ЈУ ЗЗЗ РС – Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 22.5.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 22.5.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 22.5.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**** ****

** **** **

*** *** **

ЈПУ "НАША РАДОСТ" МОДРИЧА

ЦАРА ЛАЗАРА 7

74 480 МОДРИЧА

 

ЈАВНИ КОНКУРС

За избор и пријем радника у ЈПУ „Наша радост" Модрича

I Директор ЈПУ „Наша радост" Модрича расписује Јавни конкурс за пријем на одређено радно вријеме, од 10.06.2024. године и то:

1.  Дипломирани васпитач предшколске дјеце- 1 извршилац, на одређено вријеме, до повратка васпитача са боловања;

II ОПИС ПОСЛА

Васпитач  ЈПУ „Наша радост" Модрича обављаће сљедеће послове: рад са дјецом у групи од 16 мјесеци до 6 година у складу са Програмом педагошког васпитања и образовања.

III ОПШТИ УСЛОВИ

1.  да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2.  да је пунољетан,

3.  да је радно способан,

4.  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана, службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања и искоришћавања дјеце, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

5.  да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, а то се доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем,

6.  да против њега није покренут кривични поступак за дјела која га чине недостојним за рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана, службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања и искоришћавања дјетета, а то се доказује увјерењем о невођењу кривичног поступка.

IV ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ

1.  да има одговарајући ниво образовања- ВСС, VII степен стручне спреме, завршен најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стечено високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања;

2.  да има најмање једну годину радног искуства са одговарајућим степеном образовања,

3.  да има положен стручни испит за васпитно-образовни рад или услов за полагање стручног испита. Васпитач који је стекао радни стаж или искуство у својој струци у трајању од годину дана, а није положио стручни испит, може засновати радни однос уколико испуњава услове прописане Законом о предшколском васпитању и образовању, али је дужан да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у предшколској установи,  противном престаје му радни однос.

4.  Право учешћа на конкурсу имају и васпитачи или стручни сарадници који су радни стаж или искуство стекли ван предшколске установе у својој струци у трајању од годину дана, а нису положили стручни испит.

 

V ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

1.  Пријава на конкурс и кратка биографија ( потписано од стране кандидата)

2.  Увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),

3.  Овјерена копија личне карте и извод из матичне књиге рођених,

4.  Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са дјецом, издатом од цертификоване здравствене установе које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат на конкурсу, а прије засновања радног односа),

5.  Увјерење о невођењу кривичног поступка,

6.  Диплома о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области,

7.  Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи податке о врсти и опису послова дефиниасних актом којим се уређује организација и систематизација радних мјеста, степену стрчне спреме и профилу и дужини оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме. Изузетно, уколико кандидат не може из оправданих разлога доставити поменути документ, доставља овјерену копију радне књижице.

8.  Увјерење о положеном стручном испиту за васпитно – образовни рад, односно стручном испиту за остале раднике са завршеним високим образовањем уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

9.  Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се регулише полаггање стручног испита,

10. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена. У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити поменути документ, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

11. Увјерење издатом од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

12. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

13. Увјерење градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

14. Увјерење градског органа надлежног за борачко – ивалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Напомена: Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

VI Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске". Пријаве са потребним документима доставити лично у просторије вртића или путем поште на адресу вртића: ЈПУ „Наша радост" Модрича, Цара Лазара 7, 74480 Модрича. Пријаву доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс-не отварај". На пријави кандидат треба да напише контакт телефон.

VII Кандидати који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, биће подвргнути интервјуу на који се неће посебно позивати. Интервју ће бити обављен у просторијама ЈПУ „Наша радост" Модрича, Цара Лазара 7, 03.06.2024. године са почетком у 11 часова.

VIII Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли ЈПУ „Наша радост" Модрича, најкасније три дана прије заказаног интервјуа, а уколико се кандидат не појави на интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

***

ЈУ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД МОДРИЧА

ТРГ НЕМАЊИЋА 4

74 480 МОДРИЧА

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста у ЈУ Центар за социјални рад Модрича и пријем приправника са ВСС

 

I – Расписује се јавни Конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у ЈУ Центар за социјални рад Модрича и пријем приправника са ВСС (ради обављања приправничког стажа и стручног оспособљавања за самосталан рад, и то:

 

1.  Дипломирани социјални радник ................................................. 1 извршилац;

2.  Дипломирани социјални радник, 240 ECTS бодова (или еквивалент) – приправник ……………. 1 извршилац. 

Радни однос за упражњено радно мјесто из става 1. тачка 1. заснива се на неодређено вријеме.

Радни однос за радно мјесто из става 1. тачка 2. заснива се на одређено вријеме, односно на период од 12 мјесеци.

II – Опис послова изабраног кандидата из става 1. тачка 1. овог Конкурса:

Изабрани кандидат из става 1. тачка 1. овог Конкурса обавља послове утврђене  Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста ЈУ Центар за социјални рад Модрича, и то:

Опис послова изабраног кандидата из става 1. тачка 2. овог Конкурса:

Изабрани кандидат из става 1. тачка 2. овог Конкурса обавља послове стручног оспособљавања приправника према програму стручног оспособљавања приправника у ЈУ Центар за социјални рад Модрича.

Приправником се сматра лице које први пут заснива радни однос у свом занимању, а приправнички стаж за ВСС траје 12 мјесеци.

III- Општи услови за пријем у радни однос овог Конкурса:

1.  да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,

2.  да је старији од 18 година,

3.  да има општу здравствену способност,

4.  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривична дјела која га чине неподобним за обављање послова код послодавца,

5.  да се против њега не води кривични поступак.

 

IV -Посебни услови:

1) За радно мјесто из става 1. тачка 1.  овог Конкурса:

 

1.  Завршен Факултет политичних наука, студијски програм Социјални рад (ВСС – VII степен),      

2.  најмање једна година радног искуства у струци,

3.  положен стручни испит у области социјалне заштите (испит код Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске),

4.  познавање рада на рачунару,                

5.  положен возачки испит.

2) За радно мјесто из става 1. тачка 2.  овог Конкурса:

1.  Висока стручна спрема – VII степен стручности, завршен први циклус студијског програма Социјални рад, 240 ECTS бодова или одговарајући еквивалент.

V - Потребна документа :

Уз пријаву на јавни конкурс кандидати су дужни приложити:

-    пријаву на конкурс са основним подацима о кандидату,

-    овјерену фотокопију личне карте,

-    увјерење о држављанству,  не старије од шест мјесеци,

-    извод  из матичне књиге рођених,

-    увјерење да се против кандидата не води кривични поступак, не старије од шест мјесеци,

-    увјерење о некажњавању, не старије од шест мјесеци,

-    овјерена фотокопија дипломе о завршеној стручној спреми,

-    увјерење о радном искуству и фотокопија радне књижице (за кандидата из става 1. тачка 1. овог Конкурса),

-    увјерење Завода за запошљавање РС да се кандидат налази на евиденцији незапослених лица и да нема радно искуство у струци (за кандидата из става 1. тачка 2. овог Конкурса),

-    писани доказ или изјаву о познавању рада на рачунару,

-    увјерење о положеном стручном испиту (за кандидата из става 1. тачка 1. овог Конкурса),

-    фотокопију возачке дозволе,

-    овјерену личну изјаву да није члан управних и других одбора, органа политичких странака или одборник у Скупштини општине, да се не бави самосталном дјелатношћу, нити да је власник приватног или другог предузећа (сукоб интереса – кандидат не може обављати дужност, активност или бити на положају који доводи до сукоба интереса, а у складу са Законом о локалној самоуправи Републике Српске),

-    уверење о општој здравственој способности доставиће изабрани кандидат прије заснивања радног односа.

Сви документи морају бити у оригиналу или овјереној фотокопији.

VIРок за подношење пријаве је осам (8)  дана од дана објављивања Конкурса у „Гласу Српске".

VII- Пријаве са потребном документацијом, могу се поднијети лично на протокол ове установе или послати путем поште на адресу ЈУ Центар за социјални рад Модрича, Трг Немањића 4, са напоменом „Пријава на Конкурс".

VIII- Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

***

ЈУ ОШ "ЈЕВРЕМ СТАНКОВИЋ" ЧЕЧАВА

ЧЕЧАВА 775

74 274 ЧЕЧАВА

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ

 

1. Предмет

Школски одбор Јавне установе Оновна школа „Јеврем Станковић" Чечава, Теслић, расписује јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основна школа „Јеврем Станковић" Чечава, Теслић.

2. Опис послова

Директор руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и за успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара школском одбору и министру.

3. Мандат

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

Школски одбор разматра пријаве кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора и министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

На приједлог министра Влада именује за директора једног кандидата са списка кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора.

4. Статус

Директор школе заснива радни однос и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговорима, Статутом ЈУ Основна школа „Јеврем Станковић" Чечава, Теслић те Правилником о раду.

5. Услови за учешће на конкурсу

За директора ЈУ Основна школа „Јеврем Станковић" Чечава, Теслић може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду, Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о условима и поступку  избора и разрјешења директора основне школе, и то:

1) Општи услови:

- да има општу здравствену способност за рад,

- да је држављанин Босне и Херцеговине/Републике Српске,

- да је старији од 18 година.

2) Посебни услови:

- да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент,

- да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,

- да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

3) На мјесто директора школе могу конкурисати и лица из члана 198. став 2. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број 81/22), односно наставници и стручни сарадници који су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме за радно мјесто директора.

6. Потребна документа:

Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз пријаву на конкурс прилаже сљедеће документе:

- Извод из матичне књиге рођених,

- Увјерење о држављанству,

- Диплому о завршеном првом циклусу студија или еквивалент, односно диплому о завршеној стручној спреми,

- Потврду којом доказује да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе,

- Љекарско увјерење о психофизичкој способности, издато од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат,

- Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, 

- Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

- Потписан приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

- Препоруку ранијег послодавца или наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

- Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

Кандидати су дужни да уз потписану пријаву доставе документа у оригиналу или овјерене фотокопије.

7. Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти лично или поштом препоручено на адресу школе: Јавна установа Основна школа „Јеврем Станковић" Чечава, Теслић - 775, 74274 Чечава, општина Теслић, са назнаком „КОНКУРС ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА".

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације, неће се узети у разматрање.

8. Напомене

Школски одбор ће писаним путем обавијестити све учеснике о резултатима конкурса у року од осам дана од дана пријема одлуке Владе.

***

ЈУ ЦЕНТАР ЗА ДЈЕЦУ И ОМЛАДИНУ СА СМЕТЊАМА

У РАЗВОЈУ „БУДУЋНОСТ" ДЕРВЕНТА

СТЕВАНА НЕМАЊЕ 12

74 400 ДЕРВЕНТА

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника у радни однос на одређено вријеме

 

I Расписује се јавни конкурс за пријем радника на одређено вријеме, како слиједи:

1.  Дипломирани дефектолог - тифлолог, односно: дипломирани професор специјалне едукације и рехабилитације; дипломирани дефектолог; специјални едукатор и рехабилитатор; дипломирани едукатор и рехабилитатор, на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства, пуно радно вријеме, на послове наставника предметне  наставе – један извршилац.

 

2.  За наведено радно мјесто тражи се лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу.

II Општи и посебни услови

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број: 1/16, 66/18, 91/21–Одлука Уставног суда, 119/21, 112/23 и 39/24), кандидат треба да испуњава опште и посебне услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању, чл. 5. и 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс јесу:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности за рад са ученицима, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5) увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

(2) Увјерење из става 1. т. 4) и 5) овог члана за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи. Наведена документација подразумијева:

1)  овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2)  увјерење о положеној психолошко-педагошкој и дидактичко-медтодичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио психолошко-педагошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3)  увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

4)  увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у основној школи („Слубени гласник Републике Српске" број 89/18),

5)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

8)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9)  увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10)    увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

III  Тестирање и интервју

Са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса, дана 06.06.2024. године (четвртак), у 12:00 часова, у просторијама ЈУ Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност" у Дервенти, обавиће се тестирање и интервју.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса Установа ће поставити на огласну таблу Установе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

IV Достава докумената

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

V Неблаговремене и непотпуне пријаве

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс, комисија неће разматрати.

 

VI Рок за доставу пријава

Конкурс остаје отворен осам дана од дана јавног објављивања.

 

VII Адреса за доставу пријава

Пријаве слати на адресу: ЈУ Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност", Стевана Немање број 12, 74400 Дервента, са назнаком "За Комисију за пријем радника: дефектолог. НЕ ОТВАРАЈ." путем поште или лично доставити на протокол Установе.

***

ЈУ ОШ "ИВО АНДРИЋ" ЂУЛИЋИ

ЂУЛИЋИ 515

74 270 ТЕСЛИЋ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем радника на упражњено радно мјесто

 

1.  Водитељ продуженог боравка, један извршилац, на одређено  вријеме до повратка раднице са боловања, положен стручни испит.

2.  УСЛОВИ КОНКУРСА

1.1.  Општи  услови:

Општи услови, које кандидат који се пријављује на јавни конкурс, треба испуњавати су:

а)  да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине

б)  да је пунољетан,

в)  да је радно способан

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће прибавити прије заснивања радног односа.

2.2. Посебни услови:

Поред општих услова кандидат треба да испуњава и посебне услове прописане Законом о основном образовању и васпитању ( ''Службени гласник Републике  Српске''), број: 44/17 и 31/18) као и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

3.  ДОКУМЕНТАЦИЈА КОЈА СЕ ПРИЛАЖЕ УЗ ПРИЈАВУ

Кандидати који се пријављују на јавни конкурс су дужни уз пријаву потписану од стране кандидата, доставити:

-    кратку биографију са адресом, контакт телефоном и списком приложене  документације ,

-    овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма,у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

-    додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

-    овјерену фотокопију увјерења о положеном стручном испиту,

-    извод из матичне књиге рођених - издат са неограниченим роком трајања или копију личне карте,

-    увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

-    увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци).

-    увјерење о невођењу кривичног поступка,

-    увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

-    увјерење градског/општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

-    увјерење градског/општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса  ратног војног инвалида  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

-    увјерење градског/општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса  борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца ,

Кандидат који буде изабран након извршеног избора по конкурсу, обавезан је доставити :

-    љекарско увјерење о психофизичко, физичкој и здравственој способности које не може бити старије од шест мјесеци,

-    Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанстав личности, морала, сужбене дужности, трговине људима, злостављања дјетета или малољетним лицима,

РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

3.  Јавни конкурс је отворен осам (8) дана  од  дана објављивања у дневном листу ''Глас  Српске", посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

4.  АДРЕСА ДОСТАВЉАЊА ПРИЈАВА

Пријаве са прилозима се достављају на адресу:  ЈУ  Основна школа ''Иво Андрић'' Ђулићи, 515. Теслић 74270 , или непосредно у канцеларију секретара школе у  затвореној  коверти уз назнаку ''Пријава на конкурс''.

5.  ИНТЕРВЈУ И ТЕСТИРАЊЕ

Са пријављеним кандидатима чије пријаве буду потпуне, благовремене и који буду испуњавали прописане услове конкурса,  обавиће се  тестирање и интервју у просторијама школе, 30.05.2024. године ( четвртак )  са почетком у 9,00  часова.

Кандидати који  се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

НАПОМЕНА:

6.  Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима. Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

Неблаговремене, непотпуне и непотписане пријаве од стране кандидата који се пријављује, Комисија за избор неће разматрати.

***

ЈУ ОШ "СВЕТИ САВА" ДОБОЈ

СТЕВАНА СИНЂЕЛИЋА 10

74 000 ДОБОЈ

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

I

1) Расписује се конкурс за попуњавање сљедећег радног мјеста:

1.  Водитељ продуженог боравка, пуна норма на одређено вријеме до повратка раднице са неплаћеног одсуства, а најдуже до 31.08.2024.године  – 1 извршилац

 

II

1) Послове водитеља у продуженом боравку, обављају лица која поред испуњених услова утврђених законом којим се уређују радни односи, испуњавају услове одређене Законом о основном васпитању и образовању, Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача, и Правилником о начину организовања проширеног програма.

2) У случају да се расписује конкурс за лица са радним искуством, право учешћа на конкурс имају и лица из члана 114. став 5. Закона о основном васпитању и образовању.

3) Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

4) Уколико се за радно мјесто наведено у члану 1. став 1. подтачка 1. овог Конкурса не пријаве лица са радним искуством, разматраће се пријаве кандидата приправника.

III

1) Уз потписану пријаву, кандидати треба да доставе документацију и то овјерене копије, на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова, те документацију (овјерене копије) на основу које се врши бодовање по критеријумима из Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

2) Документација за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1.  да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2.  да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3.  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

5.  да се  не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела секскуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

6.  увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачке 2. подтачке 4. и 5. овог члана за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

3) Документација на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документација на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, подразумијева сљедеће:

1.  диплома о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2.  увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3.  увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно – образовни рад, односно стручном испиту за остале раднике са завршеним високим образовањем уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

4.  увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи,

5.  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошкослске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6.  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

7.  увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

8.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

9.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбранбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

4) У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити

документ из тачке 3. подтачка 5. овог члана, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

5) Изузетно од тачке 3. подтачка 7. овог члана, уколико кандидат не може доставити

увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

6) Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

IV

1) Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у просторијама школе дана 4.6.2024. године са почетком у 18.40 часова.

2) Листу кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа поставља на огласној табли школе, а по могућности и на интернет страници школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

3) Кандидати неће бити посебно позивани на тестирање и интервју, и сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс уколико се не појави на тестирању или интервјуисању.

V

1) Конкурс ће бити објављен у дневном листу "Глас Српске" посредством Завода за запошљавање.

2) Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

VI

1) Након закључења јавног конкурса, Комисија за избор именована од стране директора школе, разматра достављене пријаве, прегледа документацију, обавља тестирање и интервју са кандидатима, сачињава и предлаже директору школе ранг-листу кандидата који испуњавају услове конкурса.

2) Комисија сачињава ранг-листу кандидата који испуњавају услове конкурса, на основу критеријума утврђених Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи и објављује је на огласној табли школе.

3) На приједлог Комисије директор школе ће извршити пријем кандидата у радни однос.     

VII

1) Пријаве се могу доставити лично или путем поште на следећу адресу:

ЈУ Основна школа "Свети Сава" Добој, Ул. Стевана Синђелића број 10, са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста (обавезно навести на које радно мјесто кандидат конкурише).

2) Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

VIII

Школа обавјештава све кандидате са листе о извршеном избору кандидата по конкурсу.

***

ЈЗУ ДОМ ЗДРАВЉА СТАНАРИ

СТАНАРИ ББ

74 208 СТАНАРИ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем специјалисте породичне медицине или доктор медицине у радни однос на неодређено вријеме у ЈЗУ Дома здравља Станари

 

I

Јавна здравствена установа Дом здравља Станари расписује јавни конкурс за пријем у радни однос на неодређено вријеме у Служби породичне медицине:

          - специјалиста породичне медицине или доктора медицине – један извршилац

II

Кандидат за пријем у радни однос на неодређено вријеме поред општих услова прописаних законом, треба да испуњава сљедеће посебне услове:

 

- да има завршен медицински факултет

- положен стручни испит или специјалистички испит

III

Уз пријаву за јавни конкурс кандидати су дужни приложити следеће доказе о испуњавању услова конкурса:

1. Пријаву својеручно потписану, са наведеном документацијом коју достављају

2. Биографија са адресом и контакт подацима

3. Извод из матичне књиге рођених

4. Увјерење о држављанству

5. Диплому о завршеном медицинском факултету

6. Увјерења о положеном стручном испиту

7. Лиценцу надлежне Коморе доктора медицине

8. Увјерење о некажњавању

9. Увјерење о невођењу кривичног поступка

10. Извод из матичне књиге вјенчаних ако је дошло до промјене личних података о идентитету.

IV

-Кандидати који су завршили факултет и/или положили стручни испит у иностранству, потребно је да доставе рјешење о нострификацији дипломе о завршеном одговарајућем факултету и/или положеном стручном испиту.

- Доказе о испуњавању услова јавног конкурса, кандидати могу доставити у оригиналу или овјереним копијама.

- Кандидати који испуњавају услове из јавног конкурса, Комисија ће позвати на интервју, а о чему ће кандидати бити обавијештени поштом или телефонским путем на контакт телефон, који су дужни навести у пријави.

V

- Конкурс остаје отворен до попуне радног мјеста.

- Пријаве са потребном документацијом доставити у затвореној коверти препорученом поштом на адресу: Јавна здравствена установа Дом здравља Станари, Станари бб са назнаком „Пријава на конкурс" или лично на протокол Дома здравља или путем електронске поште: домздрављастанариЖгmail.цом(у случају достављања пријаве и документације путем електронске поште, приликом долазка на интервију, дужни сте доставити оргинале или овјерене копије).

Контакт телефон: 065607630

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана