За исплату накнада радницима Јелшинградa Влада даје 97.000 КМ

В. К.
За исплату накнада радницима Јелшинградa Влада даје 97.000 КМ

БAЊA ЛУКA - Влада Републике Српске издвојиће 97.000 марака за исплату накнада са Завода за запошљавање за 450 радника ФAМ "Јелшинград" из Бање Луке.

Казао је јуче "Гласу Српске" министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић и додао да ће накнаде бити исплаћене до 5. маја из Програма за социјално збрињавање радника, те да су радници "Јелшинграда" ушли у ова програм као приоритетна група.

- Донесену одлуку детаљно ћемо разрадити и завршити на идућој сједници Владе РС, а на Заводу за запошљавање је да у идућем периоду исплати новчане накнаде за све оне који су се нашли на њиховој евиденцији - рекао је Ристовић послије разговора са радницима у кругу предузећа "Јелшинград".

Додао је да ће ускоро бити разматрани и остали захтјеви радника "Јелшинграда", првенствено они који се односе на увезивање радног стажа и исплату доприноса вишег реда.

- Радници су позитивно прихватили ову информацију, а ми смо узели у обзир да се ради о фирми која је у протеклом периоду у знатној мјери допринијела развоју привреде Српске - казао је Ристовић.

Представник бивших радника ФAМ "Јелшинград" Недо Никодиновић казао је да су од представника Министарства добили гаранцију да ће до 5. маја ове године бити исплаћене накнаде са Завода за запошљавање.

- Настојимо да проблеме рјешавамо у кругу "Јелшинграда" и зато смо инсистирали да министар дође лично у фабрику и разговара са радницима - рекао је Никодиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана