ЖРС: Предато десет репарираних вагон – цистерни

Агенције
ЖРС: Предато десет репарираних вагон – цистерни

Приједор - Запослени у секцији “Жељезница Републике Српске” за одржавање шинских возила у Приједору данас су Рафинерији уља “Оптима” Модрича предали десет поправљених и потпуно репарираних вагон-цистерни, преносе агенције.

Ријеч је о послу вриједном више од 350.000 КМ, који је изведен за потребе Рафинерије уља “Оптима” Модрича као дијелу корпорације “Нестро”.

Генерални директор “Жељезница РС” Драган Савановић рекао је да су “Жељезнице” овим примјером показале да су њене радионице, инжењери и радници способни да врше ремонт свих врста теретних вагона.

- Ово је очит примјер да смо способни да квалитетно извршимо и овакве послове. Уговорна обавеза је двадесет цистерни и поштују се рокови и динамика радова, те очекујемо да ће и преосталих десет бити завршено у року - истакао је Савановић.

Он је додао да ће овај примјер охрабрити Рафинерију нафте Брод и друге власнике вагона да ангажују Жељезнице РС и њихов капацитете за одржавање шинских возила и врше разне врсте оправки у њеним радионицама.

- Ово се односи и на Републику Српску, на БиХ али и на окружење ако будемо адекватни са цијенама - додао је Савановић.

Руководилац логистике Рафинерије уља “Модрича” Милорад Илић рекао је да су изузетно задовољни обављеним послом.

- Тек сада смо видјели изузетан резултат и квалитет и видимо да смо направили пројекат јединствен у Европи - додао је Илић.

Он је истакао да је у плану репарација још 40 вагон цистерни за потребе ове рафинерије

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана