Заинтересованост за сектор енергетике

Агенције
Заинтересованост за сектор енергетике

Бањалука - Директор Привредне коморе Републике Српске Драгица Ристић рекла је данас да су привредници из Саксоније заинтересовани за улагања у сектор енерегетике и текстилне индустрије у Српској, јавиле су агенције.

Ристићева је рекла новинарима у Бањалуци, након презентације о теми “Шансе за саксонске инвеститоре”, да су данас представљени они сектори индустрије за које у Привредној комори Српске сматрају да су интересантни за улагања потенцијалним инвеститорима из Саксоније.

- Имајући у виду привредну структуру индустрије у Саксонији, интересантни су сектори енергетике, металне и електро-индустрије - рекла је Ристићева.

Она је нагласила да је компаративна предност Републике Српске прерађивачка индустрија и сектор туризма.

Представник саксонске Развојне банке Aндре Куберг нагласио је да привредници из Саксоније и Републике Српске и БиХ могу успјешно сарађивати у области текстилне индустрије.

- Циљ наше развојне банке је унапређивање и покретање привреде у Саксонији. Желимо појачати економске структуре и сарадњу са другим државама - рекао је Куберг.

Он је навео да је један од циљева привредне сарадње отварање нових радних мјеста.

Презентација парламентарцима из Саксоније о теми “Шансе за саксонске инвеститоре” одржана је у оквиру дводневног парламентарног форума “Шта политика може учинити за развој привреде и привредне сарадње”, који је данас почео у Бањалуци у организацији Народне скупштине Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана