Завршена обука из предузетништва

М. Ч.
Завршена обука из предузетништва

БAЊA ЛУКA - Представљањем четири пословна плана у петак је у Бањој Луци завршена обука из области предузетништва и самозапошљавања коју је организовала Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Градском развојном агенцијом.

Према ријечима директора Aгенције Слободана Марковића обуку која је трајала 12 дана, прошло је 27 полазника.

- Представљена су четири пословна плана и то "Сакупљање и пласман гљива и шумских плодова", "Производња столарије и намјештаја по наруџби", "Производња, продаја и изнајмљивање вјенчаница" и "Гравирање, израда сувенира и веб дизајн" - истакао је Марковић.

Полазницима чији пословни план има потенцијала за реализацију, према његовим ријечима, биће омогућена консултантска помоћ за дораду пословног плана и израду кредитне апликације за средства Инвестиционо-развојне банке РС. До сада су едукације одржане у Козарској Дубици, Српцу, Новом Граду, Власеници, Шековићима, Теслићу, Котор Варошу, Челинцу, Вишеграду, Дервенти, Зворнику и Градишци.

- Обуку је успјешно завршило више од 250 полазника - казао је Марковић.

Полазницима, који су успјешно прошли обуку, сертификати ће бити уручени накнадно у просторијама Aдминистративне службе града Бања Лука.

5

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана