Запажени пословни резултати Наше банке Бањалука: Раст добити доказ задовољства клијената

Ж. Ђ. В. Трипић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Наша банка а.д. Бањалука је у протеклој и овој години остварила запажене пословне резултате, што потврђује у процентуалном износу и највећи годишњи раст добити на банкарском тржишту Републике Српске.

- Успјех који је остварен у 2022. и овој години резултат је јасних, временски уоквирених и реално постављених циљева, повезаних са нашом пословном стратегијом. Успјех било које банке мјери се и задовољством њених клијената. С тим у вези, наглашавамо да је остварена добит закључно са 30. септембром порасла за 14 одсто више у односу на прошлу годину. Можемо рећи да мала банка као што је наша постаје велика - рекао је јуче на конференцији за новинаре предсједник управе Наше банке Дејан Вуклишевић.

Како је навео, нови Цоре банкинг сџстем и Виса принципал додатно су олакшали пословање те донијели нове привилегије са свим пратећим бенефитима.

На конференцији је истакнуто да је дошло до промјене власништва те да је банка постала чланица Галенс Инвест групације, а наведени су и разлози пресељења централе из Бијељине у Бањалуку.

- Као домаћа банка са домаћим капиталом и пословањем дужим од 130 година, Наша банка симбол је локалне и регионалне традиције банкарства, па смо због тога мотивисани да пословање учврстимо и у највећем граду Републике Српске и да будемо активно присутни на најдинамичнијем дијелу домаћег банкарског тржишта - додао је Вуклишевић.

Директор Агенције за банкарство Републике Српске Срђан Шупут истакао је да је главни циљ агенције, која је у функцији регулатора, очување финансијске стабилности Српске, а да је Наша банка, која је једна од осам банака у Српској, остварила велики искорак.

- Банка је у претходном периоду јачала капитал и сваки мјесец остварује профит који задржава у капиталу, што значи да власнику није интерес да профит исплати и однесе, него да јача свој капитал, а самим тим и позицију банке - рекао је Шупут.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана