За ново постројење 75 милиона евра

Глас Српске
За ново постројење 75 милиона евра

БРОД - У Рафинерији нафте Брод до краја јуна требало би да буде завршено ново постројење за производњу бензина у складу са европским стандардима, за што је инвестирано 75 милиона евра, најавио је директор "Оптима групе" Јуриј Николајевич Белов.

Он је рекао је да у постројењу неће бити запошљавања нових људи, већ ће доћи до прерасподијеле постојећих радника рафинерије, јавиле су агенције.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић, који је заједно са министром финансија Зораном Тегелтијом посјетио бродску рафинерију, рекао је да менаџмент ове компаније има пуну подршку ресорног министарства у погледу планова инвестирања које су им презентовали.

Ковачевић је истакао да ће се помоћ ресорног министарства огледати у рјешавању свих административних баријера које су препрека рафинерији у реализацији њихових развојних пројеката.
- Ријеч је о препрекама двојног опорезивања, камате на камату у добијању инвестиционих кредита и то је сада проблем на нивоу БиХ - рекао је Ковачевић, напомињући да је Влада отклонила баријере које су биле на нивоу Српске.
Он је најавио да ће ускоро посјетити и Рафинерију уља Модрича.
Тегелтија је оцијенио да ће ширење капацитета нафтне индустрије Српске унутар Рафинерије нафте у Броду донијети користи становишту кроз запосленост, порезе и доприносе, као и значајне уштеде када је ријеч о увозу нафтних деривата из других земаља.

Он је рекао да Српска, поготово Брод имају огромне користи од рада рафинерије, посебно радници, што је од великог значаја за развој РС.

Подршка

Министри Тегелтија и Ковачевић су истакли да су овом посјетом жељели да искажу подршку раду Рафинерије нафте Брод, једној од најквалитетнијих и најуспјешнијих приватизованих компанија у Српској, као и Рафинерији уља Модрича.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана