За саобраћајнице два милиона КМ

Глас Српске
За саобраћајнице два милиона КМ

БAЊA ЛУКA - Влада РС помоћи ће са два милиона марака изградњу примарних саобраћајница које ће омогућити даљу реализацију пројекта "Aгроиндустријска зона Нова Топола и Aгротехнолошки кластер".

Рекао је ово јуче у Бањој Луци предсједник Владе РС Милорад Додик послије презентације пројекта, пренијела је Срна.

Нагласио је да управо овај пројекат, у који су њемачка организација ГТЗ, локалне заједнице и Влада РС уложили значајан напор, задовољава потребе овог, изразито пољопривредног краја.

Додик је рекао да се почетак реализације пројекта очекује на прољеће, јер су ријешени имовински односи и пројектни документи, те обезбијеђена подршка Владе и локалне заједнице.

Ненад Кесић, пројект-менаyер у Aгенцији за локални развој Градишка, истакао је да је овим пројектом израђен концепт који ће ријешити многе проблеме привреде у општини Градишка и Нова Топола.

Он је рекао да је на површини од 144 хектара грађевинског земљишта предвиђено да се уради комплетна инфраструктура и да се као уређено грађевинско земљиште понуди домаћим и страним инвеститорима, у првом реду из пољопривредне и прехрамбене индустрије. Додао је да овај пројекат представља највећу пословну зону у БиХ, која би у прве три године требало да запосли око 1.500 радника.         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана