Застава електро у рукама Корејаца

Глас Српске
Застава електро у рукама Корејаца

РAЧA - Јужнокорејска фирма "Јура" обавезала се да ће у фирму "Застава електро" из Раче инвестирати око осам милиона евра и запослити хиљаду радника, јавиле су агенције.

Речено је то јуче након што су директор "Заставе електро" Соња Веселиновић и генерални директор компаније "Јура" Лукас Нам потписали уговор о купопродаји.

Министар економије Србије Млађан Динкић казао је да компанија "Јура" за Рачу значи исто што и "Фијат" за Крагујевац.

Динкић је нагласио да ће више од 90 одсто производње "Јуре" бити намијењено извозу, јер, они раде за погоне "Хјундаија" и "Кије" у централној Европи. Додао је да ће за три мјесеца бити реновиране хале фабрике из Раче.

Директор "Јуре" рекао је да је ово прва корејска фирма која ће нешто производити у Србији, што их, како је рекао, чини посебно поносним.

Динкић и Нам потписали су и уговор о додјели средстава за ново запошљавање. Држава ће дати 4.500 евра по сваком новоотвореном радном мјесту да би организовала производњу.
Јужнокорејска корпорација купила је прошле седмице на лицитацији фабрику "Застава електро" за готово три милиона евра, пошто је претходна приватизација те рачанске фабрике поништена послије вишемјесечних штрајкова због непоштовања купопродајног уговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана