За десет дана откупљено 200 тона поврћа

Глас Српске
За десет дана откупљено 200 тона поврћа

Бијељина - Пољопривредна задруга "Повртарство" из Црњелова откупила је до сада 200 тона поврћа, а до краја године планира да откупи чак 2.000 тона, рекао је Срни директор ове задруге Мићо Живић.

"Већ четири године бавимо се откупом поврћа. Прво смо радили са бањалучком жВитаминкомж. Сада је та сарадња успостављена и са осталим прерађивачким индустријама - са жСавомж Бијељина, а први пут смо ове године и на тржишту ЕУ у Словенији", каже Живић.

Он је навео да је страни купац задовољан квалитетом робе из Црњелова, Батковића, Трњака и других семберских села, коју пласира ова задруга.

"Откуп траје већ 10 дана и веома је важно да имамо могућност да у кратком року исплатимо све пољопривредне произвођаче, као што смо радили и претходних година", рекао је Живић и додао да је то омогућено склапањем аранжмана са Павловић банком која финансијски прати комплетан откуп.

Он је рекао да је у овој години највећи купац фабрика "Сава" Бијељина која је дала гаранције за редовно плаћање, да не постоје проблеми с тим у вези, као и да је у свему учествовала градска управа субвенционисањем камата.

"Што се бањалучке жВитаминкеж тиче, и даље сарађујемо добро, јер и она у веома кратком року исплаћује робу произвођачима", навео је Живић и изразио задовољство квалитетом и пласманом производа својих коопераната.

Пољопривредна задруга "Повртарство" из Црњелова склопила је прољетос уговоре са 120 коопераната из Семберије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана