Вучићевић може да користи жиг Турбо Лимач

Глас Српске
Вучићевић може да користи жиг Турбо Лимач

БЕОГРAД - Српски привредник Слободан Вучићевић изјавио је у петак да је Трговачки суд у Загребу донио одлуку да укине привремену мјеру забране коришћења жига "Турбо Лимач" чиме је створена могућност за тржишно пословање његове фирме "Aдрија дизајн" у Хрватској.

Вучићевић је прецизирао да је привремена мјера укинута предузећу "Aдрија дизајн" које је у већинском власништву његове компаније "NCA Investment".
 - Радује нас одлука Високог трговачког суда у Загребу, како због враћеног повјерења у хрватско правосуђе, тако и због чињенице да је овим рјешењем  постало јасно да смо од почетка конфликта били у праву. Рјешење суда је обавезујуће, тако да су брендови које смо стекли на законит начин и уз знатна новчана средства поново у пуном власништву "Aдрија дизајна" - рекао је Вучићевић Танјугу.

Додао је да и даље под упитником остаје "зашто и како је оваква неоправдана и исхитрена привремена мјера уопште донесена".

Привременом мјером је од половине јуна "Aдрија дизајну" било забрањено коришћење жига "Турбо Лимач"  и још осам брендова. Ова мјера, на захтјев мањинског члана, хрватског акционарског друштва "Магма",  имала је  као посљедицу привремено затварање 29 продајних објеката "Aдрија дизајна" и астрономску штету по ово предузеће.

Спор је избио послије конфронтације хрватског привредника  Горанка Фижулића са Вучићевићем, који је тврдио да му је Вучићевић остао дужан 6,6 милиона евра за куповину "Магминих" фирми у Србији и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана