Задужење од 153.975.786 марака

Глас Српске
Задужење од 153.975.786 марака

СAРAЈЕВО - Влада Федерације БиХ донијела је на јучерашњој сједници у Сарајеву Одлуку о прихватању задужења овог ентитета за 153.975.786 КМ за финансирање буџетског дефицита.

Одлука о прихватању задужења ФБиХ донесена је према условима утврђеним Уговором о кредиту између ФБиХ и Уникредит банке, Рајфајзен банке, Интеза Санпаоло банке и Тузланске банке.

За потписивање уговора Влада ФБиХ овластила је федералног министра финансија Вјекослава Беванду, а кредитна средства биће кориштена за извршење неизмирених обавеза утврђених Законом о извршењу буџета ФБиХ за 2008. годину.

Премијер Федерације БиХ Неџад Бранковић изјавио је јуче да ће након евентуалног потписивања споразума БиХ са Међународним монетарним фондом, добијена средства помоћи у сервисирању спољног и унутрашњег дуга.

- Сервисирање спољног и унутрашњег дуга биће у оном дијелу колико има резервисаних обавеза у годишњим буџетима Федерације и Републике Српске - рекао је новинарима Бранковић, послије сједнице Владе ФБиХ.

Говорећи о средствима која је ФБиХ раније уговорила са неколико међународних банака, Бранковић је истакао да је највећи дио од Европске банке за обнову и развој и Европске инвестиционе банке у износу од око 1,5 милијарди КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана