Зарубежњефт за проширење мреже малопродајних објеката

Срна
Зарубежњефт за проширење мреже малопродајних објеката

Бањалука - Компанија "Зарубежњефт" нема намјеру да затвори Рафинерију нафте Брод, већ има интерес да прошири мрежу малопродајних објеката на свим новим путним правцима у Републици Српској, изјавио је данас у Бањалуци директор ове руске компаније Сергеј Кудрјашов током састанка са министром индустрије, енергетике и рударства Српске Петром Ђокићем.

"Последње три године радили смо на повећању ефикасности. За 20 одсто смо смањили губитке и властиту потрошњу у рафинерији и повећали продуктивност за додатних 20 одсто. И у будућности, посебно у 2015. години планирамо да наставимо у истом правцу", истакао је Кудрјашов.

Ђокић је рекао током састанка да Република Српска компанију "Зарубежњефт" сматра стратешким партнером, те да су од великог значаја за укупан привредни развој Српске активности које ова компанија проводи у рафинеријама нафте и уља, као и путем своје малопродајне мреже, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Српске.

"Свјесни смо колики значај имају рафинеријски капацитети за цијелу Републику Српску, а посебно за општине Брод и Модричу, када је у питању пуњење буџетских и ванбуџетских фондова и запошљавање", истакао је Ђокић и додао да "Оптима група" тренутно запошљава око 3.000 људи у Српској.

Он је нагласио да су ресорно министарство и Влада Републике Српске спремни да и у будућности дају подршку пословним активностима и инвестицијама компаније "Зарубежњефт" у Српској.

Данашњем састанку присуствовали су и директор Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић, те директор "Оптима групе" ДОО Бањалука Андреј Озеров са сарадницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана