За аутопут 75 милиона евра

М. Ч.
За аутопут 75 милиона евра

Бањалука - Директор предузећа "Аутопутеви РС" Душан Топић и предсједник Европске банке за обнову и развој Сум Чакрабарти потписали су јуче протокол о реализацији друге транше кредита ЕБРД-а за изградњу аутопута Бањалука - Добој, односно дионице од Прњавора до Добоја у износу од 75 милиона евра.

Потписивању је присуствовала и премијер РС Жељка Цвијановић која је рекла да је констатовано да је досадашња сарадња била јако успјешна.

- Разговарали смо о свим областима у којима би та подршка требало да се настави и прије свега о сектору малих и средњих предузећа, енергетском сектору, као и о импликацијама уласка Хрватске у ЕУ - казала је Цвијановићева.

Чакрабарти је рекао да ЕБРД има добру сарадњу са БиХ којој у посљедњих 15 година уложила 1,5 милијарди евра.

- Данас смо потписали протокол којим се омогућава кориштење 75 милиона евра чиме укупна инвестиција ЕБРД-а износи 150 милиона евра - рекао је Чакрабарти.

Министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић изразио је увјерење да ће извођачи радова испоштовати све обавезе и да ће РС још једном показати да је спремна за овако велике пројекте.

- Преговарамо и са европском инвестиционом банком о градњи друге дионице од Прњавора до Бањалуке и надам се да ћемо у току овог љета имати могућност да потпишемо уговор о извођењу радова - рекао је Чубриловић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана