ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 09.11.2022. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бањалука: Оглашава слободна радна мјеста на дан 09.11.2022. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 09.11.2022. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

КАФЕ-БАР „ТРИ СЕСТРЕ”

ПОТКОЗАРЈЕ 68

78000 БАЊА ЛУКА

 

ОГЛАС

 

КОНОБАР(ж) ...........................................................................1 ИЗВРШИЛАЦ

 

Новоотвореном кафе бару потребна радница са или без радног искуства на дужи временски период.

Сви заинтересовани кандидати могу да се јаве на следећи број телефона: 065/662-122.

 

Оглас отворен до 01.12.2022.године.

***

РТВ СЕРВИС „КОД ИВИЦЕ” с.п.

ВОЖДОВАЧКА 7

78000 БАЊА ЛУКА

 

ОГЛАС

 

  1. РАНДИК У СЕРВИСУ...................................................................1 ИЗВРШИЛАЦ

ОПИС ПОСЛА:

-пријем и издавање ТВ уређаја

 

Сви заинтересови кандидати могу да се јаве на следећи број телефона: 065/464-141.

Оглас отворен до 01.12.2022.године.

***

ОПТИМА Група “ д.о.о. Бања Лука

 ул. Краља Алфонса XIII бр. 37А

 78000 Бања Лука

 

расписује:

 

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос

 

1.Главни специјалиста у управи за трејдинг и испоруку нафтних деривата ……….........1 извршилац

 

I  УСЛОВИ:

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске” бр. 1/16, 66/18 и 119/21), кандидат треба да испуњава посебне услове:

 

II ОПИС ПОСЛОВА:

-        Продаја нафтних деривата на тржишту Босне и Херцеговине/Хрватске;

-        Анализа, планирање, организовање и провођење продајних активности;

-        Управљање клијентском базом и координација активности неопходних за реализацију закључених Уговора са купцима;

-        Контрола задужености купаца;

-        Успостављање и одржавање пословних односа са купцима;

-        Развој продаје; 

 

III  ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

-        VII степен стручне спреме или више;

-        Радно искуство није неопходно;  

-        Одговорна особа, спремна на рад у динамичном окружењу;

-        Добре комуникационе способности;

-        Активно знање енглеског језика у говору и писму;

-        Возачка дозвола Б категорије;

 

 

IV  ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА

Уз пријаву, кандидат треба да приложи сљедеће документе:

-        детаљну биографија (ЦВ);

 

Са свим кандидатима који испуњавају  услове  конкурса, Комисија ће обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

Кандидат се прима у радни однос уз обавезан пробни рад од три мјесеца.

Обавјештавамо Вас да смо сагласни да нашу потребу за радником објавите на Вашем порталу, у дневним новинама, на други уобичајен начин ( у Вашим просторијама) или да нам понудите одређен број лица са наведеним условима из Ваше евиденције незапослених.

 

V  РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА:

 

Рок за подношење пријава је 14 дана од дана објављивања огласа.

Документа се достављају путем поште или лично на адресу: “ОПТИМА Група “ д.о.о. Бања Лука, ул. Краља Алфонса XIII  бр. 37А 78000 Бања Лука (са назнаком пријава на конкурс – Главни специјалиста у управи за трејдинг и испоруку нафтних деривата).

Телефон: 051/242-812; 051/242-826

РИБАРНИЦА „ЉИЉА”

Ул.Иве Лоле Рибара бр.4

78000 Бања Лука

Расписује

О Г Л А С

РАДНИК У РИБАРНИЦИ (М) .........................................      1 ИЗВРШИЛАЦ

 

Заинтересовани кандидати се могу јавити на контакт телефон 065/698-373 или доћи лично на адресу послодавца на тржници.

Оглас отворен до 18.11.2022

***

ЈУ „Пољопривредна школа”Бања Лука

Ул.Књаза Милоша бр.9

78000 Бања Лука

 

расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

  1. наставник физике, 1 извршилац на одређено вријеме до 31. 8. 2023. године, непуна наставна норма (8 часова редовне наставе - радник са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави и
  2. настаник њемачког језика, 1 извршилац на одређено вријеме до 30. 6. 2023. године, пуна наставна норма - радник са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави.

 

Поред општих услова потребних за заснивање радног односа прописаних Законом о раду  кандидати треба да испуњавају и посебне услове наведне у члану 104. Закона о средњем образовању и васпитању  и стручну спрему прописану Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама .

Кандидати су дужни приложити сљедећу документацију (овјерене фотокопије):

1. пријаву на конкурс, у којој се обавезно мора навести контакт телефон, адреса, кратка биографија и која мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс,

2. диплому о одговарајућој стручној спреми - завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

3. увјерење о положеној педагошко - психолошкој и дидактичко - методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко - психолошку и дидактичко - методичку групу предмета,

4. увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави,

5. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6. извод из матичне књиге рођених или копију личне карте,

7. увјерење о држављанству,

8. увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства

личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

9. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

10. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме потребно је прерачунати у пуно радно вријеме,

11. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено - отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

12. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено - отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

13. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко - инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено - отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању – лица која имају најмање 12 мјесеци радног стажа у струци ван школе, уколико испуњавају остале услове прописане наведеним законом, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног закона испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем .

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

          Са кандидатима који испуњавају услове из конкурса и који уз пријаву на конкурс доставе сву тражену документацију, Комисија за пријем радника обавиће  интервју и тестирање дана 24. 11. 2022. године у 13.30 часова у просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе о општој способности за рад и о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима које није старије од шест мјесеци.

Школа ће за кандидата који буде изабран прије заснивања радног односа прибавити увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије докумената и школа не враћа достављену документацију кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске”.

 

Пријаве на конкурс са потребном документацијом доставити  запечаћене у коверти лично на протокол у Секретаријат школе или поштом на адресу школе  са назнаком „Пријава на конкурс” и навести редни број  радног мјеста на које се кандидат пријављује.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

ЈУ ОШ „ СВЕТИ САВА” БАЊА ЛУКА

 

 

расписује:

 

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

 

  1. Професор/наставник математике, пуна норма, 1 извршилац, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, приправник,
  2. Професор/наставник техничког образовања, пуна норма, 1 извршилац, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања, приправник.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду  кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника , стручних сарадника и васпитача . Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци као и они који су стекли радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању .

 

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем . - Доставља кандидат.

Увјерења из тачака 4.и 5. школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Уз потписану пријаву ( са кратком биографијом, адресом и контакт телефоном ) потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документације на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури и критеријумима за пријем у радни односи начину бодовања кандидата у основној школи :

• Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју ће се обавити дана 23.11.2022. године (сриједа) са почетком у 10,00 часова, у просторијама школе са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Списак кандидата који испуњавају услове школа ће поставити на огласну  таблу школе  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања .

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу школе  са назнаком „ ЗА КОНКУРС “.

***

ЈУ ОШ ''ГЕОРГИ СТОЈКОВ РАКОВСКИ”

БАЊА ЛУКА

Ул.  Драгише Васића 29

78000 БАЊА ЛУКА

Тел:051/309-658

 

расписује

                                                

К О Н К У Р С

за попуну радних мјеста

 

  1. Наставник разрене наставе са радним искуством на одређено вријеме до повратка радника са боловања- 1 извршилац.

 

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању  као и лица која су прије ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу врсте и степена стручне спреме у складу са чланом 125.став 5. Закона.

 

ОПШТИ УСЛОВИ:

          Поред општих услова прописаних Законом о раду , кандидати треба да испуњавају  и услове прописане  чланом 114. став 1. Закона о основном васпитањи и образовању   и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача .

          Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

          Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављују на конкурс за пријем у радни однос)  потребно је доставити и  документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по важећем Правилнику.

 

Кандидати су дужни приложити слиједеће документе:

  1. Потписану пријаву за конкурс;
  2. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном  првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.;

3)   Извод из матичне књиге рођених или копија личне карте;

       4)  Увјерење о држављанству;

       5) Увјерење суда о да није потврђжена оптужницанеосуђиваности нити изречена казна затвора;

       6) Увјерење о положеном стручном испиту.

Кандидат  који буду  изабран  накнадно ће доставити љекарско увјерење о способности за рад, док ће послодавац службеним путем прибавити.Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце и Увјерење да је против њега није покренут поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Документација на основу које се врши бодовање:

  1. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  2. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (осим за конкурс под тачком 8.);
  4. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана  породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  5. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца,
  6. Увјерење општинског/градског органа управе  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РСуколико се ради о кандидату из категорије  ратног војног инвалида.

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на адресу школе.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Тестирање и интервју ће се обавити  23.11. 2022. године са почетком у 10 часова у просторијама школе са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве.

Списак кандидата који испуњавају услове биће постављен на огласној табли школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на конкурс.

 Ако се кандидат не појави на тестирању или интервју, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

***

ВИМКОП ДИСТРИБУЦИЈА ДОО БАЊА ЛУКА

Ул.Суботичка бб

78000 Бања Лука

 

Расписује

                                                                 О Г Л А С

РАДНИК У СКЛАДИШТУ ..............................................   3  ИЗВРШИОЦА

 

Опис посла:

Организација и праћење дистрибуције, паковање робе и пријем робе

Услови рада :пожељно радно искуство

Мјесто рада:Бања Лука

 

Заинтресовани кандидати се могу јавити лично на адресу послодавца или на контакт телефон 051/320-960

Оглас отворен до попуне радног мјеста.

***

ЈУ ОШ „Јован Дучић” Залужани

Ул. Ненада Костића број 7,

 78214 Залужани

 

р а с п и с у ј е:

 

К О Н К У Р С

за попуну следећих упражњених радних мјеста

 

 

  1. професор/наставник српског језика, на одређено вријеме до повратка радника, односно престанка коришћења права на рад са једном половином пуног радног времена због његе дјетета, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 12 часова редовне норме - 1 извршилац;
  2. професор/наставник историје, на одређено вријеме до повратка радника са боловања, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, пуна норма, 1 извршилац;
  3. професор/наставник енглеског језика, на одређено вријеме до 31.8.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 2 часа норме, 1 извршилац;
  4. професор/наставник математике, на одређено вријеме до 31.8.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 4 часа норме, 1 извршилац;
  5. професор/наставник физике, на одређено вријеме до повратка радника са породиљског боловања, а најдуже до 20.2.2023. године, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, 12 часова норме, 1 извршилац,
  6. професор/наставник разредне наставе, на одређено вријеме до повратка радника са функције, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу, пуна  норма - 1 извршилац.

     Поред општих услова који су прописани Законом о раду , кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 114. Законом о основном васпитању и образовању  и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача . Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи .

     Права учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лице које је стекло радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Закона о основном васпитању и образовању .

      Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме у складу са чланом 198. Закона.

 

     Општи  услови које кандидати треба да испуњавају  приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС или Босне и Херцеговине што доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

3. да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци, и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране МУП-а, које ће послодавац прибавља службеним путем за изабраног кандидата;

5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које ће послодавац прибавља службеним путем за изабраног кандидата;

6. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом и малољетним лицем, што се доказује увјерењем издатим од стране надлежног основног суда, а које кандидат прилаже уз пријаву на јавни конкурс.

     Увјерење о неосуђиваности и увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем (ако је кандидат рођен у РС), а прије заснивања радног односа.

     Уз потписану пријаву од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс, поред документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању  и Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи :

  1. Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;
  3. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;
  4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;
  5. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење издато од стране високошколске установе о просјеку оцјена које је кандидат остварио током студирања уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  7. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег Послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством;
  8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
  9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту утврђеном статусу ратног војног инвалида  одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије  борца.

     Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

     Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

     Кандидати који буду примљени на упражњена радна мјеста, прије заснивања радног односа, обавезни су доставити љекарско увјерење о психофизичкој, физичкој и здравственој способности не старије од шест мјесеци.

     Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а који су доставили благовремене и потпуне пријаве, обавиће се тестирање и интервју у просторијама школе у Злужанима дана 23.11.2022. године у 10:00 часова.

     Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије одржавања тестирања и интервјуа. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

     Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана јавног објављивања. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

     Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

     Пријаве са потребном  документацијом слати на адресу школе  са назнаком „ЗА КОНКУРС”.

***

ЈУ ОШ „Бранко Ћопић” Бања Лука

Ул.Мише Ступара бр.24

78000 Бања Лука

 

расписује

 

К О Н К У Р С

 за попуну  радних мјеста

 

  1. Наставних техничког образовања - на одређено вријеме до краја школске 2022/2023. године, односно до 31.08.2023. године, непуна норма 8 часова, приправник – 1 извршилац,
  2. Водитељ продуженог боравка – на неодређено вријеме, пуна норма, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 2 извршиоца.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду , кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 54. став 1. тачка 1) и 2), чланом 114. и 115. Закона о основном васпитању и образовању  и  Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са  Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начин бодовања кандидата у основној школи.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 114. став (5) Закона о основном васпитању и образовању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању , испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

1. да је држављанин РС (БиХ), а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављана дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава;

5. увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачака 4. и 5. Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Уз потписану пријаву (са кратком биографијом, адресом, контакт телефоном и назнаком на које радно мјесто се пријављује), потребно је доставити  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 127. Закона о основном васпитању и образовању и Правилника о процедури и критеријумима  за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи:

• Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области;

• Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

• Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (за радно мјесто под редним бројем 2);

• Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи (за радно мјесто под редним бројем 2);

• Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

• Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца у којем се наводи врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулих бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе недлежног за борачко инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне  и благовремене  пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама Школе у сриједу 23.11.2022. године у 12,40 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове Школа ће поставити на огласну  таблу  најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања .

Пријаве са потребном документацијом достављају се лично или поштом на  адресу Школе  са назнаком

„ ЗА КОНКУРС “

***

Терме Лакташи д.о.о. Лакташи

Карађорђева 44

 

 

Због указане потребе, директор привредног друштва Терме Лакташи д.о.о. Лакташи објављује

 

О Г Л А С

 

За заснивање радног односа на одређено вријеме:

 

1. КЊИГОВОЂА ..................................1 извршиоц

 

Општи услови које кандидат мора испуњавати:

1. да је држављанин Републике Српске/Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу радну и здравствену способност.

 

Посебни услови које кандидат мора испуњавати:

  1. ВСС/ССС
  2. општа култура понашања и комуникације,
  3. радно искуство у струци-пожељно,
  4. склоност тимском раду.

 

 

Оглас остаје отворен до попуне траженог радног мјеста.

Пријава кандидата треба да садржи писану биографију.

Са пријављеним кандидатима ће се обавити интервју.

Пријаве са потребним доказима се могу предати лично на рецепцију Хотела Сан у Лакташима, Карађорђева 44, редовном поштом или путем е-mailа [email protected].

***

ЈУ ОШ „ХОЛАНДИЈА”, СЛАТИНА                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Николаја Велимировића  9,

Слатина 78253

 

 

 

ИСПРАВКА КОНКУРСА

за попуну упражњених радних мјеста

 

1. Професор/наставник разредне наставе – водитељ продуженог боравка у централној школи у Слатини (100% радне норме),       један извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме;

2. Професор/наставник разредне наставе – водитељ продуженог боравка у централној школи у Слатини (83,4% радне норме),      један извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме, до краја наставног процеса у школској 2022/2023. години.

 

У јавном конкурсу објављеном у дневним новинама „Глас Српске” дана 02. 11. 2022. године исправља се грешка, тако да датум одржавања теста и интервјуа гласи:

 

„Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се тестирање и интервју предвиђени Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи  , и Закона о основном васпитању и образовању Републике Српске, дана 15. 11. 2022. године (уторак) у  9,00  часова у просторијама ЈУ Основне школе „Холандија” у Слатини.”

***

ЈУ МУЗИЧКА  ШКОЛА „ КОНСТАНТИН БАБИЋ”  ПРЊАВОР

ВЛАДИКЕ ПЛАТОНА БР.27

78 430 ПРЊАВОР

 

 

 

  Расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

 

За попуну упражњених  радних  мјеста:

  1. Наставник теоретске групе предмета (солфеђо 8 часова+ теорија музике1 час+ хор 2 часа + музички инструменти 1час+  хармонија 6 часова+ музички облици 5 часова+ аудио-визуелна техника 1час) 24 часа наставе, на одређено радно вријеме до повратка радника с  боловања,  1 извршилац приправник,
  2. Наставник католичке вјеронауке-2 часа наставе, на одређено вријеме до 31.08.2023. године, 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом,
  3. Наставник исламске вјеронауке-2  часа наставе, на одређено вријеме до 31.08.2023. године, 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом.

 

   Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане Законом о основном васпитању и образовању, Законом о средњем образовању и васпитању, Правилником о стручним профилима и звањима  наставника, стручних сарадника и васпитача, Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и стручним школама као и услове прописане Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи  и Правилником о поступку за пријем у радни однос  у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању и Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Право учешћа на конкурсу имају лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Законом о основном васпитању и образовању.

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су :
1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте, 
3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
5) увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,
6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.   
Увјерења под бројем 4.и 5 за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз пријаву на конкурс (потписане од стране кандидата са назначеном адресом пребивалишта и бројем телефона) поред документације којом се доказују испуњавање општих услова кандидати су дужни доставити и документацију на основу које се доказује испуњавање посебних услова и на основу које се врши бодовање:

  • Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четверогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
  • Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена (лица која су завршила други циклус студијског програма достављају додатак дипломи за оба циклуса студијског програма),
  • Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу, за радна мјеста у којима је наведено да се тражи радник са положеним стручним испитом,
  • Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,
  • Увјерење издато  од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,
  • Увјерење о  радном стажу  издато од ранијег послодавца, из којег треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла, за радна мјеста у којима је наведено да се тражи радник са радим искуством,
  • Сагласност надлежне цркве или вјерске заједнице за радно мјесто под тачком 2. и 3.,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачку-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачку-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачку-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије се не враћају кандидатима. Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске”,а неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узимати у разматрање. Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити интервјуу и тестирању, који ће са кандидатима обавити Комисија за избор.  Тестирање и интервију са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве ће се обавити  у четвртак  24.11.2022. године са почетком у 09,00 часова у просторијама ЈУ Музичке школе „Константин Бабић” Прњавор.  Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе. Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а ако се не појаве сматраће се да су одустали од пријаве на  конкурс. Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

 

Пријаве са потребном документацијом доставити лично или послати поштом на адресу:

   ЈАВНА УСТАНОВА МУЗИЧКА ШКОЛА „ КОНСТАНТИН БАБИЋ” ПРЊАВОР

   ВЛАДИКЕ ПЛАТОНА БР.27

   78 430 ПРЊАВОР

СА НАЗНАКОМ – ПРИЈАВА НА КОНКУРС -     

***                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ЈУ ОШ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ” ПОТОЧАНИ

Поточани 78435

 

 

расписује се:

 

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНОГ   РАДНОГ  МЈЕСТА

  • ПРОФЕСОР ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА, на одређено вријеме,  до повратка радника  са боловања, а најдуже до 30.06.2023. године, 23 часа ( ЦШ, ПШ Хрваћани и ПШ Кокори), 1 извршилац, лице са радним искуством  и положеним стручним испитом,

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

Пријављени кандидати морају да испуњавају опште услове прописане Законом о раду, услове прописане Законом о основном васпитању и образовању, услове из Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, а пријем кандидата ће бити у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи односно са одредбама Правилника које нису у супротности са одредбама Закона о основном васпитању и образовању.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА:

Уз потписану пријаву са кратком биографијом ( адресом и  контак телефоном), на којој треба написати и е-mail адресу, како би комисија доставила Обавјештење за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања (члан 8. Правилника о  процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи) доставити документа којима се доказује да кандидат испуњава опште и посебне услове за пријем у радни однос (оргинал или овјерена фотокопија).

ОПШТИ УСЛОВИ

  1. Увјерење о држављанству (да је држављанин БиХ, РС)
  2. Извод из матичне књиге рођених  или копија личне карте ( да је пунољетан),
  3.  Љекарско увјерење да је радно способан, које је издала надлежна здравствена установа, не старије од шест мјесеци ( прилаже само изабрани кандидат након завршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,
  4. Увјерење о неосуђиваности правоснажном пресудом за кривична дјела учињена  против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине  људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава ( школа ће за изабраног кандидата тражити службенм путем прије заснивања радног односа)
  5. Увјерење о подацима  из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце ( школа ће за изабраног кандидата тражити службеним путем, прије зансивања радног односа)
  6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности,полног интегритета, злоставаљања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

Поред  документације којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа прописаних  Законом о раду, потребно је доставити и сљедећу  документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова на основу које се врши бодовање по критерујумима из  члана 115. Закона о основном образовању и васпитању и важећег Правилника о процедури пријема, критеријумима  за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

ПОСЕБНИ УСЛОВИ

1. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,
2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
3.  Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко- методичку групу предмета

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи

5.Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, након стицања одговарајуће стручне спреме,

6. Увјерење о радном стажу  издато од послодавца код кога је стекао радни стаж.

7. Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
8.Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и
9.Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

10.Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу  за радно мјесто  професор  физике

Право учешћа на конкурсу на основу  члана 125. Став 5. Закона о основном образовању и васпитању  имају лица која су по парописима важећим до дана ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Позивају се кандидати да на пријави тачно наведу документа која достављају уз пријаву.

Пријаве са потпуном документацијом  доставити на адресу школе: 

ЈУ Основна школа “Милош Црњански” Поточани, Поточани 78435 .

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата, као и документа која нису овјерена , комисија неће  разматрати.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се тестирање и  интервју дана 24.11.2022  године   ( четвртак)  у просторијама ЈУ Основна школа “Милош Црњански” Поточани, са почетком у 13.30 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса Школа ће поставити на огласну таблу школе  21.11.2022.године.
Уколико се  кандидат не  појави  на тестирању и интервју сматраће се да је кандидат одустао  од пријаве на конкурс.
Сва документација коју кандидати достављају мора бити овјерена (овјерене копије), и те копије неће бити враћене кандидатима.
Конкурс  остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

***

 

 

ЈУ СШЦ  “Лазар Ђукић” Рибник

 Раде Јованића број 39

79288 Рибник

 

 

                                                              

К О Н К У Р С                                                                                                                                                                                                                за пријем  у радни однос на радно мјесто

 

  1. Професор филозофије и социологије-приправник , на одређено радно вријеме до повратка радника са боловања, а најдуже до 31.08.2023. године. Радна норма 13 часова –      65  %.

Кандидати  су дужни доставити следећу документацију  ( овјерене фотокопије ):

  1. Пријаву  на конкурс која мора бити  потписана од стране кандидата  који се пријављује на конкурс и у којој се обавезно мора навести адреса и контакт телефон;
  2. Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета , које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко – методичку групу предмета- не односи се на приправника.
  3. Диплому о завршеном првом циклусу  студијског  програма  у четворогодишњем  трајању, са најмање остварених 240 ECTS  бодова  у којој је наведено  стручно звање у одређеној  области  или еквивалент.
  4. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак  за дјела  учињена против достојанства  личности, морала, службене дужности, полног  интегритета, злостављања дјетета, полног и другог  насиља над дјететом  или малољетним лицем;
  5. Додатак дипломи,  који садржи податке о просјеку оцјена током  студирања  или увјерење  високошколске  установе о просјеку оцјена  током студирања , уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку  оцјена;
  6. Увјерење  о положеном стручном  испиту – не односи се на приправника ;
  7. Извод из матичне  књиге рођених или овјерену копију личне карте;
  8. Увјерење о држављанству РС или БиХ;
  9. Увјерење издато од Завода  за запошљавање  о времену  проведеном  на евиденцији незапослених лица  која траже запослење;
  10. Увјерење о радном  стажу  издато од ранијег  послодавца  из којег  се јасно  види врста  посла,  степен стручне спреме оствареног радног стажа  по врстама посла- не односи се на приправника.
  11. Увјерење  општинског /  градског  органа  управе  надлежног  за борачко инвалидску  заштиту  о утврђеном  статусу  члана породице  погинулог  борца  одбрамбено-отаџбинског  рата  РС  уколико се ради о кандидату  из категорије бораца.

Кандидат који  буде изабран  дужан је  прије заснивања  радног односа  доставити љекарско  увјерење надлежне  здравствене установе о општој способности   које није старије од 6 мјесеци. 

Школа  ће  за кандидата  који  буде  изабран  прије заснивања  радног  односа  прибавити  увјерење  о неосуђиваности и увјерење о подацима  из посебног регистра  лица  правоснажно  осуђених  за кривична дјела  сексуалне  злоупотребе  и искоришћавања  дјеце.

Кандидати су дужни доставити  овјерене  копије  свих  докумената  и те копије  неће бити  враћене кандидатима.

Тестирање  и интервју са кандидатима који доставе благовремене и потпуне пријаве  односно који испуњавају услове конкурса  обавиће се  дана  22.11.2022. године у  9,00 часова у просторијама школе .

Школа ће списак кандидата  који испуњавају услове конкурса  објавити  на огласној табли  школе,  најкасније три дана  прије  заказаног  тестирања  и интервјууа.

Кандидати   се  неће  посебно  позивати  на тестирање  и интервју , сматраће  се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс је отворен 8 дана  од дана објављивања у дневном листу „ Глас Српске”.

Неблаговремене  и непотпуне пријаве  се неће  разматрати.  Школа  ће писменим путем обавјестити све учеснике. 

Пријаве  са  потребном документацијом  доставити   запечећене  у коверти  лично  или поштом  на адресу  школе  ( Раде Јованића број 39, 79288 Рибник )  са назнаком  за Комисију  за пријем  кандидата”. 

***

ЈУ ОШ „Десанка Максимовић”, Горњи Рибник

Раде Јованића 38

 

          На основу члана 25. став 1. Закона о основном образовању и васпитању, директор школе  р а с п и с у ј е

 

К О Н К У Р С

За  наставни кадар у школској 2022/2023.години

 

 

  1. Професор ликовне културе ..................................... 3 часа, један извршилац, подручна школа Доњи Врбљани,положен стручни испит,до краја школске 2022/23 године.

 

                                                                                           

 

Кандидат  треба да испуњава услове предвиђене чланом 114. Закона о основном образовању и васпитању и Законом о раду што доказује прилагањем сљедеће документације:

-Увјерење о држављанству 

-Извод из МКР или копија личне карте

-Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области у складу са Правилником о стручним профилима и звањима у основној школи

-Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

-Увјерење о положеном стручном испиту

-Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима (љекарско увјерење се доставља након пријема по  конкурсу)   

-Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за  дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета и другог насиља над дјететом или малољетним лицем

-Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце

 

Поред наведене документације ако кандидат испуњава услове у погледу нивоа и врсте образовања  према Правилнику о стручним профилима и звањима у основној школи

потребно је приложити :

-Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања

-Увјерење Бироа за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

-Доказ о стажу  увјерење од ранијег послодавца ( ако се тражи лице са искуством)

-Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

 

Конкурс остаје отворен ОСАМ  дана од дана објављивања у „Гласу Српске”.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне пријаве нећемо узимати у разматрање.

Уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе.

Тестирање ће се обавити у просторијама ЈУ ОШ”Десанка Максимовић” у Горњем Рибнику,  21.НОВЕМБРА.  2022.године у 0900 часова а интервју ће се обавити истог дана након тестирања.

***

ЈУ ОШ „Свети Сава” Котор Варош

Светосавска 2

78 220 Котор Варош

 

        На основу члана 125 Закона о основном васпитању и образовању,  директор школе расписује

 

 КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1. Наставник основа информатике – на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства, непуна норма, (4 часа редовне наставе), са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу - 1 извршилац.

2. Наставник математике – на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства, непуна норма (16 часова редовне наставе), са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу – 1 извршилац.

3. Наставник разредне наставе - на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства, приправник - 1 извршилац.

 

 

 

 

          Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати треба да испуњавају услове предвиђене чланом 114, 115, 116  Закона о основном васпитању и образовању и  Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Право учешћа на конкурсу за радна мјеста под редним бројевима 1 и 2 имају и лица из члана 114 став (5)  Закона о основном васпитању и образовању. Право учешћа на конкурсу имјау и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове који се односе на степен и врсту стручне спреме.

 

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на конкурс су:

  1. да је држављанин РС или БиХ, а то доказује увјерењем о држављанству,
  2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном фото-копијом личне карте,
  3. да је радно способан, а то доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),
  4. да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем – што доказује увјерењем,
  5. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,
  6. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, што доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

Увјерења из тачке 5) и 6) за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву на конкурс и документацију којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи , а она подразумијева:

1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу (не односи се на радно мјесто под редним бројем 3)

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи (не односи се на радно мјесто под редним бројем 3)

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (не односи се на радно мјесто под редним бројем 3)

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене фото-копије свих докумената и те фото-копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата комисија неће узети у разматрање.

Тестирање и интервју ће се обавити са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно који испуњавају услове конкурса дана 22.11.2022. године у 11.00 часова  у просторијама школе у Котор Варошу.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће позивати посебно на тестирање и интервју, те ако се не појаве на интервјуу и тестирању сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у „Гласу Српске”. Пријаве и документацију доставити поштом на адресу:  ЈУ Основна школа „Свети Сава”, Светосавска 2, 78 220 Котор Варош, са назнаком „ЗА КОНКУРС”.

***

ЈУ „Никола Тесла„ Котор Варош

Николе Тесле б.б.

78 220 Котор Варош

 

 

КОНКУРС

 

За попуну упражњених радних мјеста

  

  1. Професор математике и информатике, на одређено вријеме до краја шк.2022/23, односно до 31.08.2023. године, пуна норма, 1 извршилац, са искуством

 

 

 

Поред општих услова предвиђеним Законом о раду, кандидат треба да испуњава и посебне услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању, Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама, Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају:

1. да је држављанин РС или БиХ, што се доказује Увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, што се доказује Изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу,а прије заснивања радног односа.

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе  и искоришћавања дјеце,

6. увјерење да притив њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала,службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачке 6. кандидат доставља приликом пријаве на конкурс, док ће увјерења из тачке 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз пријаву на конкурс, у којој се обавезно мора навести контакт телефон и адреса становања и која

мора бити потписана од стране кандидата који се пријављује на конкурс,

кандидати су дужни доставити и сљедећу документацију, посебни услови,  (овјерене фотокопије):

 

- овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклус устудијског

програма  у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова

у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,( лица која су завршила други циклус студијског програма достављају овјерене фотокопије за оба циклуса стуијског програма ),

- увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

-увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави

- увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником који се регулише полагање стручног испита,

- додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или

увјерење  високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико

у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, ( лица која су завршила други циклус студијског програма достављају додатак дипломи  за оба циклуса стуијског програма ),

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на

евиденцији незапослених лица а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,

- увјерење о радном стажу  од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла а ако је лице радило са непуним радним временом  потребно је то врјеме прерачунати у пуно радно вријеме,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца

Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату

из категоријепородице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-

отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног

инвалида,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-

инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата

РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника и стручних срадника као и лица из члана 104.став 7. Закона о средњем образовању и васпитању, уколико испуњавају остале услове прописаним наведеним законом.

 

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са Правилником о

поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања

критеријума за пријем.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на

огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и

интервјуа.

Са кандидатима који испуњавају услове из конкурса и који уз пријаву на

конкурс доставе сву тражену документацију, Комисија за пријем радника

обавиће  интервју и тестирање дана 22.11.2022. године у 12,00 часова у

просторијама Школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не

појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на

конкурс.

Сви кандидати ће бити обавјештени о избору кандидата у року од 8 дана од дана извршеног избора.

Школа не враћа достављену документацију кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневним новинама

„Глас Српске”.

Пријаве на конкурс са потребном документацијом доставити  запечаћене у

коверти лично на протокол у школи или поштом на адресу школе:   улица Николе Тесле б.б. 78 220 Котор Варош са назнаком „Пријава на конкурс”.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана