Вучић: Ер Србија ће купити конкуренцију

Танјуг
Вучић: Ер Србија ће купити конкуренцију

Беогрд - Премијер Србије Александар Вучић рекао је да је у плану да Ер Србија купи и неке друге авио-компаније на Балкану.

"Нисам се надао оваквом успеху, ово је истински успех и победа, покажите ми неку авио-компанију у региону коју можете да поредите са Ер Србијом? Ниједна не може да се мери с њом", истакао је Вучић на конференцији коју је организовала национална авио-компанија Ер Србија

Премијер је на прослави поводом двије године од оснивање Ер Србије додао да вјерује да ће Ер Србија у наредном периоду куповати и неке авиокомпаније на Балкану.

"То може бити друга радосна вест", рекао је Вучић алудирајући на то да је прва добра вијест најава летова за Њујорк. Вучић је истакао да је Ер Србија најбоља авио-компанија на Балкану и да је Србија поносна, како на успјех, тако и на партнерство са Етихадом.

"Имамо четири летелице више него раније, млађе су него оне што је имао Јат. Број пилота је такође увећан, а сада имамо и жене пилоте", рекао је премијер и додао да ћемо сада имати и први авион који ће, први пут послије1992. године, полетјети из Београда преко океана.

Премијер је рекао да снови да се из Србије лети за САД и Њујорк постају стварност, јер ће Ер Србија од јуна слиједеће године летјети за тај амерички град.

Он је додао да ће Ер Србија имати преко 2,5 милиона путника уколико се још заврше неки послови на аеродрому.

Синиша Мали, који је у својству предсједника Надзорног одобра Ер Србије, честитао запосленима други рођендан, поручио је да су они највећи успјех њихове компаније. Он је истакао да је ова компанија 2013. године имала преко осам милијарди губитка, али да су успјели да направе профит.

"Ове године Ер Србија је запослила 260 младих људи, а кроз партнере Ер Србија одржава 24.000 радних места", рекао је Мали

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана