Завршен 15. Међународни сајам привреде “Мостар 2012.”

Агенције
Завршен 15. Међународни сајам привреде “Мостар 2012.”

Мостар - У Мостару је данас окончан 15. Међународни сајам привреде “Мостар 2012.” на којем се представило више од 800 излагача из 35 земаља свијета, преносе агенције.

На 30.000 метара квадратних изложбене површине представљено је грађевинарство, дрвна и аутоиндустрија, бродоградња, банкарство, прехрамбена индустрија, телекомуникације, медији, хортикултура и друге гране привреде.

Општу сајамску изложбу пратиле су и традиционалне подсајамске манифестације Сајам туризма и Сајам књиге и графичке индустрије.

Од 27. марта до данас одржано је низ изузетно посјећених и значајних конференција, стручних скупова, састанака привредних асоцијација из области енергетике, предузетништва, занатства, инфраструктуре и туризма, саопштено је из Мостарског сајма.

На сајму су уз Хрватску, у значајној мјери, представљени потенцијали Шпаније, Италије, Мађарске, Србије, а први пут представиле су се фирме из Тајвана.

- О конкретним пословним показатељима и учинцима моћи ћемо говорити у наредном периоду. Ако је судити по реакцијама излагача и посјетилаца, које су више него позитивне, можемо и морамо бити задовољни. Већ сад имамо начелне договоре о њихову поновном доласку у Мостар наредне године - рекла је директор Мостарског сајма Далфина Бошњак, додајући да је у вријеме кризе која потреса све сајмове у свијету овај сајам један од ријетких који је не само задржао достигнути рејтинг већ и направио искорак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана