ЈУ ЗЗЗ РС – Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18.10.2024. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18.10.2024. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 18.10.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**** **

** ****

**** **

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Средња стручна школа, Јања

Бијељинска  250,

телефон: 055/543-012,

е-mail: [email protected]

Број: 631/24

Датум: 07.10.2024.године.

На основу члана 104 и 106 Закона о средњем образовању и васпитању („Сл.Гл.РС" број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), члана 4 Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Сл.Гл.РС" број: 24/19) (Правилник о поступку), директор школе расписује:

 

К О Н К У Р С

за пријем радника у радни однос

 

На неодређено вријеме:

1. Наставника/цу математике, један изврилац, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, пуна норма 18 часова седмично.

 

На одређено вријеме до 31.08.2025.године:

1. Наставника/цу физичког васпитања, један извршилац, приправник/ца, 8 часова наставе седмично.

2. Наставника/цу грађевинске групе предмета, један извршилац, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, 8 часова наставе седмично.

3. Наставника/цу српског језика, један извршилац, приправник/ца, 7 часова наставе седмично.

4. Наставника/цу физике, један извршилац, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, 4 часа наставе седмично.

 

На одређено вријеме до 30.06.2025.године:

1. Наставника/цу практичне наставе  за куваре, један извршилац, на 7 часова наставе седмично, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави.

2. Наставника/цу историје умјетности, један извршилац, са искуствим и положеним стручним испитом за рад у настави, 2 часа седмично.

3. Наставника/цу  умјетничког обликовања, један извршилац, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, 3 часа седмично.

4. Наставника/цу економске групе предмета, један извршилац, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, на 10 часова наставе седмично

На одређено вријеме, до повратка раднице са боловања, а најдуже  18.03.2025.године:

1. Наставника/цу енглеског језика, један извршилац, са искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, 10 часова наставе седмично.

За све кандидате важи, код пријаве на конкурс да, поред општих услова из Закона о раду („Сл.гл.РС" број: 1/16, 66/18, 119/21, 112/23 и 39/24),  испуњавају и посебне услове из Закона о средњем образовању и васпитању и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим  техничким и средњим стручним школама.

Поступак пријема радника извршиће се у складу са Правилником о поступку, на основу уредно, својеручно потписане и уредно достављене пријаве на конкурс уз коју се обавезно доставља и кратка биографија са личним подацима и подацима за контакт, са доказима о испуњавању општих и посебних условима.

Општи  услови:

- да је држављанин/ка  Републике Српске или Босне и Херцеговине,

- да је пунољетан/а,

- да је радно способан/а,

 - да против њега/ње  није покренут кривични поступак за дјела учињена против, службене дужности, полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања  дјетета, фалсификовања јавне исправе, недозвољене производње и промета опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога.

- да није правоснажно осуђиван/а и да се не налази у Регистру правоснажно осуђених лица за кривична дјела из претходне тачке општих услова,  

Посебни услови:

-   завршено образовање – факултет, образовни програм, у четворогодишњем трајању    са најмање признатих 240 ECTS бодова  у стручном, траженом занимању

-образовање/занимање за наставника практичне наставе за куваре: пети степен кувар-специјалиста или угоститењско-кулинараски техничар специјалиста,

-положена педагошко-психолошка и дидактичко-методичка група предмета ако их није полагао/ла у току школовања,

-стручни испит за рад у настави, не код приправника,

Уз пријаву на конкурс (потписану), кандидати достављају:

-   биографију,

 -  извод из Матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

 - увјерење о држављанству,

-  диплому са додатком дипломи о просјеку оцјена, ако то није наведено у дипломи,

-  увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета,

- увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење да је у цијелости или дјелимично ослобођен полагања стручног испита или је положио разлику испита, према Правилнику о полагању стручног испита,

- увјерење о времену проведеном у евиденцији Завода за запошљавање, као незапослено лице које тражи запослење,

- увјерење о радном искуству у занимању које се тражи у конкурсу, које треба да садржи податке о времену проведеном на раду, називу радног мјеста и потребној стручној спреми  за исто,

- увјерење суда у смислу кривичне не/одговорности (доставља кандидат), а увјерење из Пегистра не/осуђиваних лица, прибавиће школа службено,

- увјерење о радној способности (љекарско увјерење), доставља само кандидат који буде примљен,

- увјерење општинског/градског органа управе о статусу члана породице, ратног војног инвалида, борца или погинулог борца Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске, ако је члан такве породице или је сам у статусу борца или инвалида.

Уз пријаву се достављају докази (из општих и посебних услова), као овјерене копије и неће се враћати кандидатима.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су радни стаж, у потребној струци, стекли и ван школе и немају положен стручни испит, ако испуњавају  остале услове конкурса.

Ако се на конкурс не пријаве лица која испуњавају услове у погледу радног искуства, школа ће примити приправника, ако испуњава остале услове.

Школа ће на огласној табли истаћи имена кандидата који испуњавају услове конкурса.

 

Тестирање кандидата ће се обавити у петак 25.10.2024.године,  у 12.00 часова, након чега ће се, истог дана, обавити и интервју са кандидатима. У том смислу кандидати се неће посебно позивати. За кандидате, који се у заказано вријеме не одазову на овај позив, сматраће се да су одустали од пријаве.

Ранг листе  са бројем бодова, Комисија за избор ставиће на огласну површину у школи на видном мјесту.

Школа ће писменим путем  кандидате  обавјестити о извршеном избору кандидата.

Пријаве, са овјереним копијама докумената, слати на адресу ЈУ Средња стручна школа Јања, улица: Бијељинска 250, 76316 Јања или лично предати у административној служби школе. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве неће  се разматрати.

Рок за пријаву је осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „Алекса Шантић"

Угљевик    Ћирила и Методија 44

тел.: 055/771-252

е-mail: [email protected]

Број: 1029/24.

Датум,10.10.2024.

 

На основу члана 125. став 1. и члана 152.став 3. тачка 16) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник Републике Српске», број:81/22), директор  ЈУ Основна школа "Алекса Шантић" Угљевик  о б ј а в љ у ј е

 

К О Н К У Р С

За пријем радника у радни однос и то:

 

1.Наставник српског језика, лице са радним искуством и положеним стручним испитом,17 часова редовне наставе -,  на неодређено вријеме; 1 извршилац,

2.Наставник информатике, лице са радним искуством и положеним стручним испитом,14 часова редовне наставе- , на неодређено вријеме; 1 извршилац,

3.Наставник руског језика, лице са радним искуством и положеним стручним испитом,4 часа редовне наставе-  на одређено вријеме до 31.08.2025. године; 1 извршилац,

4.Наставник ликовне културе, лице са радним искуством и положеним стручним испитом,-,2 часа редовне наставе,  на одређено вријеме до 31.08.2025. године,   

1 извршилац,

5.Наставник биологије, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, 4 часа редовне наставе, на одређено вријеме до 31.08.2025. године,1 извршилац,

6.Наставник историје, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, 2 часа редовне наставе, на одређено вријеме до 31.08.2025. године,1 извршилац,

7.Наставник математике, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, 4 часа редовне наставе, на одређено вријеме до 31.08.2025. године,1 извршилац.

Посебни услови радног мјеста

За наведена радна мјеста поред  општих услова утврђених  Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став (1)и став (3), 115. И 116.  Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене  Правилником о стручним профилима и звањима  наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). Право учешћа на конкурсу имају и лица 114.став (5) овог Закона.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став  (5) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС", број 74/23).

Уз пријаву на расписани конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс са биографијом, потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

1)да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2)  да је пунољетан, што се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3)  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности,  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4)  да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  која га чине недостојним за рад у школи, те кривична дјела учињена против:, службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета,  полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем о неосуђиваности које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

5) да није уписан у Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце што се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,  које ће школа прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа и

6) да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритет, злостављања дјетета,  полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, што се доказује увјерењем које је кандидат дужан доставити.

 

Кандидати су дужни да доставе  и документацију на основу које се  доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање  по критеријумима прописаним  чланом 127. став  (5) Закона о основном васпитању и образовању («Службени гласник РС" број 81/22) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за  пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник РС", број: 74/23), и то:

1) Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у   којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко – психолошку и дидактичко – методичку групу предмета,

3)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, ( у изузетним случајевима уколико кнадидат из оправданух разлога не може доставити додатак дипломи, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса).

4) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, а након стицања одговарајуће стручне спреме.

5) Увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад за радно мјесто под редним бројем 1,2,3,4,5,6 и 7.

6) ) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или је положио разлику дијела у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца за радна мјеста под редним бројем:1,2,3,4,5,6 и 7. (у изузетним случајевима уколико кандидат не може доставити увјерење издато од предходног послодавца,доставља копију радне књижице)

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

1) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

2) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

3) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тестирање  ће се обавити 28.10.2024. године у 12:30 часова у просторијама  ЈУ Основне школе „Алекса Шантић" Угљевик, а истог дана након теста биће интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно, који испуњавају услове конкурса.

Школа ће, након прегледа достављене документације, списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа "Алекса Шантић" Угљевик, улица Ћирила и Методија 44 Угљевик 763300

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини и дневног листа „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Контакт телефони :055/771-252 и 055/773-008.

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ  Техничка школа „Михајло Пупин", Бијељина

Рачанска бб, тел.: 055/250-386,

е-mail: [email protected]

Број:  2394 /24

Датум, 14.10.2024. године

 

     На основу члана 106. и 132. став (3) тачка 13. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) директор  Школе расписује

 

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.Наставник њемачког језика, 12 часова, приправник, на одређено вријеме до повратка раднице са боловања, 1 извршилац

2.Координатор практичне наставе, пуна норма, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме, 1 извршилац

3.Наставник машинске групе предмета, 15 часова, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме, 1 извршилац

4.Наставник практичне наставе машинске групе предмета, 16 часова, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме, 1 извршилац,

5.Наставник електро групе предмета, пуна норма, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме, 1 извршилац,

6.Наставник практичне наставе машинске групе предмета, 14 часова, лице са радним искуством и положеним стручним испитом, на неодређено вријеме, 1 извршилац

 

Поред општих услова за заснивање радног односа предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број 01/16, 66/18, 91/21- Одлука Уставног суда РС и 119/21)  кандидати треба да испуњавају и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске" број 29/12, 80/14 и 83/15).  Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 108. став 3. и 4. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) и одредби  Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број 24/19), а који нису у супротности са Законом о средњем образовању и васпитању.

За радно мјесто по редним бројем 4. кандидати поред општих услова требају испуњавати и посебне услове прописане чланом 105. став 2. Закона о средњем образовању  и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23).

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос, са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидат доставља документацију на основу које се доказује испуњеност општих  услова и то:

1.)да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2.)да је пунољетан, доказује се  изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3.)да је радно способан, а то се доказује  љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.)да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злупотребе опојних средстава,

5.)увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

6.)увјерење да против њега није покренут кривични  поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.    

Увјерења под бројем 4. и 5. за изабраног кандидата школа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Кандидат доставља и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

1.овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ЕСТЅ бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2.увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студирања није положио педагошко-психолошку и дидактичко – методичку групу предмета,

3.увјерење о положеном стручном испиту

4.увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

5.додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6.увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7.увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи податке: о врсти посла, степен стручне спреме и дужине оствареног радног стажа по врсти посла

8.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и

10.увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  борца  Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурс за лица са радним искуством имају и лица из члана 104. став 7.  Закона о средњем образовању  и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 , 92/20 и 55/23) испуњавала услове у погледу профила и звања наставника.

Тестирање и интервју за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 31.10.2024. године за радно мјесто под редним бројем 1. и 2. у 9,00 часова, а за радно мјесто под редним бројем 3. и  5. у 10,00 часова, за радно мјесто 4. и 6.  у 11,00 часова,  у просторијама ЈУ Техничке школе ''Михајло Пупин'' Бијељина, ул. Рачанска бб.

Школа ће истакнути на огласној табли списак кандидата који испуњавају услове конкурса.  Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене.

Неблаговремене  и непотпуне пријаве неће се разматрати.Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.Пријаве са потребним документима слати на адресу ЈУ Техничка школа ''Михајло Пупин'' Бијељина, Рачанска бб, са назнаком „ ПРИЈАВА НА КОНКУРС" (Навести радно мјесто за које кандидат конкурише).

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Економска школа, Бијељина

Адреса, тел.: Рачанска 96, 055/250-439,

е-mail: [email protected] 

 

   На основу члана  106.,  132. став (3) тачка 13), 133. став (10) Закона о средњем образовању и васпитању  („Службени гласник Републике Српске", број  41/18, 35/20, 92/20 и 55/23),  директор Школе расписује:

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

за попуну упражњених  радних  мјеста наставника

 

1.Наставник економске групе предмета, 1 извршилац, 16 часова седмично, на неодређено радно вријеме,  лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави.

2.Наставник економске групе предмета, 1 извршилац, 10  часова седмично, на одређено радно вријеме до повратка радника са неплаћеног одсуства а најдуже до 31.08.2025. године,  лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави.

 

  Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова, утврђених  општим прописом о раду и посебних услова прописаних  чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" бр. 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), кандидати треба да испуњавају и услове предвиђене Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама („Службени гласник Републике Српске" бр. 29/12, 80/14 и 83/15).

Пријем радника у радни однос вршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

 Уз пријаву на расписани конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, контакт телефоном, кратком биографијом и адресом пребивалишта, кандидат доставља документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова, и то:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3)  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности,  које не може бити  старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом  за кривична дјела учињена против  службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовање јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога. (Увјерење из ове тачке за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа),

5) Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. (Увјерење из ове тачке за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа),

6) Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена  против  службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета, фалсификовање јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога.

  Кандидат  доставља и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, и

то:

1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма  у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи премета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави,

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела ипита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита,

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања  или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

Уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документа из ове тачке конкурса, просјечна оцјена може се доказати и овјереном фото-копијом индекса.

6) увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које садржи податке из којих се јасно види:

    - врста посла,  степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла;

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа  надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20,  92/20 и 55/23), испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 Право учешћа на Конкурсу имају лица која су радни стаж стекла ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, (члан 104. став (7)  Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

 Школа ће Списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу Школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање  и  интервју   за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се:

За кандидате за радно мјесто под редним бројем 1.

-  дана 31.10.2024. године (четвртак) у 10,00 часова, у просторијама ЈУ Економске школе у Бијељини, Рачанска 96.

За кандидате за радно мјесто под редним бројем 2.

-дана 31.10.2024. године (четвртак) у 12,00 часова, у просторијама ЈУ Економске школе у Бијељини, Рачанска 96.

 Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћане кандидатима.

Неблаговремена,  непотпуна и неовјерена документација   неће бити разматрана.

Конкурс остаје отворен  8 (осам) дана од дана објављивања у «Гласу Српске».

Пријаве са потребним документима слати на адресу ЈУ Економска школа Рачанска 96, Бијељина са назнаком  «ПРИЈАВА НА КОНКУРС«.

 Број: 1659/24

Датум, 14.10.2024. година       

***

ЈУ Основна школа „Доситеј Обрадовић" Корај

Број: 594/24

Датум: 14. 10. 2024. године

 

На основу члана 152. став (3) тачке 16) и 17) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број 81/22) и добијене сагласности од Актива директора, директор ЈУ Основна школа „Доситеј Обрадовић" Корај,  р а с п и с у ј е 

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

                                                                                                            

1. Наставник разредне наставе – 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме до 31. 08. 2025. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом.

2. Наставник разредне наставе– 1 извршилац, пуна норма, на неодређено вријеме, лице са радним искуством и положеним стручним испитом.

3. Водитељ продуженог боравка – 1 извршилац, пуна норма, на одређено вријеме до 31. 08. 2025. године, лице са радним искуством и положеним стручним испитом.

4. Рачуновођа – 1 извршилац, 90% норме, на неодређено вријеме, лице са радним искуством и одговарајућом лиценцом.

5. Психолог – 1 извршилац, 70% норме, на неодређено вријеме, лице са радним искуством и  положеним стручним испитом.

 

•Кандидати који конкуришу за радна мјеста наставника и психолога морају испуњавати услове према члану 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22), Правилнику о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача и Закону о раду.

•Кандидати који конкуришу за радно мјесто рачуновође морају испуњавати услове према члану 142. став (3) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22), односно, да имају завршен први циклус студијског програма економије, финансија или рачуноводства у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и који имају одговарајућу лиценцу у складу са законом којим се уређује област рачуноводства.

•У складу са чланом 125. тачка 5. Закона о основном васпитању и образовању. (''Службени гласник Републике Српске'', број: (81/22), право учешћа на конкурсу имају и лица која су по важећим прописима до ступања на снагу овог закона,  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

•Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'' број: 81/22) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/23).

•Уз потписану пријаву на конкурс од стране кандидата, потребно је доставити сљедећу документацију:

1.Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте.

2.Увјерење о држављанству.

3.Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.

4.Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

5.Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, кандидат је дужан доставити уколико у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

6.Увјерење о положеном стручном испиту.

7.Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је  положио  разлику дијела  испита  у складу  са  Правилником  о  полагању  стручног испита у школи.

8.Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.

9.Одговарајућа лиценца у складу са законом којим се уређује књиговодствена – рачуноводствена област – за кандидате који конкуришу за радно мјесто рачуновођа.

10.Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.

11.Љекарско увјерење о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

12.Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

13.Увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, школа ће прибавити за изабраног кандидата службеним путем, а прије заснивања радног односа.

14.Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, кандидат је дужан доставити.

15.Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

15.1  Увјерење  општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

15.2  Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

15.3  Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту   о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Учесници конкурса су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју.

Уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве  на конкурс.

Тестирање кандидата ће се обавити у просторијама ЈУ Основне школе ,,Доситеј  Обрадовић",  29. 10. 2024. године у 11:00 часова.

Пријаве са потребним документима доставити лично или путем поште на адресу: ЈУ  Основна школа ,,Доситеј Обрадовић", Академика М. Бегића 1, 75247 Корај.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за   запошљавање у Бијељини.         

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА      

ЈУ Основна школа „Свети Сава''          

Бијељина, Црњелово 76328 ,Главна улица 15

тел.: 055/301-278,

е-mail: [email protected]    

Број: 1191/2024

Датум: 14.10.2024. године

 

 На основу члана 125. и члана 198. став (4) Закона о основном васпитању и образовању РС ("Службени гласник Републике Српске", број 81/2022), на основу Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени гласник Републике Српске" , број 74/18, 26/2019, 74/23) и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени Гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) директор  ЈУ Основне школе "Свети Сава" Црњелово доноси одлуку и објављује:

 

К О Н К У Р С

За пријем радника у радни однос и то:

 

1.Наставник географије - 8 часова редовне наставе, 33,33% радна норма, приправник, на одређено вријеме, односно до 31.8.2025. године _____ извршилац 1,

2.Наставник основа информатике - 5 часова редовне наставе, 20,83% радна норма, лице са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, односно до 31.8.2025. године ___ извршилац 1 и

3.Наставник ликовне културе - 6 часова редовне наставе, 25% радна норма, лице са положеним стручним испитом, на одређено вријеме, односно до 31.8.2025. године __________ извршилац 1.

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ РАДНИКА У РАДНИ ОДНОС

За наведена радна мјеста поред општих услова утврђених Законом којим се уређују радни односи и посебних услова прописаних у члану 114. став (1) и став (2)  и члановима 115. и 116. Закона о основном васпитању и образовању РС ( "Службени Гласник Републике Српске", број 81/2022), кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени Гласник Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на Конкурсу имају у лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању РС ("Службени Гласник Републике Српске", број 81/2022) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. став 5. Закона о основном васпитању и образовању РС ("Службени Гласник Републике Српске", број 81/2022) и одредбама Правилника о процедури пријема, критеријума за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени Гласник Републике Српске", број 74/18, 26/19, 74/23).

Уз пријаву на расписани Конкурс, потписану од стране кандидата који се пријављује на Конкурс ,са биографијом потребно је да кандидати доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова.

Општи услови које кандидат треба да испуњава:

1) да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује Увјерењем о држављанству које не може бити старије од 6 мјесеци,

2) да је пунољетан, што се доказује Изводом из матичне књиге рођених или копијом Личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује Љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа, и

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује Увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

5) да се не води у Регистру лица правноснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује Увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правноснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

6)увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетни лицем, које је кандидат дужан доставити уз потписану  пријаву и претходно наведену документацију.

Кандидати су дужни да доставе и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним чланом 127. став (5) Закона о основном васпитању и образовању РС ("Служени Гласник Републике Српске", број 81/22) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи ("Службени Гласник Републике Српске", број 74/18,26/19,74/23).

 

Посебни услови које кандидат треба да испуњава:

Уз потписану пријаву, кандидат је дужан доставити и сљедећу документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. члана 21. члана 22. и члана 23 Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број 102/14, 45/16,74/18, 26/19, 74/23).

Документација којом се доказује испуњеност посебних услова и документација на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником:

1) овјерена копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

3) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

4) Увјерење о положеном стручном испиту, уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом,

5) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагаља стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у основној школи,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата, кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

1) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

2) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

3) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити додатак дипломи, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Изузетно, уколико кандидат не може доставити Увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља овјерену копију радне књижице.

Тест и интервју обавиће се са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно са кандидатима који испуњавају услове конкурса и то према сљедећем распореду:

1) тест и интервју за радно мјесто наставник географије обавиће се дана 31.10.2024. године у 12.45 часова у просторијама централне школе,

2) тест и интервју за радно мјесто наставник основа информатике обавиће се дана 30.10.2024. године у 12.45 часова у просторијама централне школе и

3) тест и интервју за радно мјесто наставник ликовне културе обавиће се дана 31.10.2024. године у 12.45 часова у просторијама централне школе.

Комисија ће, након прегледа достављене документације , сачинити списак кандидата који испуњавају услове конкурса и исту објавити на Огласну таблу школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а уколико се не појаве на интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

Пријаве достављати лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа " Свети Сава", Ул.  Главна улица 15, 76328 Црњелово Горње.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини, односно од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.            

***

„ПРЕВЕНТА" ДОО, РАДОМИРА АРСЕНОВИЋА 10/8, Угљевик,

 

Објављује:

 

ОГЛАС

ЗА ПРИЈЕМ РАДНИКА

 

1.Електротехничар …………..1 извршилац            

2.Машински техничар…………..1 извршилац

3.Бравар ………….. 1 извршилац

ОПИС ПОСЛА :

- Обављање послова  везаних за заштиту од пожара.

- Контрола хидрантске мреже.

- Сервисирање апарата, рад у сервису и теренски рад.

- Обављање других послова по налогу претпостављеног.

УСЛОВИ:

- ССС, КВ.

-Пожељно радно искуство на сличним или истим пословима.

-Добре организационе способности, одговорност, мотивација, развијене комуникацијске вјештине, тимски рад.

- Компјутерске вештине: МS Word, МSExcel.

- Посједовање возачке дозволе категорије Б.

Оглас остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Службени гласник" Републике Српске и Биро Угљевик.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПРИЈАВУ

Вашу биографију можете слати на mail: [email protected]

***

„ПРЕВЕНТА" ДОО, Радомира Арсеновића 10/8, Угљевик

 

Објављује:

 

КОНКУРС

ЗА ПОПУНУ РАДНОГ МЈЕСТА

 

  1. дипл. инжењер заштите на раду
  2. дипл. инжењер заштите од пожара
  3. дипл. инжењер заштите животне средине
  4. дипл. инжењер електротехнике
  5. дипл.  инжењер рударства
  6. дипл. инжењер пољопривреде
  7. дипл. инжењер машинства
  8. дипломирани биолог
  9. дипломирани економиста

Број потребних извршилаца: 1 (за свако наведено занимање) – радни однос

Број потребних извршилаца: 1 (за свако наведено занимање) - приправник

ОПИС ПОСЛА :

-Обављање послова из области заштите на раду, заштите од пожара и заштите животне средине, прописане систематизацијом привредног друштва.

- Обилазак фирми са којима сарађујемо и прикупљање информације за потребе израде наведене документације;

- Обављање других послова по налогу претпостављеног.

УСЛОВИ:

- ВСС

-Пожељно радно искуство на сличним или истим пословима.

- Пожељно посједовање положеног стручног испита у струци.

- Добре организационе способности, одговорност, мотивација, развијене комуникацијске    вјештине, тимски рад.

- Компјутерске вештине: MS Word, MS Excel ... и пожељно познавање рада у програму AutoCad.

- Посједовање возачке дозволе категорије Б.

Оглас остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Службени гласник" Републике Српске и Биро Угљевик.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПРИЈАВУ

Вашу биографију можете слати на mail: [email protected]

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

Јавна установа Средњошколски центар „ Михаило Петровић Алас"

Угљевик

Број: 1320/2024

Датум,14.10.2024.године

На основу члана 106. Закона о средњем образовању и васпитању ( „ Службени гласник Републике Српске, број 41/2018,  35/20, 92/2020, 55/2023 ), директор школе расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.       Наставник француског језика, 1 извршилац, 2 часа, на одређено вријеме до повратка радника са мјеста помоћника директора, а најкасније до 31.08.2025.године, са радним искуством  и положеним стручним испитом за рад у настави

2.       Натавник латинског језика, 1 извршилац, 2 часа, на одређено вријеме до повратка радника са мјеста помоћника директора, а најкасније до 31.08.2025.године са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави

Услови:

Поред услова предвиђених Законом о раду ( „ Службени гласник Републике Српске", број 1/2016, 66/2018) и Законом о средњем образовању и васпитању ( „ Службени гласник Републике Српске", број 41/2018, 92/2020, 55/2023) кандидати треба да испуњавају и услове прописане Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним школама ( „ Службени гласник Републике Српске", број 29/12, 80/2014 и 83/2015), Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији ( „ Службени гласник  Републике Српске", број 120/2020) као и опште услове који су регулисани Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем ( „ Службени гласник Републике Српске", број 24/2019).

Поступак пријема радника биће обављен у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем ( „ Службени гласник Републике Српске", број 24/2019).

Уз потписану пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити сљедећу документацију:

-Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

-Увјерење о положеној педагошко – психолошкој и дидактичко – методичкој групи предмета за наставника који у току студија није положио наведену групу предмета;

-Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави, односно васпитно – образовном процесу уколико је конкурс расписан са радним искуством  и положеним стручним испитом;

-Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита;

-Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током стусирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена ( Уколико кандидат из оправданих разлога не може прибавити увјерење високошколске установе просјечна оцјена се може доказати и овјереном фото – копијом индекса);

-Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико је конкурс расписан са радним искуством, које треба да садржи податке: о врсти посла, степену стручне спреме и дужини радног стажа по врстама посла;

-Извод из матичне књиге рођених или копију личне карте;

-Увјерење о држављанству;

-Увјеење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем;

-Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведемом на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

-Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице ратног војног инвалида;

-Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећемим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ( „ Службени гласник Републике Српске", број 41/2018, 92/2020 и 55/2023), испуњавали услове у погледу профила и наставника.

Право учешћа имају и лица која су радни стаж стекла ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају и остале услове прописане законом.

Кандидат који буде изабран дужан је прије заснивања радног односа доставити љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, издато од надлежне установе ( не старије од 6 мјесеци).

Школа ће за кандидата који буде изабран службеним путем затражити увјерење да ние осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља на дјететом или малољетним лицем и увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце.

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 31.10.2024.године у 10 часова у просторијама школе за наставника француског језика,а 31.10.2024.године у 12 за наставника латинског језика.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласној табли школе и кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих документа и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати: Конкурс је отворен 8 дана од дана објављивања.

Пријаву на конкурс и потребна документа кандидати су дужни доставити лично или путем поште на адресу: Јавна установа Средњошколски центар „ Михаило Петровић Алас" Угљевик, Карђорђева 19, 76 330 Угљевик, са назнаком „ За конкурс".

***

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ СШЦ « ВУК КАРАЏИЋ « ЛОПАРЕ

Доситеја Обрадовића бб

Телефон: 055/650-184, 055/650-137

Е-mail:   ss[email protected]

Број:   1049/24

Датум,  14. 10. 2024.  године

           На основу члана  106. и 132. став (3) тачка 13) Закона о средњем образовању и васпитању (« Службени гласник Републике Српске « број:  41/18, 35/20, 92/20 и 55/23),   Директор Школе расписује:

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.Наставник хемије, 8 часова седмично, лице са радним искуством, на одређено вријеме до 31. 8. 2025. године, 1 извршилац

 Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 Поред општих услова, утврђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" бр. 1/16, 66/18, 91/21- Одлука  Уставног  суда  Републике  Српске, 119/21, 112/23 и 39/24), кандидати за наставника треба да испуњавају и услове из члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" бр. 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), Правилника о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске" бр. 120/20) и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" бр. 24/19).

Процедура пријема радника биће обављена у складу са Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" бр. 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" бр. 24/19).

Уз пријаву на расписани конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс, контакт телефоном и адресом становања, потребно је да кандидат достави документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова, и то:

1)  да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2)  да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3)  да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности,  које не може бити  старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета или малољетног лица, фалсификовања јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, достојанства личности, трговине људима. (Увјерење из ове тачке за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

5) Увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. (Увјерење из ове тачке за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

6) Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против службене дужности, против полног интегритета, сексуалног злостављања и искориштавања дјетета или малољетног лица, фалсификовања јавне исправе, недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога.

Поред општих услова кандидат је дужан доставити документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем, и то:

1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма  у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи премета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

3) увјерење о положеном стручном испиту, 

4) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела ипита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита, 

5) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања  или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

Уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ из ове тачке конкурса, просјечна оцјена може се доказати и овјереном фото-копијом индекса.

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,

7) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које садржи податке из којих се јасно види:  врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла.

Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  ратног војног инвалида  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

10) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу  борца  Одбрамбено- отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Изузетно, право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом (члан 104. став 7. Закона о средњем образовању и васпитању « Службени гласник Републике Српске « број:  41/18, 35/20, 92/20 и 55/23).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Школа ће Списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на Огласној табли Школе најкасније  три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Тестирање и интервју за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се  31. 10. 2024. године у 10,00 сати у просторијама ЈУ СШЦ «Вук Караџић» Лопаре.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћане кандидатима.

Неблаговремене и непотпуне  пријаве неће се разматрати.

Конкурс остаје отворен  8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са потребним документима слати на адресу ЈУ СШЦ «Вук Караџић» Лопаре, Доситеја Обрадовића бб  75240 Лопаре са назнаком  «ПРИЈАВА НА КОНКУРС« (Навести радно мјесто за које кандидат конкурише).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана