима,

• води евиденцију о достављању списа судским вјештацима и тумачима,

• доставља списе путем интерне дневне књиге у рад судијама и поступа по наредбама судија,

• води потребну евиденцију за израду статистичких извјештаја и ради статистичке извјештаје,

• уводи предмете у уписник, помоћне књиге и евиденцију, уредно формира списе и рукује са истим до архивирања,

• прима, разврстава и улаже писмена у списе,

• заводи кроз уписнике кретање свих списа за судије,

• уводи списе у доставне књиге за судије,

• поступа по наредбама судија,

• ради на евиденцијама и води евиденцију о достављању списа другим судовима,

• врши и друге послове по наредби предсједника, секретара суда и шефа писарнице.

 

I

Општи услови које кандидати за оба радна мјеста за која се овај конкурс објављује, морају испуњавати су:

 

1. да су држављани БиХ, 

2. да су старији од 18 година,

3. да имају општу здравствену способност,

4. да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у суду,

5. да нису отпуштени из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса.

 

II

Посебни услови које кандидат за радно мјесто виши стручни сарадник мора испуњавати су:

 

      1. завршен правни факултет,

      2.   положен правосудни испит и

      3.   искуство у раду на правним пословима најмање три године.

 

Посебни услови које кандидат за радно мјесто уписничар мора испуњавати су:

 

1. IV степен стручне спреме, гимназија, управна или економска школа,

2. најмање шест мјесеци радног искуства у траженом степену образовања и

3. познавање рада на рачунару

 

III

Кандидати за оба радна мјеста за која се овај конкурс објављује, су дужни да као доказе о испуњавању општих услова, доставе сљедећа документа и то:

 

• за тачку 1. – доказ: фотокопија личне карте или пасоша;

• за тачку 2. – доказ: фотокопија личне карте или пасоша,

• за тачку 3. – доказ: увјерење о општој здравственој способности доставља кандидат након проведене конкурсне процедуре, само уколико буде изабран,

• за тачку 4. – доказ: писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: “Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам осуђиван/а за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које ме чини неподобним за обављање послова у суду”,

• за тачку 5. – доказ: писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: “Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса”.

                                                           

                                                             IV

Кандидат за радно мјесто виши стручни сарадник је дужан да као доказ о испуњавању посебних услова достави сљедећа документа и то:

 

• за тачку 1. - доказ: фотокопија дипломе о завршеној стручној спреми,

• за тачку 2. - доказ: фотокопија увјерења о положеном правосудном испиту,

• за тачку 3. – доказ: фотокопија увјерења или потврде о радном искуству у  траженом степену образовања на правним пословима издати од послодавца, тј. овлашћеног руководиоца органа.

 

Кандидат за радно мјесто уписничар је дужан да као доказ о испуњавању посебних услова достави сљедећа документа и то:

 

• за тачку 1.   -  доказ: фотокопија дипломе о завршеном IV степену стручне спреме, гимназија, управна или економска школа,

• за тачку 2. - доказ: фотокопија увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања на истим или сличним пословима који се траже, издати од стране послодавца, тј. овлашћеног руководиоца органа,

• за тачку 3. - доказ: фотокопија увјерења, потврде или дипломе о познавању рада на рачунару.

 

V

Неблаговремене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове, биће одбачене Закључком од стране Комисије за спровођење јавног конкурса.

 

VI

Са кандидатима који испуњавају опште и посебне услове, комисија за спровођење јавног конкурса обавиће тестирање ради провјере стручног знања из дјелокруга послова за оба радна мјеста појединачно за које је овај јавни конкурс расписан, а након тога и усмени интервју, такође ради утврђивања стручне способности кандидата да ради на радним мјестима на које се конкурс односи, као и способности за организовање и извршавање послова на том радном мјесту, све у складу са чланом 11. и 12. Правилника о поступку провођења јавног конкурса за запошљавање радника у Окружном суду у Бањалуци, број 011-0-Су-19-001 715/19, од 12.12.2019. године, а који је објављен на њеб страници Суда.

 

О времену и мјесту одржавања тестирања и усменог интервјуа, кандидати ће бити благовремено обавијештени.

 

VII

Након утврђених коначних резултата јавне конкуренције, Комисија за спровођење јавног конкурса ће сачинити Листе успјешних кандидата појединачно, за оба радна мјеста за које се предметни конкурс објављује, а којима се имају сматрати само они кандидати који буду остварили:

више од  50% од највећег могућег броја бодова на тестирању и

више од  50% од највећег могућег броја бодова на усменом интервјуу,

након чега ће се наведене Листе успјешних кандидата, као и списак кандидата који нису остварили више од 50% од највећег могућих броја бодова, доставити предсједници суда, са комплетном документацијом, на коначно одлучивање.

 

VIII

Након проведеног поступка по овом конкурсу, коначну одлуку о избору најуспјешнијих кандидата доноси предсједница суда.

 

IX

Право учешћа у избору кандидата, у свим фазама поступка, у својству посматрача, осигурано је представницима ОСЦЕ Босне и Херцеговине.

 

X

Изабрани кандидат на радном мјесту виши стручни сарадник дужан је да у року од седам дана од дана објављивања резултата јавне конкуренције достави оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

 

1. увјерења о држављанству БиХ,

2. увјерења о општој здравственој способности,

3. дипломе о завршеној стручној спреми,

4. увјерења о положеном правосудном испиту,

5. увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања на правним пословима издати од послодавца, тј. овлаштеног руководиоца органа,

6. увјерења да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чине неподобним за обављање послова у суду.

 

Изабрани кандидат на радном мјесту уписничар дужан је да у року од седам дана од дана објављивања резултата јавне конкуренције достави оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

 

1. увјерења о држављанству БиХ,

2. увјерења о општој здравственој способности,

3. дипломе о одговарајућој стручној спреми,

4. увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања на истим или сличним пословима који се траже, издати од послодавца, тј. овлашћеног руководиоца,

5. увјерења, потврде или дипломе о познавању рада на рачунару,

6. увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чине неподобним за обављање послова у суду.

 

XI

Радни однос са изабраним кандидатима на радним мјестима виши стручни сарадник и уписничар, заснива се на одређено вријеме до 31.12.2022. године, уз обавезан пробни рад до 3 (три) мјесеца.

 

XII

Конкурс ће бити објављен у дневном листу “Глас Српске”, дневном листу “Дневни аваз” и на web страници суда: oksud-banjaluka.pravosudje.ba . Рок за пријављивање кандидата је 15 дана од дана објављивања конкурса.

 

Пријаве на конкурс, заједно са доказима о испуњености општих и посебних услова, могу се доставити лично у пријемну канцеларију Суда, или поштом на адресу суда.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “ВУК КАРАЏИЋ”

СИТНЕШИ

директор школе расписује:

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

1. Библиотекар ½ норме ЦОШ Ситнеши, ПОШ Ћукали, на одређено вријеме до 31.8.2021. године, радник са искуством и положеним стручним испитом ......................................1 извршилац

 

Општи  и посебни услови које кандидат треба да испуњава

Општи услови

-  да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

-  да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

-  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,  а прије заснивања радног односа,

- да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, што  доказује увјерењем из посебног Регистра, које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а  прије заснивања радног односа,

- да против њега није покренут кривични поступак за учињена дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује достављеним увјерењем да није покренут кривични поступак.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 104, 105. и 106. Закона о основном васпитању и образовању и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, као и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

1) Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

4)  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5)  Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање  о времену проведеном  на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

8) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

10) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 104. став 6) Закона о основном васпитању и образовању  имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 177. став 1. Закона о основном васпитању и образовању, имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса ће се обавити дана 9.2.2021. године у 12 сати у просторијама  школе.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће  поставити на огласну таблу. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити  овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ ОШ “Вук Караџић” Ситнеши, 78422 Ситнеши

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана јавног објављивања.

Напомена: Кандидати су приликом доласка у школу дужни поштовати све мјере и препоруке ЈЗУ

Института за јавно здравство Републике Српске, а у циљу спречавања преношења вируса корона, обавезна дезинфекција руку при уласку у школу, поштовање физичке дистанце од два метра те обавезна употреба маски.

***    

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ”

СРБАЦ

 

ЈУ ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац, расписује:

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

 

1. Наставник српског језика, 1 извршилац  са радним искуством, на одређено вријеме до повратка радника са породиљског одсуства, 12 наставних часова;

 

Општи  и посебни услови које кандидат треба да испуњава

Општи услови

-  да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

-  да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

-  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,  а прије заснивања радног односа,

-  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а  прије заснивања радног односа,

- да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, што  доказује увјерењем из посебног Регистра, које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а  прије заснивања радног односа,

- да против њега није покренут кривични поступак за учињена дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује достављеним увјерењем да није покренут кривични поступак.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене чланом 104, 105. и 106. Закона о основном васпитању и образовању и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, као и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

1) Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

4)  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5)  Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање  о времену проведеном  на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

8) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

10) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 104. став 6) Закона о основном васпитању и образовању  имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурсу на основу члана 177. став 1. Закона о основном васпитању и образовању, имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса ће се обавити дана 11.2.2021. године у 13 сати  у просторијама  школе.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће  поставити на огласну таблу. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити  овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ ОШ”Јован Јовановић Змај” Ул. Моме Видовића бр.14, 78 420 Србац, Република Српска.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана јавног објављивања.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ  МУЗИЧКА ШКОЛА “КОНСТАНТИН БАБИЋ” ПРЊАВОР

ПРЊАВОР

Ул. Владике Платона бр.27, 78430 Прњавор,

 тел.-факс:051/660-167, 

Е-mail: [email protected]

 

Школски одбор ЈУ Музичке школе “Константин Бабић” Прњавор расписује:

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање

директора  ЈУ Музичка школа “Константин Бабић” Прњавор

 

I  Предмет

Школски одбор ЈУ Музичке школе “Константин Бабић” Прњавор расписује јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ Музичке школе “Константин Бабић” Прњавор.

 

II  Опис послова

Директор руководи школом и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе у складу са позитивно-правним прописима. Директор за свој рад одговара Влади, Школском одбору и министру. Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

 

III   Мандат

Мандат директора школе траје  четири (4)  године  и почиње од  дана ступања на дужност.

Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који  испуњавају услове  конкурса  за именовање  директора,  у року од осам дана  од дана  разматрања пријава.

На приједлог министра, Влада именује за директора једног од кандидата са достављеног списка из претходне алинеје.

 

IV Услови за избор

За директора ЈУ Музичке школе “Константин Бабић” Прњавор може да буде изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду,  Законом о средњем образовању и васпитању и Закона о основном васпитању и образовању.

 

Општи услови:

1. Да је лице старије од 18 година,

2. Да је држављанин Републике Српске  или  Босне и Херцеговине,

3. Да има општу здравствену способност за рад.

 

Посебни услови:

1. да има завршен најмање први циклус студија у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент;

2. да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе из тачке 1;

3. да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

4. да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање образовно-васпитног рада школе;

5. да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

 

V Потребна документација

Као доказ  о испуњавању  општих и посебних  услова  кандидати  су дужни, уз пријаву на конкурс, приложити сљедећу документацију:

- извод из матичне књиге рођених;

- увјерење о држављанству  (не старије од 6 мјесеци);

- љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци);

- диплому о завршеном првом циклусу студијског програма стечену након четири године студија или еквивалент;

- увјерење о положеном стручном испиту за  рад у настави односно за обављање васпитно-образовног рада;

- увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора (не старије од 3 мјесеца);

- увјерење да се против њега не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ( не старије од 3 мјесеца),

- потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе;

- приједлог програма рада директора за четворогодишњи (мандатни) период;

- кратку биографију са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима  рада. 

 

Сви документи морају бити оригинали или овјерене фотокопије.

На мјесто директора школе могу конкурисати  и лица из члана 177. став 2. Закона о основном васпитању и образовању.

 

VI Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве 

Пријаве са доказима о испуњавању услова и контакт телефоном доставити лично или препорученом поштом на адресу школе:  ЈУ  Музичка школа “Константин Бабић”  Прњавор, Ул. Владике Платона бр.27, 78 430 Прњавор, са назнаком за „Јавни конкурс за избор директора школе”.

Рок за подношење пријава је петнаест (15) дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама “Глас Српске”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Достављена документа неће се враћати кандидатима .

 

VII Начин и рок обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора у року од осам (8) дана од дана пријема одлуке.

***

ЈУ ОШ “ВУК КАРАЏИЋ” ЖИВИНИЦЕ - КНЕЖЕВО

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1. Наставник/професор разредне наставе ....... 1 извршилац на неодређено вријеме 

са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на конкурс:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, што се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, што се доказује изводом матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавање дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

Увјерење из  тачке 4) и 5) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву и документацију наведену за опште услове потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма  у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) увјерење о положеном стручном испиту,

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о о полагању стручног испита у школи,

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена током студирања  ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

8) увјерење општинског органа/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије

 ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

У складу са чланом 113. став 5. Закона о основном васпитању и образовању право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне стручне спреме. Право учешћа на конкурс имају и лица из члана 104. став 6. овог закона.

 

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса тестирање и интервју ће се обавити дана 12.2.2021. године у 13 часова.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање или интервју.

Кандидат који се не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Сви кандидати ће бити обавијештени о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања. Непотпуне и неблаговремене пријаве

неће се разматрати.

 

 Путем поште на адресу школе: ЈУ ОШ “Вук Караџић” Живинице бб, 78230 Кнежево доставити  овјерене копије свих  докумената са назнаком  “Пријава на конкурс” коју школа неће враћати заинтересованим кандидатима.

 

Напомена: Кандидати су приликом доласка у школу дужни поштовати све мјере и препоруке ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске, а с циљем спречавања преношења вируса корона, обавезна дезинфекција руку при уласку у школу, поштовање физичке дистанце од два метра, те обавезна употреба маски.

 

Контакт телефон: 051/597-123-школа.  

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ “НИКОЛА МАЧКИЋ” ДОЊА ПРЕВИЈА

Доња Превија бб 79287 Превија,

тел. 050/460-010, 460-011,

е-mail: [email protected]

директор школе  расписује

 

КОНКУРС

за попуну радног мјеста

 

1. Наставник математике - 16 (шеснаест) часова редовне наставе, на одређено вријеме, до повратка радника/це са породиљског боловања;

2. Наставник физике - 6 (шест) часова  редовне наставе, на одређено вријеме, до повратка радника/це са породиљског боловања;

 

На оба радна мјеста се прима лице са  радним  искуством  и положеним стручним испитом.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Кандидати су дужни да поред општих услова прописаних Законом о раду  испуњавају и услове прописане  чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са одредбама Правилника  о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Право учешћа имају и лица из члана 104. став 6. Закона  о основном васпитању и образовању, тј. кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

Право учешћа имају  и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона  испуњавала  услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз потписану пријаву кандидати достављају сљедећу документацију:

1.  Увјерење о држављанству (овјерена копија)

2.  Извод из матичне књиге рођених (или копија личне карте),

3.  Љекарско увјерење, не старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након завршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),

4.  Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, (школа прибавља за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа)

5. Увјерење  о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (школа прибавља за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа),

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (доставља кандидат).

Поред документације  из члана 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. Правилника и то:

7. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

8. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета (кандидат који их није положио током студија),

9. Увјерење о положеном стручном испиту,

10. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио       разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

11. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење      високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не  постоје подаци о просјеку оцјена,

12. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

13. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

14. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске или статусу  ратног војног инвалида или статусу борца уколико се ради о кандидату из наведених категорија.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса биће одржани 8.2.2021. године (понедјељак ) у 10 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће објављен на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс. 

Пријаве са потребном документацијом доставити лично у просторије школе или поштом на адресу: ЈУ Основна школа “Никола Мачкић” Доња Превија бб., 79287 Превија.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана