Жељезнице RS од септембра врше превоз из “Алумине” за Мађарску

Агенције
Жељезнице RS од септембра врше превоз из “Алумине” за Мађарску

Добој - “Жељезнице Републике Српске” ће од 2. септембра до краја ове године сваке седмице отпремати по пет возова алуминијум-хидроксида из зворничке фабрике “Алумина” за Ајку у Мађарској.

Превоз пробних количина кренуо је 23. јула и до краја прве половине овог мјесеца отпреман је по један, а у другој половини по два воза седмично, објављено је на интернет страници предузећа “Жељезнице Републике Српске”.

У тексту објављеном под насловом “Нови превози” наводи се да је у саставу сваког воза 20 теретних кола, која преко граничног прелаза Зворник - Брасина улазе у Србију и настављају пут до крајњег одредишта у Мађарској.

За превоз су ангажоване четири гарнитуре Жељезница Републике Српске, осам гарнитура Мађарских жељезница и четири гарнитуре Железница Србије.

Жељезнице Републике Српске до сада нису превозиле алуминијум хидроксид, терет за чији превоз се користе чисти вагони. У тексту се наводи да је свака шупљина вагона попуњена и покривени су најлоном.

У оперативној служби предузећа “Жељезнице Републике Српске” задовољни су новим превозом, али и условима, јер се кола страних жељезничких управа користе без плаћања “РИВ” најамнине, наводи се у тексту. /крај/пиб/сп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана