Захтјев за раскидање уговора

Глас Српске
Захтјев за раскидање уговора

БAЊAЛУКA - Савјет за приватизацију РС расправљаће данас о приватизацији "Фабрике дувана" Бањалука, а представници Удружења малих акционара упутили су јуче премијеру РС Aлександру Џомбићу, као предсједнику Савјета, захтјев за раскид уговора о купопродаји државног капитала у овом предузећу, пренијеле су агенције.

- Обраћамо вам се као предсједнику Савјета за приватизацију РС да што озбиљније сагледате ситуацију у "Фабрици дувана" Бањалука и да на основу стварног стања у овом предузећу раскинете уговор о продаји државног капитала на штету купца "Aнтонић трејд" Лакташи - истиче се у захтјеву Удружења малих акционара.
У захтјеву се закључује да одговорност за стање у "Фабрици дувана" Бањалука сноси купац државног капитала, због чега Удружење тражи да се темељно испита његово пословање како у "Фабрици дувана" Бањалука, тако и пословање фирми "Aнтонић трејд" Лакташи и "Центро табак" Бањалука.

Губитак у пословању предузећа на дан 31. децембра 2010. године премашује вриједност капитала предузећа за 3.156.400 КМ, а до данас је тај губитак већи за више од милион КМ. Независни ревизор у извјештају скреће пажњу да због тога "Фабрици дувана" Бањалука по Закону о привредним друштвима пријети поступак отварања ликвидације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана