За пољопривреднике у РС јефтинији трактори

Глас Српске
За пољопривреднике у РС јефтинији трактори

НОВИ СAД - За пољопривреднике у Републици Српској трактори ИМТ-а и ИМР-а су јефтинији од 3.500 до 4.500 евра од њихове уобичајене цијене у Србији захваљујући уговору о субвенционисаној продаји трактора произведених у Србији за тржиште Републике Српске који је потписан у суботу у Новом Саду, јавиле су агенције.

Уговор су потписали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Мирослав Миловановић, генерални директор београдске Индустрије машина и трактора (ИМТ) Слободан Петровић и генерални директор Индустрије мотора Раковица (ИМР) Зоран Радосављевић.

- Владе Србије и Републике Српске субвенционишу са по 1.000 евра пољопривреднике РС који се одлуче за куповину трактора. Истовремено, Влада РС са 1.500 до 2.500 евра субвенционише и остварене радне часове трактора, што зависи од модела - рекао је Миловановић новинарима послије потписивања уговора.

Навео је да ИМТ и ИМР пласирају у РС око 30 одсто годишње производње трактора.

Потписивању уговора у Мастер центру Новосадског сајма присуствовао је и министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Србије Душан Петровић, који је истакао да је овај уговор веома значајан јер је олакшао функционисање двије београдске фабрике трактора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана