ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 23.03.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 23.03.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 23.03.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*********

**********

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ

Булевар војводе Петра Бојовића 1А

78 000 Бања Лука

 

р а с п и с у ј е:

К О Н К У Р С

И ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА:

 

Иа За уже научне области:

  1. Пословне финансије – 1 извршилац
  2. Аналитика лијекова - 1 извршилац
  3. Фармакокинетика и клиничка фармација – 1 извршилац
  4. Фармацеутска технологија и козметологија – 1 извршилац
  5. Стоматолошка протетика – 1 извршилац
  6. Ортопедија вилице – 1 извршилац
  7. Интерна медицина* – 1 извршилац
  8. Оториноларингологија* - 1 извршилац
  9. Географски информациони системи – 1 извршилац
  10. Биохемија и молекуларна биологија – 1 извршилац
  11. Политички систем – 1 извршилац

 

II ЗА ИЗБОР САРАДНИКА:

IIа За уже научне области:

  1. Грађевински материјали и конструкције - 1 извршилац
  2. Медицинска и клиничка микробилогија – 1 извршилац
  3. Интерна медицина* – 1 извршилац
  4. Алгебра и геометрија – 1 извршилац

 

ОПШТИ УСЛОВИ:

    1.  Општи услови за пријаву на конкурс су сљедећи:
  • да је држављанин РС или БиХ;
  • да је старији од осамнаест (18) година;
  • да има општу здравствену способност;
  • да се против кандидата не води кривични поступак.

 

1.2  Кандидати за избор под римским бројем И и II дужни су доставити сљедећу документацију, као доказ о испуњености општих услова:

  • увјерење о држављанству (не старије од шест мјесеци);
  • извод из матичне књиге рођених;
  • увјерење о радној способности (увјерење о радној способности достављају кандидати који буду изабрани, прије закључења уговора);
  • увјерење да се против кандидата не води кривични поступак (не старије од шест мјесеци);

 1.3 Наведена документа из тачке 1.2 Конкурса не подносе кандидати који су у радном односу на Универзитету у Бањој Луци.

 

 ПОСЕБНИ УСЛОВИ

2.1     Избор у звање наставника и сарадника и период на који се бира академско особље прописани су одредбама чланова од 76-83. Закона о високом образовању и чланова од 80-100. Закона о високом образовању .

Кандидати за избор у научно-наставна, наставна и сарадничка звања, уз пријаву на конкурс и доказ о испуњености општих услова, дужни су доставити сљедећу документацију:

Под римским бројем Iа:

    • овјерен препис или фотокопију дипломе о научном степену доктора наука из научне области за коју се врши избор,
    • увјерење о просјечној оцјени оствареној на свим циклусима студија (основне и постдипломске),
    • доказ о избору у академско звање (ако је раније биран),
    • кратку биографију и библиографију, као и доказе о испуњености минималних услова за избор у звање у које се бира у складу са чланом 81. Закона о високом образовању РС, као и по један примјерак свега наведеног у библиографији.
    • кратку биографију и библиографију, као и доказе о испуњености минималних услова за избор у звање у које се бира у складу са чланом 77. Закона о високом образовању РС, а у вези са чланом 138. став (2) Закона о високом образовању, као и по један примјерак свега наведеног у библиографији.

 

Под римским бројем IIа:

    • овјерен препис или фотокопију дипломе о научном степену магистра наука, мастера или о завршеној ВСС из научне области за коју се врши избор,
    • увјерење о просјечној оцјени оствареној на свим циклусима студија (основне и постдипломске),
    • доказ о избору у академско звање (ако је раније биран),
    • кратку биографију и библиографију, као и доказе о испуњености минималних услова за избор у звање у које се бира у складу са чланом 81. Закона о високом образовању РС, као и по један примјерак свега наведеног у библиографији.
    • кратку биографију и библиографију, као и доказе о испуњености минималних услова за избор у звање у које се бира у складу са чланом 77. Закона о високом образовању РС, а у вези са чланом 138. став (2) Закона о високом образовању, као и по један примјерак свега наведеног у библиографији.

 

НАПОМЕНА:.

  • За радно мјесто за избор наставника под редним бројем „7. Интерна медицина* - 1 извршилац", закључиће се уговор о допунском раду на период од годину дана.
  • За радно мјесто за избор наставника под редним бројем „8. Оториноларингологија* - 1 извршилац", закључиће се уговор о допунском раду и то на период од годину дана.
  • За радно мјесто за избор сарадника под редним бројем „3. Интерна медицина* - 1 извршилац", закључиће се уговор о допунском раду на период од годину дана.
  • За радно мјесто за избор сарадника под редним бројем „4. Алгебра и геометрија - 1 извршилац", закључиће се уговор на одређено вријеме и то на период од годину дана.

Уговор о раду закључиваће се у складу са чланом 9., став (8). Правилника о стандардима и нормативима за финансирање јавних високошколских установа :

          Пријаве се подносе у року од 15 дана од дана објављивања Конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве са наведеним документима и доказима доставити на адресу за радна мјеста:

 

ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА:

  • Под редним бројем 1. ЕКОНОМСОМ ФАКУЛТЕТУ, Мајке Југовића 4, 78 000 Бања Лука, 78 000 Бања Лука,
  • Под редним бројевима 2., 3., 4., 5., 6., 7. и 8. МЕДИЦИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ, Саве Мркаља 14, 78 000 Бања Лука,
  • Под редним бројевима 9. и 10. ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ, Др Младена Стојановића 2, 78 000 Бања Лука,78 000 Бања Лука,
  • Под редним бројем 11. ФАКУЛТЕТУ ПОЛИТИЧКИХ НАУКА, Универзитетски град - Булевар војводе Петра Бојовића 1А, 78 000 Бања Лука.

 

ЗА ИЗБОР САРАДНИКА:

  • Под редним бројем 1. АРХИТЕКТОНСКО-ГРАЂЕВИНСКОМ-ГЕОДЕТСКОМ ФАКУЛТЕТУ, Булевар војводе Степе Степановића број 77/3, 78 000 Бања Лука,
  • Под редним бројевима 2. и 3. МЕДИЦИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ, Саве Мркаља 14, 78 000 Бања Лука,
  • Под редним бројем 4. ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ, Др Младена Стојановића 2, 78 000 Бања Лука,78 000 Бања Лука

***

ЈУ Медицинска школа Бањалука

Цетињска бр. 1

78000 Бања Лука

 

расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

Секретар школе, ВСС, 1 извршилац, на неодређено вријеме, пуна норма, са завршеним најмање првим циклусом студијског програма у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, са завршеним правним факултетом.

 

  У радни однос се прима лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у школи.

 

 Уз пријаву на конкурс, у којој се обавезно мора навести контакт телефон и која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс, кандидати су дужни доставити сљедећу документацију (овјерене фотокопије):

- диплому о одговарајућој стручној спреми- завршен најмање први циклус студијског програма  у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент-правни факултет,

- додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у школи (основној или средњој) или за рад у предшколској установи на радном мјесту секретара или увјерење о положеном стручном испиту за рад у органима државне управе (уз обавезно издато рјешење Министарства просвјете и културе РС да је именовани ослобођен полагања стручног испита за секретара у школи), односно увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у средњој школи или увјерење о положеном правосудном испиту,

- увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанста личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 6 мјесеци),

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о држављанству,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије

породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

  Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

  Поред општих услова прописаних Законом о раду, лице треба да испуњава и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

 

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе дана  01.04.2022. године (петак).

 Са кандидатима који испуњавају услове из конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе сву тражену документацију, Комисија за пријем радника обавиће  интервју и тестирање дана 04.04.2022. године (понедјељак) у 10,00 часова у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а ако се не појаве на интервјуу или тестирању сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Сви кандидати ће бити обавјештени о избору кандидата у року од 8 дана од дана извршеног избора.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које није старије од шест мјесеци.

Школа ће за кандидата који буде изабран прије заснивања радног односа прибавити увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. 

Школа не враћа достављену документацију кандидатима.

   Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске".

   Пријаве на конкурс са потребном документацијом доставити запечаћене у коверти лично на протокол у Секретаријат школе или поштом на адресу школе са назнаком „За Комисију за пријем радника".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

„ЦИТАДЕЛА" СП Бањалука

Улица Краља Алфонса XVIII

78000 Бања Лука

 

расписује

О Г Л А С

 

КОНОБАР .........................................    2 ИЗВРШИОЦА

ПОСЛАСТИЧАР ..................................   1 ИЗВРШИЛАЦ

 

Заинтересовани кандидати се могу јавити на контакт телефон 051/226-812

или доћи директно код послодавца .

Оглас отворен до попуне радног мјеста.

***

„МОНТЕВАР Н&С" д.о.о. Бањалука

Куљанска бб, Бања Лука

Телефон: 065-320-239

Расписује оглас за рад на одређено вријеме

ВОДОИНСТАЛАТЕР ........................... 2 ИЗВРШИОЦА

Послови водоводне и канализационе инсталације

Услови:

-водоинсталатер са или без искуства,

- возачка дозвола „Б" категорије.

Кандидати се могу пријавити на оглас путем наведеног телефона или доћи лично на адресу.

Оглас је отворен до 31.03.2022. године.

***

„FRATELLO TRADE " АД Бањалука

 

оглашава

 

О Г Л А С

За попуну радног мјеста и пријем у радни однос на одређено вријеме

 

 

1. Радно мјесто:

  • Трговац – 2 извршиоца,
  • Мјесто рада: Бања Лука,
  • Пријем у радни однос на одређено вријеме,
  • Пуно радно вријеме.

 

2 . Општи услови које кандидат мора испуњавати:

  • ССС – IV или III стаепен,
  • Да није кажњаван,
  • Да је здрав и способан за рад на неведеном радном мјесту.

 

3. Посебни услови:

  • Познавање рада на рачунару, фискалној каси.

 

4. Оглас остаје отворен до попуне наведеног радног мјеста, заинтересовани кандидати могу доставити кратку биографију и контакт податке путем е-mail: [email protected].

 

***

 ЈУ ОШ „Јован Дучић" Залужани

 Ненада Костића број 7

78214 Залужани

 

р а с п и с у ј е:

К О Н К У Р С

за попуну следећих упражњених радних мјеста

  1. Психолог школе (дипломирани психолог), на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског боловања, са искуством од најмање једне године, пуна норме - 1 извршилац.

 

Поред општих услова који су прописани Законом о раду кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:

-да је држављанин РС или Босне и Херцеговине што доказује увјерењем о држављанству;

-да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

-да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

-да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране МУП-а, а које послодавац прибавља службеним путем;

-да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране надлежног основног суда, а које кандидат прилаже уз пријаву на јавни конкурс.

 

Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем (ако је кандидат рођен у РС), а прије заснивања радног односа.

Права учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом (чл. 104. став (6) Закона о основном васпитању и образовању .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ,  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

  1. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида  одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидати који буду примљени на упражњена радна мјеста, прије заснивања радног односа, обавезни су доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се тестирање и интервју у просторијама школе у Злужанима дана 6.4.2022. године у 11:00 часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије одржавања тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

ОКРУЖНО ЈАВНО ТУЖИЛШТВО БАЊА ЛУКА

 

о б ј а в љ у ј е

 

О Г Л А С

за попуну упражњених радних мјеста

 

 

I - НАЗИВ И ПОЗИЦИЈА РАДНОГ МЈЕСТА

 

  1. Руководилац Одсјека за опште, персоналне и послове подршке........број извршилаца 1 ( један)
  • радни однос се заснива на одређено вријеме до повратка раднице с боловања

 

  1. Благајник …..…….. број извршилаца 1 ( један )
  • радни однос се заснива на неодређено вријеме

 

  1. Тужилачки асистент - дактилограф…….. број извршилаца 1 ( један )
  • радни однос се заснива на неодређено вријеме

 

Позиција 1. - Руководилац Одсјека за опште, персоналне и послове подршке прати позитивне законске прописе и учествује у припреми општих и других аката и материјала из дјелокруга рада тужилаштва, рјешава јединствене управне ствари у првом степену на основу података из службених евиденција, прави план рада одсјека, осигурава рационално кориштење материјалних и људских потенцијала одсјека, израђује нацрте рјешења у вези с радним односима запослених у тужилаштву, води библиотекарске послове тужилаштва, води уписник ''П'', обавља и друге послове одређене по налогу непосредног руководиоца.

 

Позиција 2. – Благајник обавља послове везано за редовну благајну и благајну Одјељења за ратне злочине, врши обрачун по ликивидираној документацији, сачињава благајнички извјештај, врши обрачун утрошка горива и мазива, врши набавку и ускладиштење потрошног маретијала, издавање маретијала по потреби свим запосленим, води уредно евиденцију задужења свих радника потрошним материјалом, обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

 

Позиција 3. – Тужилачки асистент – дактилограф обавља послове креирања тужилачких писмена по наредби  тужиоца, регистровање пратећих прилога уз документ, регистровање свих радњи по наредби тужиоца те извршавање других задатака додијељених од стране тужиоца, у складу са Правилником о систему за аутоматско управљање предметима у тужилаштву, обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

 

III - ОПШТИ УСЛОВИ

 

1)      да је држављанин РС или БиХ,

  1. да је старији од 18 година,
  2. да има општу здравствену способност,
  3. да се против њега не води кривични поступак и
  4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора у трајању дужем од шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у тужилаштву.

 

IV - ПОСЕБНИ УСЛОВИ

 

За позицију 1: ВСС правни смјер, двије године радног искуства на истим или сличним пословима, познавање рада на рачунару

                            

За позицију 2 : ССС IV  степен, економска школа или гимназија, шест мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима, познавање рада на рачунару.

 

За позицију 3 : ССС IV степен - шест мјесеци радног искуства на истим или сличним пословима, познавање рада на рачунару.

 

V - ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

 

Пријава на конкурс подноси се на прописаном обрасцу за пријаву који је доступан на интернет страници Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, хттп://от-бањалука.правосудје.ба, у дијелу "конкурси за упражњене позиције", а може се добити и у Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, Ул. Владике Платона бб.

 

На прописаном обрасцу пријаве на јавни конкурс кандидати су обавезни навести тачне податке о радном мјесту и објављеном конкурсу, личне податке, податке о образовању, радном искуству као и посебне изјаве, а тачност ових података кандидат потврђује својим потписом, уз напомену да је прописима који регулишу радне односе прописано да запосленом престаје радни однос у сличају да приликом заснивања радног односа прећути или да нетачне податке, који су од значаја за заснивање радног односа.

Уз пријаву на јавни конкурс кандидати прилажу у оригиналу или овјерене копије сљедећих докумената:

  • Личне карте или пасоша,
  • Увјерење о држављанству ( не старије од 6 мјесеци),
  • Диплому о завршеном студију за позицију 1, односно свједочанство о

      завршеној школи за позицију 2 и 3,

-    Увјерење или потврду о траженом радном искуству за  све наведене позиције

 

Испуњеност других услова наведених у јавном конкурсу кандидати доказују изјавом која је саставни дио пријаве на јавни конкурс.

Изабрани кандидати дужни су у року 7 (седам) дана од дана пријема одлуке и обавјештења о избору доставити оригинале или овјерене копије не старије од 6 (шест) мјесеци следећих докумената:

  • увјерење да се не води кривични поступак,
  • увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора у трајању дужем од шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у тужилаштву,
  • увјерење о општој здравственој способности

VI - АДРЕСА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ И РОК ЗА ПРИЈАВУ НА КОНКУРС

 

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова се могу доставити лично, путем поште на адресу: Окружно јавно тужилаштво у Бања Луци, ул. Владике Платона бб, 78000 Бања Лука, са назнаком: "Пријава на конкурс" или електронском пријавом путем њеб сајта Окружног јавног тужилаштва Бања Лука са тачном назнаком радног мјста за које се подноси пријава. Кандидат који подноси пријаву путем њеб сајта обавезан је у року од 7 ( седам ) дана од дана достављања пријаве да дође у тужилаштво и пријаву потпише ( лично или преко пуномоћника, који ће тада приложити и овјерену пуномоћ ), те предати/доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова.

         

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

 

Рок за подношење пријава кандидата је 8 ( осам ) дана од дана објављивања јавног конкурса у дневном листу ''Глас Српске''.

Прије доношења одлуке о избору са пријављеним кандидатима, који испуњавају опште и посебне услове конкурса, обавиће се интервју за све три позиције, а за позицију под редним бројем 3, обавиће се и провјера брзине и тачности куцања.

О времену и мјесту тестирања кандидати ће бити обавјештени накнадно, најдаље у року од 7 дана од затварања конкурса, писменим путем или телефонским путем, те је потребно у пријави обавезно навести и контакт телефон.

Јавни конкурс ће се објавити у дневном листу  ''Глас Српске'' и на интернет страници Окружног јавног тужилаштва Бања Лука.

***

"HKP CONSULTING " д.о.о. Бањалука

                                                  

Расписује конкурс за пријем радника у радни однос

 

1. грађевински техничар - 2 извршиоца

 

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати требају испуњавати посебне услове и то:

 

1. Ссс одговарајућег смјера,

2.  Минимално 1 (једна) година радног искуства,

3. Познавање рада на рачунару,

4. Возачка дозвола "В" категорије,

 

2.  дипломирани инжењер електротехнике - 1  извршилац

3. дипломирани инжењер машинства – 1 извршилац

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати требају испуњавати посебне услове и то:

 

1.  ВСС одговарајућег смјера,

2.1.Минимално (1) година радног искуства на пројектовању, надзору и осталим услугама (дипломирани инжењер електротехнике, јака струја),

2.2. Минимално 1 (једна) година радног искуства на пројектовању, надзору и осталим услугама дипломирани инжењер машинства (КГХ),

3. Познавање рада на рачунару (AutoCAD, ArmCAD, MS Office),

4. Познавање енглеског језика,

5. Возачка дозвола "В" категорије.

 

Документација: Радна биографија (ЦВ) и докази о испуњавању осталих услова (диплома, увјерење о положеном стручном испиту и сл.).

 

Заинтересоване особе за радно мјесто могу се јавити сваким радним даном у периоду од 08:16х, на адреси послодавца или уз претходну најаву на телефон: тел:   051/303-620, Моб: 065/888-889. Фаџ:   051/263-029 или е-маил адресу: [email protected],    [email protected], [email protected]

Пријаве на конкурс достављају се у року од З0 (тридесет) дана од дана објављивања конкурса.

***

„ГЛАС СРПСКИ-ТРГОВИНА" АД  - Минутица  БАЊА ЛУКА

 

О Г Л А С

за пријем радника у радни однос на одређено вријеме

 

Радно мјесто: ТРГОВАЦ У КИОСКУ

 

За подручје:       

  • БАЊА ЛУКА – више извршилаца

ПОТРЕБНЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ:

  • Минимално  ССС
  • Радно искуство у трговини/малопродаји
  • Пожељно познавање рада на рачунару („MC Office ")

 

Кандидати су дужни уз молбу доставити сљедећу документацију:

  • Копија извода из матичне књиге рођених,
  • Копија увјерења о држављанству
  • Копија дипломе о завршеној стручној спреми

Предност код запошљавања ће имати кандидати који су пријављени на Бироу за запошљавање па је у ту сврху потребно доставити потврду са Бироа за запошљавање да су пријављени и да су незапослена лица.

Све информације о огласу могу се добити на телефоне: 051/249-896, 066/638-638 или путем мејл адресе: [email protected] .

Молбе доставити на адресу:

 

ЗА ОГЛАС ТРГОВАЦ У КИОСКУ

 „Глас Српски-Трговина" ад - Минутица Бања Лука,

Улица Скендера Куленовића бр.93, Бања Лука.

 

Оглас остаје отворен петнаест (15) дана од дана објављивања.

***

 

ЈУ ТЕХНИЧКА ШКОЛА БАЊАЛУКА

 Ђуре Даничића 2А

78000 Бања Лука

 

 

расписује

 

Ј А В Н И    К О Н К У РС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ РАДНИХ МЈЕСТА

 

  1. Професор стручно – теоретске наставе за машинску струку (дипл.инж. машинства)  – 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, приправник

 

  1. Услови за учешће на конкурсу:

Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове утврђене Законом о раду РС , Законом о средњем образовању и васпитању и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

 

          Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената:

  

  • пријаву на конкурс, која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс и у којој се мора обавезно навести адреса и контакт телефон и радно мјесто на које конкурише,
  • увјерење о држављанству,
  • извод из матичне књиге рођених,
  • увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (не старије од 6 мјесеци),
  • овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  • додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена  током студирања, ако у дипломи не постоје подаци  о просјеку оцјена,
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца, ратног војног инвалида, борца.

 

Напомена:  

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

Кандидат који буде изабран дужан је прије занивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о психофизичкој способности за рад са ученицима (не старије од 6 мјесеци), док ће школа за кандидата који буде изабран на конкурсу прије заснивања радног односа прибавити увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног регистра правоснађно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

          Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Сл.гл. РС" број 24/19).

          Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на адресу школе  са назнаком „Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста".

          Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

          Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата, неће се узети у разматрање.

          Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, школа ће објавити на огласној табли, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

 

Интервју и тестирање са кандидатима, одржаће се дана 06.04.2022. године, са почетком у 11:00 часова, у просторијама школе.

          Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

          Достављена документација школи по овом конкурсу неће се враћати кандидатима.

***

Удружење дистрофичара регије Бањалука

Равногорска 1

Телефон :  051-213-056

ОГЛАС

Удружењу дистрофичара регије Бања Лука, потребан радник персонални асистент за лица са инвалидитетом (његоватељ). Потребан  је мушки  радник.

Посао се односи на помагање лицима са инвалидитетом код обављања свакодневних животних потреба.

Старосна доб радника од 25 до 55 година. Послије пробног рада и договора, радни однос се заснива на неодрећено вријеме и у складу са Законом о раду.

За све додатне информације на телефон: 051/213-032 и 065/641-423

***

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

РЕПУБЛИКА СРПСКА

Окружни суд у Бањалуци

 Улица краља Петра I Карађорђевића број 12                         

објављује:

ЈАВНИ  КОНКУРС

за попуњавање упражњеног радног мјеста

  • ВИШИ СТРУЧНИ САРАДНИК, 1 (један) извршилац, на неодређено вријеме, уз обавезан пробни рад до три мјесеца

Опис послова радног мјеста виши стручни сарадник:

  • помаже судији у раду,
  • израђује нацрте судских одлука,
  • проучава правна питања, судску праксу и правну литературу,
  • израђује нацрте правних схватања,
  • обавља самостално или под надзором и по упутама судије и друге стручне послове.

 I

Општи услови које кандидати морају испуњавати су:

1. да су држављани Босне и Херцеговине, 

2. да су старији од 18 година,

3. да имају општу здравствену способност,

4. да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у суду,

5. да нису отпуштени из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса.

    II

Посебни услови које кандидати морају испуњавати су:

  1. завршен правни факултет,

      2.   положен правосудни испит и

      3.   искуство у раду на правним пословима најмање три године.

III

Кандидати су дужни да као доказе о испуњавању општих услова, доставе сљедећа документа и то:

  • за тачку 1. – доказ: фотокопија личне карте или пасоша;
  • за тачку 2.– доказ: фотокопија личне карте или пасоша,
  • за тачку 3. – доказ: увјерење о општој здравственој способности доставља кандидат након проведене конкурсне процедуре, само уколико буде изабран,
  • за тачку 4. – доказ: писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам осуђиван/а за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које ме чини неподобним за обављање послова у суду",
  • за тачку 5.– доказ: писмена изјава овјерена од стране надлежног органа, сљедеће садржине: "Под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављујем да нисам отпуштан/а из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини, три године прије објављивања конкурса".

                                                 

IV

Кандидати су дужни да као доказе о испуњавању посебних услова доставе сљедећа документа и то:

  • за тачку 1. - доказ: фотокопија дипломе о завршеној стручној спреми,
  • за тачку 2. - доказ: фотокопија увјерења о положеном правосудном испиту,
  • за тачку 3. – доказ: фотокопија увјерења или потврде о радном искуству у  траженом степену образовања на правним пословима издатих од послодавца, тј. овлаштеног руководиоца органа.

V

Неблаговремене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове, биће одбачене Закључком од стране Комисије за спровођење јавног конкурса.

VI

Са кандидатима који испуњавају опште и посебне услове, комисија за спровођење јавног конкурса обавиће тестирање ради провјере стручног знања из дјелокруга послова радног мјеста за које је овај јавни конкурс расписан, а након тога и усмени интервју, такођер ради утврђивања стручне способности кандидата да ради на радном мјесту на које се конкурс односи, као и способности за организовање и извршавање послова на том радном мјесту, све у складу са чланом 11. и 12. Правилника о поступку провођења јавног конкурса за запошљавање радника у Окружном суду у Бањалуци, број 011-0-Су-19-001 715/19, од 12.12.2019. године, а који је објављен на њеб страници Суда.

О времену и мјесту одржавања тестирања и усменог интервјуа, кандидати ће бити благовремено обавијештени.

VII

Након утврђених коначних резултата јавне конкуренције, Комисија за спровођење Јавног конкурса ће сачинити Листу успјешних кандидата за радно мјесто за које се предметни конкурс објављује, а којима се имају сматрати само они кандидати који буду остварили:

више од  50% од највећег могућег броја бодова на тестирању и

више од  50% од највећег могућег броја бодова на усменом интервјуу,

након чега ће се наведена Листа успјешних кандидата, као и списак кандидата који нису остварили више од 50% од највећег могућих броја бодова, доставити предсједници суда, са комплетном документацијом, на коначно одлучивање.

VIII

Након проведеног поступка по овом конкурсу, коначну одлуку о избору најуспјешнијег кандидата доноси предсједница суда.

IX

Изабрани кандидат дужан је да у року од седам дана од дана објављивања резултата јавне конкуренције достави оригинале или овјерене фотокопије сљедећих докумената:

1. увјерења о држављанству Босне и Херцеговине,

2. увјерења о општој здравственој способности,

3. дипломе о завршеној стручној спреми,

4. увјерења о положеном правосудном испиту,

5. увјерења или потврде о радном искуству у траженом степену образовања на правним пословима издати од послодавца, тј. овлаштеног руководиоца органа,

6. увјерења да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чине неподобним за обављање послова у суду.

X

Радни однос са изабраним кандидатом на радном мјесту виши стручни сарадник  заснива се на неодређено вријеме, уз обавезан пробни рад у трајању до 3 (три) мјесеца.

XI

Конкурс ће бити објављен у дневном листу „Глас Српске" и на њеб страници суда www.oksud-banjaluka.pravosudje.ba. Рок за пријављивање кандидата је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве на конкурс, заједно са доказима о испуњености општих и посебних услова, могу се доставити лично у пријемну канцеларију суда, затим поштом на адресу суда или електронским путем, на адресу оксуд-бањалукаЖправосудје.ба. Кандидат који пријаву доставља електронским путем, дужан је да у року од седам дана од дана достављања пријаве, достави доказе суду о испуњавању општих и посебних услова.

***

„ИНТЕР МЦТ " Д.О.О.

Дунавска бб, Бања Лука

Тел: 051/345-520, фаџ: 324-852

е-mail: [email protected]

 

                                                                                              

ОГЛАС

 за пријем у радни однос

 

Потребан радник на радном мјесту:

 

  1. КАФЕ СЕРВИСЕР   (м)

1 - извршиоц

Опис послова

 

  • Сервис кафе апарата

 

Услови за пријем у радни однос:

 

  • Пожељно радно искуство ;
  • Поузданост,одговорнст;
  • Спремност за тимски рад;
  • Неопходно посједовање возачке дозволе Б категорије .

Оглас остаје отворен до попуне наведеног радног мјста.

 

Пријаву и ЦВ слати путем  е – mail: [email protected] или на горе наведену адресу.

***

„ПРИМАПРОМ"д.о.о.

 

Видовданска бб БАЊА  ЛУКА

 

 

Оглас за пријем у радни однос на позицију

 

 

ОФСЕТ МАШИНИСТА ............................................... 1 извршилац

 

Рад на одређено вријеме

 

Мјесто рада/регија: БАЊА ЛУКА

 

Опис послова:

 

- Организује и врши све припремне активности штампе

-Ради на пословима штампе

- Управља и контролише процесом штампе 

- Стара се о исправности офсет машине 

-Издаје робу из штампарије

-Складишти репроматеријал

 

Посебни услови за заснивање радног односа

  -Познавање рада на офсетмашини 

  -Позитивни резултати у досадашњем раду

 

Рок пријаве на оглас  је 31.03.2022. године.

 

Пријаве слати на наведену адресу послодавца.

***

ЈУ ОШ ''НИКОЛА ТЕСЛА'' ПРЊАВОР

Цара Лазара

78430 Прњавор

 

р а с п и с у ј е

 

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ИЗБОР И ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ЈУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ''НИКОЛА ТЕСЛА'' ПРЊАВОР

 

I – Предмет

Школски одбор ЈУ ОШ ''Никола Тесла'' из Прњавора расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ ОШ ''Никола Тесла'' из Прњавора.

 

II - Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.

Директор школе одговаран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

 

III - Мандат

Директор ЈУ ОШ ''Никола Тесла'' из Прњавора се бира на период од 4 (четири) године и мандат почиње тећи од дана ступања на дужност.

Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

На приједлог министра, Влада именује за директора једног од кандидата са списка достављеног од стране школског одбора.

 

IV - Услови за учешће на конкурсу

За директора  ЈУ ОШ ''Никола Тесла'' из Прњавора може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Уставом БиХ, Законом о раду, Законом о основном васпитању и образовању, Статутом школе  и Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе то:

1. Општи услови:

- да има општу здравствену способност за рад ,

- да је држављанин БиХ/РС,

- да је старији од 18 година.

2. Посебни услови:

- да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240ECTS бодова или еквивалент или да испуњава услове из члана 177. Закона о основном васпитању и образовању,

- да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,

- да није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, нити је против њега покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Поред општих и посебних услова, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава БиХ, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.

 

V – Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидату су дужни приложити:

- Биографију са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима рада,

-Извод из матичне књиге рођених,

-Увјерење о држављанству,

- Доказ односно диплома о стеченом степену стручне спреме или еквивалент,

-Доказ односно увјерење о дужини радног искуства у просвјети након стицања дипломе (најмање пет година),

-Увјерењео положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

-Препоруке ранијег послодавца или наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

-Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност (не старије од 6 мјесеци),

-Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност,

-Увјерење да се против њега не води кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

-Овјерену изјаву кандидата да није обухваћен одредбом члана IX став 1. Устава Босне и Херцеговине,

-Приједлог програма рада за мандатни период,

-Друге доказе о потврђивању знања и способности.

Докази (документа) се достављају у оригиналу или овјереном препису у складу са законом.

 

VI – Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти лично или поштом препоручено на следећу адресу:

ЈУ Основна школа ''Никола Тесла'' из Прњавора, ул.Цара Лазара, 78430 Прњавор, са назнаком Јавни конкурс за избор и именовање директора ОШ (НЕ ОТВАРАТИ).

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама које излазе на подручју РС и БиХ.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

 

VII – Напомене

Школски одбор ће писменим путем обавјестити све учеснике о одлуци Владе Републике Српске о именовању директора ЈУ ОШ ''Никола Тесла'' из Прњавора, у року од осам (8) дана од дана пријема одлуке.

***

ЈУ ГИМНАЗИЈА МРКОЊИЋ ГРАД

Симе Шолаје број 91

70260 Мркоњић Град

К О Н К У Р С
за пријем радника у радни однос

  1. Професор физичког васпитања - 1 извршилац, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, непуна норма, 16 наставних часова, радник са искуством и положеним стручним испитом.               
     

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Уз пријаву, потписану од стране кандидата, са бројем телефона и адресом становања, потребно је доставити:
*Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте
*Увјерење о држављанству
*Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем
*Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима ће доставити кадидат који буде примљен у радни однос и не може бити старије од шест мјесеци

*Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент
*Увјерење о завршеном другом циклусу студијског програма достављају кандидати који имају завршен други циклус студијског програма и стечено академско звање
*Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,  уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена
*Увјерење о положеном стручном испиту
*Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење, за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен
*Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца
*Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу РВИ Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида
*Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца

Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем и злоупотребе опојних средстава и Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.
Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.
  
Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве обавиће се дана 04.04.2022. године (понедељак) у 09:00 часова у просторијама ЈУ Гимназија Мркоњић Град, улица Симе Шолаје број 91.
Школа ће објавити на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса и кандитати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.
Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и достављена документа се неће враћати кандидатима. Непотпуна и неблаговремена документа неће се разматрати.

Конкурс је отворен 8 дана од дана објављивања.
Документе доставити лично у секретаријат школе или поштом на адресу:
ЈУ Гимназија Мркоњић Град
Улица Симе Шолаје број 91
70260 Мркоњић Град
Република Српска       

***

ЈУ СШЦ „ЈОВАН ДУЧИЋ" КНЕЖЕВО

Ул. Дујка Комљеновића бб

78230 Кнежево

 

       расписује:

К О Н К У Р С

за пријем у радни однос на радна мјеста

 

  1. Шумска ботаника................. 4  часа, на  одређено вријеме до 31.08.2022.године, без радног искуства,
  2. Биологија............................... 2  часа, на  одређено вријеме до 31.08.2022.године,  без радног искуства.

 

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос.

За наведена радна мјеста, поред општих услова предвиђених Законом о раду кандидат треба да испуњава и услове прописане чланом 104. став 1. тачка 1 и  2 . и члана 111 став 1. Закона о средњем образовању и  васпитању ланом 5. Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

 

          Потребна документа:

Уз потписану пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова и то:

  1. Увјерење о држављанству РС или БиХ,
  2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,
  3. Увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидатичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидатичко-методичку групу предмета,
  4. Увјерење о подацима из посебног Регистра  лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
  5. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем,
  6. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном  првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење  високошколске установе о просјеку  оцјена током студирања, уколико у  дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  8. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  11. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

Љекарско увјерење о радној способности које је издала надлежна здраствена установа, које не може бити старије од шест мјесеци доставиће кандидат који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

Увјерење из члана 5. став 1. т.(5) Правилника,  за изабране кандидате школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се тестирање и интервју дана 04.04.2022. године у просторији Школе са почетком у 13,оо часова.

Школа ће списак кандидата који испуњавају  услове конкурса поставити на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање  и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће писменим путем обавијестити кандидате о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве се могу доставити лично или препорученом  поштом на адресу ЈУ Средњошколски центар „Јован Дучић" 78230 Кнежево, ул. Дујка Комљеновића бб са назнаком „Пријава на конкурс".

***

ОПШТИНА ШИПОВО

ЈУ ОШ „РАДЕ МАРИЈАНАЦ" СТРОЈИЦЕ

Стројице бб

70273 Стројице

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

  1. Професор/наставник  енглеског језика, 16 часова седмично, на одређено радно вријеме, до 31.08.2022. године, без радног искуства - приправник.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.
Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:
–да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству;
–да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;
–да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;
-да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем;
-да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем.

Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем (ако је кандидат рођен у Републици Српској), а прије заснивања радног односа. Права учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана  у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом ( чл. 104. став (6) Закона  о основном васпитању и образовању.Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурси и списак документације која се доставља, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 115. Закона о основном васпитању и образовању и члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем  у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:
1. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
4. Увјерење од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
5. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца, које садржи врсту посла, степен стручне спреме по систематизацији, и дужину оствареног радног стажа по врстама посла;
6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида  одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије  борца.

Кандидат који буде примљен на упражњено радно мјесто, прије заснивања  радног односа, обавезан је доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци;
Са кандидатима  који испуњавају услове конкурса и који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се тестирање и интервју у просторијама школе дана  04.04.2022. године (понедјељак) са почетком у  9 часова.
Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије одржавања тестирања и интервјуа.
Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.
Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања.
Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.
Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе: Јавна установа Основна школа „Раде Маријанац" Стројице, Стројице бб, 70273 Стројице, са назнаком „ЗА КОНКУРС".

***

ОПШТИНА РИБНИК

Начелник општине

Трг 9. Јануар бб

79288 Рибник

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста у

Општинској  управи Општине Рибник

 

          I  Предмет конкурса

          У Општинску управу Општине Рибник прима се у радни однос на неодређено вријеме у статусу службеника:

            - У Одјељењу за општу управу и друштвене дјелатности:

1. Стручни сарадник за рад са невладиним организацијама .........................1 (један) извршилац.

                  

          II Опис послова и статус

Стручни сарадник за рад са невладиним организацијама прати, анализира и извјештава о стању у области  невладиног сектора; води регистар удружења грађана и невладиних организација на подручју Општине; прати рад удружења грађана  и невладиних организација и предлаже  одговарајуће мјере;

по потреби пружа стручну помоћ удружењима и невладиним организацијама на подручју Општине;

сарађује са удружењима и невладиним организацијама и по потреби учествује у њиховим планираним активностима; проводи поступак јавног конкурса за додјелу средстава удружењима и невладиним организацијама; врши контролу утрошка средстава додијељених удружењима и невладиним организацијама  који се финансирају или суфинансирају из буџета Општине; сарађује са ресорним министарством, општинским, републичким органима, организацијама  и установама из дјелокруга рада; сарађује са црквама и вјерским заједницама, прати стање  из ове области и предлаже  одговарајуће мјере; благовремено и ажурно води разне евиденције и  израђује информативно-аналитичке материјале за Скупштину општине из дјелокруга рада;  по налогу претпостављеног замјењује одсутног радника; обавља и друге послове по налогу начелника Одјељења и начелника Општине; за свој рад одговара  начелнику Одјељења.

 

Статус и категорија радног мјеста: службеник VII категорије,  стручни сарадник трећег звања.

 

          III  Општи услови

          1. да је држављанин РС, односно  БиХ,

          2. да је старији од 18 година,

          3. да има општу здравствену способност,

          4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи,

          5. да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса,

          6. да није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене  на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио  наредбу да се повинује пред Трибуналом – (члан IX став 1. Устава БиХ).

          7. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у општинској управи. 

 

          IV  Посебни услови

      • ССС (IV степен) друштвеног или техничког смјера,
      • положен стручни испит за рад у  управи,
      • најмање 6 мјесеци  радног искуства  у траженом степену образовања,
      • познавање рада на рачунару.

 

       Изузетно, лице које је у другим органима и организацијама радило, а нема положен стручни испит за рад у управи, може се примити на рад ако се обавеже да положи стручни испит у року од 6 (шест) мјесеци од дана запослења.

      Уколико лице из претходног става не положи стручни испит за рад у управи у року од шест мјесеци, престаје му радни однос.

 

            V Потребна документа

Пријава за учешће на јавном конкурсу подноси се на прописаном  образцу - Пријава на јавни конкурс који је доступан на интернет страници Министарства управе и локалне самоуправе и на интернет страници Општине Рибник, а може се преузети и у Општинској управи Општине Рибник.

Тачност података наведених у образцу пријаве на јавни конкурс кандидати потврђују својим потписом.

Све рубрике у пријавном образцу морају бити читко попуњене, уз обавезан својеручан потпис, којим се потврђују наводи из изјава  чији садржај се доказује посебним документима, а односе се на испуњавање дијела општих услова конкурса.

Уз попуњен пријавни образац кандидат је дужан приложити  доказе о испуњавању општих и посебних услова.

Као доказ о испуњавању општих услова кандидат прилаже фото-копију увјерења о држављанству Републике Српске , односно БиХ, и изјаве да кандидат:

    • није под оптужницом Међународног суда за ратне злочине почињене  на подручју бивше Југославије у Хагу и да није одбио  наредбу да се повинује пред Трибуналом – (члан IX став 1. Устава БиХ).
    • није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи
    • није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса и
    • да не постоји неспојивност у складу са чл. 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе .

Напомена : Наведене изјаве  саставни су дио Пријаве на  јавни конкурс – пријавног образца.

Као доказ о испуњавању посебних услова кандидат доставља фото -копије:

а) дипломе о завршеној  стручној спреми,

б) увјерења о  положеном стручном испиту за рад у  управи, односно изјаве којом се кандидат обавезује да ће у року од шест мјесеци положити стручни испит уколико буде запослен,  или рјешење о ослобађању од обавезе  полагања стручног испита  за рад у управи  у складу са Уредбом о стручном испиту за рад у управи Републике Српске

в) исправе којом се доказује радно искуство у струци (потврда, рјешење или други акт  из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем је периоду стечено радно искуство),

г) исправе којом се доказује познавање рада на рачунару.

 

          VI Поступак избора кандидата

          Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве и непотпуне пријаве као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из јавног конкурса Конкурсна комисија ће одбацити закључком.

          Са свим кандидатима који буду испуњавали услове конкурса Конкрусна комисија обавиће усмени интервју са циљем оцјењивања стручне оспособљености, знања и вјештина кандидата  и познавања послова радног мјеста за које је кандидат конкурисао, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

          Прворангирани кандидат, по приједлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фото-копији, овјерене изјаве о испуњености услова из тачке В Конкурса и  увјерење о општој здравственој способности.

          Ако прворангирани кандидат не достави наведене доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава  опште или посебне услове,  позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова  са ранг листе успјешних кандидата да достави наведене доказе о испуњавању општих и посебних услова и одговарајуће овјерене изјаве.

 

          VII  Рок за подношење пријава

          Рок за подношење пријава је 15 дана од дана  објављивања Јавног  конкурса.

Јавни конкурс биће објављен  у  "Службеном гласнику Републике Српске " и дневном листу "Глас Српске". Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања. Пријаве  на јавни конкурс достављају се  лично  или путем поште на адресу: Општина Рибник, Трг 9. јануар бб са назнаком: Комисији за споровођење поступка за пријем службеника у Општинској управи општине Рибник.

Особа задужена за давање додатних обавјештења о јавном конкурсу је Бранкица Делић службеник општинске управе, контакт тел. 050/430-070.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана