Вучић: Стиже српски мерцедес

Taнјуг
Вучић: Стиже српски мерцедес

Београд - Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић најавио је да ће се за мање од мјесеца на улицама Србије појавити први "српски мерцедес".

"Чуо сам да су неки рекли да Мерцедес никад неће доћи у Србију. Бош је већ отворио фабрику у Пећинцима, а за мање од мјесец дана први српски мерцедес ће се појавити на нашим улицама", рекао је Вучић у обраћању полазницима Лондонске комерцијалне школе, која обиљежава трогодишњицу рада у Србији.

Вучић је поручио да је изузетно важно да Србија постане атрактивна за стране инвеститоре и да је долазак великих страних компанија важан због тога што оне обезбјеђују тржиште и гарантују да ће имати одређени број запослених, а истовремено доносе "ноу-хау" и за менаџмент, и за процес производње.

"Али пре свега њихов долазак је важан да би се променила свест и однос према капиталу, послу и профиту", истакао је он.

Сумирајући резултате у последњих годину и по, Вучић је рекао да су остварени помаци који нису безначајни, прије свега у европским интеграцијама, јер нас у свијету виде другачијим очима и као поузданог партнера.

Он је такође истакао да је актуелна власт покушала да заустави ланац превара, пљачки и корупције и нагласио да ће та борба бити у предстојећем периоду веома тешка.

"Али државу не могу да победе и ми ћемо успети да се спремимо за ЕУ и да кроз поглавља 23. и 24. обезбедимо функционисање правне државе", рекао је Вучић.

Како је истакао, главни задатак у будућности биће привредни развој и напредак економије.

У том циљу потребно је променити пословно окружење, односно све оно у чему смо у претходном периоду били лоши.

"До краја јуна морају бити донети закони о раду, приватизацији, планирању и изградњи, стечају и јавним службеницима", истакао је он, нагласивши да власт можда неће моћи увијек да се сагласи са свима, али да ће се разговарати са синдикатима.

Један од највећих проблема Србије, према његовим ријечима, јесте јавни дуг, односно високи фискални дефицит, на чијем ће се смањењу радити кроз уштеде у јавном сектору.

Како је нагласио, он неће обећавати немогуће и додворавати се никоме, па тако неће обећавати ни да ће солидарни порез бити укинут одмах послије избора, јер све те мјере морају остати на снази све док привреда не буде довољно јака да може да издржи јавни секор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана