Земљиште Ратарство из Нове Тополе продато за 15 хиљада марака

Милка Милиновић
Земљиште Ратарство из Нове Тополе продато за 15 хиљада марака

БAЊA ЛУКA - Земљиште површине 1.360 метара квадратних у власништву предузећа "Ратарство" из Нове Топле, продато је на јучерашњој лицитацији у Основном суду у Бањој Луци за 15. 215 марака.

Купац је Милан Хрваћанин из села Грогољи код Градишке, а продаја је обављена методом затворених коверата.

"Ратарство" је на овој лицитацији понуђено "у пакету", односно све некретнине требале су да буду продате одједном. Међутим, стечајни управник "Ратарства" Славко Вујанчевић, одлучио је да на овој лицитацији прода дио некретнина за које је достављена понуда.

Планирано је да се "Ратарство" на наредној лицитацији, која је заказана за 16. јануар 2009. године, понуди такође "у пакету" по најнижој почетној цијени од 1.360.160 марака.

- Aко не буде заинтересованих купаца за цијели пакет, парцеле ће продавати одвојено - изјавио је стечајни управник "Ратарства" Славко Вујанчевић.

Према закључку стечајног управника и та продаја имовине обавиће се прикупљањем понуда у затвореним и запечаћеним ковертама.

- За предузеће "Ратарство" из Нове Тополе упркос милионским дуговањима, може се пронаћи стратешки партнер који ће покренути производњу и запослити раднике - рекао је Вујанчевић.

И радници очекују да ће се на лицитацијама појавити купац који ће бити спреман да у "Ратарство" уложи новац за покретање производње.

Предсједник Синдиката "Ратарства" Ковиљка Шокчевић нагласила је да "Ратарство" има још вриједне имовине и да стечај, који је отворен прошле године и који још траје, може да доведе до покретања производње у овом предузећу.

Специјално тужилаштво

Портпарол Специјалног тужилаштва Драгица Тојагић рекла је да је у току истрага о свим малверзацијама које су се десиле у приватизацији "Ратарства", у којој су парцеле најплодније земље у Лијевче пољу вриједне неколико милиона марака, продаване у бесцијење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана