Затражено изузеће стечајног судије у случају Метал

Маријана Миљић
Затражено изузеће стечајног судије у случају Метал

БAЊAЛУКA - Одлука о покретању стечаја у бањалучком предузећу "Метал" поново је одгођена након што су представници ове фирме на јучерашњем рочишту у Окружном привредном суду у Бањалуци затражили изузеће стечајног судије Мидхе Вукалића.

Предсједник Синдикалне организације и предсједник Удружења малих акционара "Метала" Зоран Јањић каже да је један од разлога за изузеће судије то што није допустио радницима да присуствују претходном рочишту.

- Судија Мидхо Вукелић већ дуже вријеме не води ову расправу на прави начин - рекао је Јањић и апеловао на власти Републике Српске да сачувају ово предузеће.

Привремени стечајни управник Милован Вуковић подсјетио је да су "Металу" већ три године блокирани рачуни.

Aдвокат Зоран Бубић, који је заступао компанију "Душанић" из Прњавора, "Еуро Мотор" и "Шпедал" из Бањалуке те фирму "Aлфа план" из Врања, које су затражиле покретање стечаја у "Металу", рекао је да су се и предстечајни управник и финансијски вјештак изјаснили да постоје услови за покретање стечаја у бањалучком предузећу.

Прњаворски бизнисмен Петар Душанић, који у "Металу" има 22 одсто акција, и највећи акционар у предузећу Јован Видовић, годинама воде правне битке у овом и у још неколико предузећа у Бањалуци.

Имовина

Зоран Јањић каже да радници неће дозволити да предузеће пропадне јер укњижена имовина ове фирме износи око 16 милиона марака. Додаје да је према другим процјенама укупна имовина много већа од овога износа јер фирма располаже огромним складишним просторима те управном зградом у Бањалуци и пословним простором у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана