За мала и средња предузећа у металској и дрвној индустрији грант од 2,25 милиона Евра

Срна
За мала и средња предузећа у металској и дрвној индустрији грант од 2,25 милиона Евра

САРАЈЕВО - Пројекат “ЕУ фор бизнис рикавери” објавио је данас јавни позив за мала и средња предузећа у металској и дрвној индустрији БиХ укупне вриједности 2.250.000 евра грант средстава с циљем ублажавања утицаја кризе изазване пандемијом вируса корона.

Пакет подршке за мала и средња предузећа у металском сектору је милион евра, а за она у дрвном сектору 1.250.000 евра.

Грантови ће бити додијељени одабраним предузећима за финансирање савјетодавних услуга и подршке имплементацији у плановима за континуитет пословања.

Циљ пројекта је пружање подршке предузећима у секторима прераде метала, прераде дрвета, пољопривредно-прехрамбеној индустрији, сектору текстила/одјеће/коже/обуће и туризма да би се обезбједио континуитет пословања упркос негативним ефектима вируса корона, као и покретање иновативних старт-апа у одговору на кризу изазвану пандемијом.

Пројекат заједнички финансирају ЕУ и Министарство за економску сарадњу и развој Њемачке, а реализују га њемачка организација за међународну сарадњу, УНДП и Међународна организација рада, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

Пројекат траје 30 мјесеци, до 30. јуна 2023. године. Линк за аплицирање на објављени јавни позив је www.eu4business.core-enigma.com , а крајњи рок је 31. јануар, до 16.00 часова.

На веб страници Коморе налазе се смјернице, индукативна листа активности, те кориснички приручник, како за апликанте у дрвној, тако и за оне у металској индустрији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана