За три мјесеца производња у Техничком ремонту

Aгенције
За три мјесеца производња у Техничком ремонту

Братунац - Славен Ристић, представник фирме "ЕЛВ глобал" /ЕЛЊ Глобал/, која је купила братуначки "Технички ремонт", потврдио је новинарима да ће ускоро почети реализација споразума који је потписан са синдикатом овог предузећа и Гранским синдикатом металске индустрије и рударства Републике Српске.

Ристић је данас разговарао са представницима синдикалне организације овог предузећа, предсједником Гранског синдиката рудара и металаца Танетом Пеулићем и директором "Техничког ремонта" Гораном Домузом, те најавио да ће измирење заосталих плата и других обавеза према радницима почети у наредна три мјесеца.

"Тада ћемо кренути са производњом и пријемом одређеног броја нових радника. Постојеће, искусне раднике ћемо ангажовати да практично обуче младе, школоване кадрове које ћемо примити у радни однос", рекао је Ристић.

Он је прецизирао да су у току преговори са једном њемачком и аустријском компанијом о производњи резервних ауто-дијелова и "малих блиндираних кућица", за шта ће бити потребно ангажовање већег броја радника.

Пеулић је поручио радницима "Техничког ремонта" да ће раније потписани споразум с новим власником бити у потпуности испоштован, те да ће заостале плате бити исплаћене у 10 једнаких рата.

"Постигнутим договором је дефинисано да ће сви радници бити ангажовани код новог власника, а сва њихова права и обавезе испоштовани у складу са споразумом", рекао је Пеулић.

Домуз је навео да "Технички ремонт" тренутно има 120 радника, од којих ће њих око 50 ове године стећи право на пензију. "То ће нам омогућити пријем нових стручних кадрова. Тренутно је ангажовано 50 радника у производњи јамских вагона, затим попису робе и другим пословима који су неопходни у заокруживању процеса приватизације", рекао је Домуз.

Он је навео да ово предузеће дугује радницима око 2,5 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана