Задовољан радник кључ успјеха

Жељка Домазет
Задовољан радник кључ успјеха

Сарајево - Улагање у људске ресурсе је највећа инвестиција која обезбјеђује раст и развој компаније и без квалитетног кадра нема успјеха, наглашено је на форуму НЛБ групације који је одржан у Сарајеву.

Циљ форума одржаног под мотом “Људски ресурси и успјешно пословање”, који је окупио око 250 учесника, био је утврдити начин како мотивисати раднике и створити добар амбијент за успјешно пословање, а кључна порука је да су предуслов успјеха стручни и задовољни радници.

Како мотивисати и задржати запослене, какву пословну климу и културу његовати како бисте обезбиједили успјешно пословање, колико је важан персонализован приступ запосленима, само су нека од питања која су постављена на пословном форуму НЛБ групације.

Предсједник Управе НЛБ Бањалука Радован Бајић истакао је да  је важно радити на томе да радник буде задовољан, јер повећање задовољства радника значи и већи број задовољних клијената.

- Посао зависи од људи, а успјех је имати људе посвећене послу. У вријеме брзих промјена пласира се много информација и дезинформација, а најважније је да се на прави начин са тим изборимо и остваримо успјех - казао је Бајић.

Предсједница Управе НЛБ банке Сарајево Лидија Жигић рекла је да та банка захваљујући клијентима већ годинама послује веома успјешно на овим просторима.

- Циљ пословних форума је јачање односа с клијентима и прилика за умрежавање, као и пружање подршке при пословању клијентима из БиХ када послују на другим тржиштима гдје је присутна НЛБ група - казала је Жигић у уводном обраћању.

Предсједник Управе НЛБ групације из Љубљане Блаж Бродњак рекао је да је ова групација присутна у свим земљама Балкана и да успјешно послује. Он је упозорио на проблем највећег егзодуса људи са простора БиХ, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, те указао да је то забрињавајуће, с обзиром на то да је велики дио градова и села, посебно у Србији, празан, те да одлазе породице и радно способни људи.

- Требамо на нашим просторима за своју дјецу стварати бољу будућност и свим силама се трудити да задржимо праве раднике - казао је Бродњак и истакао да би регион морао заједнички да наступа јер једино на тај начин може на друга тржишта, попут Америке и Кине.

Професор на Катедри за менаџмент и организацију Економског факултета у Сарајеву Азиз Шуње указао је на потребу компанија за добрим менаџментом, јер иза сваког успјешног бизниса стоји добар топ-менаџмент, који константно истиче и поштује систем вриједности на којима почива компанија.

Мотивациони говорник Мирослав Живковић одржао је предавање под мотом “Посао су људи”, истакавши да је кадар највећи успјех компаније и да је комуникација с њим кључна.

- Задовољан радник значи и успјешно пословање. У животу добијемо оно што искомуницирамо, а повјерење је једини лијепак који повезује људе - поручио је Живковић.

Нова зграда  

НЛБ банка д.д. Сарајево у петак је у присуству бројних клијената, те представника институција отворила нову зграду и корпоративни центар.

- Нова зграда је примјер колико НЛБ група улаже у развој и модернизацију мреже пословница у свим регијама свог пословања - рекла је Лидија Жигић. Зграда је уређена по најсавременијим банкарским стандардима који се ослањају на савремене технологије, а задовољава и све потребе модерног банкарског пословања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана