За развој туризма 2,2 милиона КМ

Д. К.
За развој туризма 2,2 милиона КМ

БAЊAЛУКA - Министарство трговине и туризма Републике Српске у посљедње двије године за развој туризма путем малих грантова до 30.000 марака по пројекту, уложило је око 2,2 милиона марака.

Рекла је то "Гласу Српске" секретар у Министарству трговине и туризма РС Оливера Куњадић. Додала је да значајних директних улагања страних инвеститора још нема, али да је било улагања путем ИПA фондова који финансирају пројекте из разних области, између осталог и из туризма.

Напоменула је да су финансирани и мањи пројекти прекограничне сарадње чије вриједности износе неколико стотина хиљада марака.

- Најзначајније инвестиције у туризам Српске долазе и даље од саме Владе РС и оне су у посљедње двије године износиле неколико десетина милиона марака само за директна улагања у туризам - додала је Куњадићева.

У ресорном министарству истичу да су улагања у инфраструктуру, нарочито аутопутеве, индиректно, али снажно утичу на развој туризма, посебно транзитног.

- Само у Јахорину, у посљедње двије године уложено је за систем вјештачког осњежавања око 3,5 милиона КМ, а за шестосјед око 14 милиона марака - додали су у Министарству.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана