Вриједност Фејса 100 милијарди долара

Глас Српске
Вриједност Фејса 100 милијарди долара

ЊУЈОРК - Вриједност "Фејсбука" би до уласка на берзу, који се очекује почетком 2012. године, требало да настави да расте и достигне 100 милијарди долара, чиме би се удвостручила у односу на вриједност из јануара ове године, објавила је америчка ТВ станица CNBC.

Најава да ће "Фејсбук" бити процијењен на више од 100 милијарди долара међу инвеститорима није изазвала изненађење, поготово након што је инвестициона банка Голдман Сакс раније ове године уложила у компанију 450 милиона долара.
До маја идуће године "Фејсбук" мора јавно да објави финансијске податке. Иницијална јавна понуда "Фејсбукових" акција могла би да буде једна од највећих у историји бизниса.

Aнализа истраживачке компаније "Инсајд Фејсбук" је, међутим показала да је та највећа друштвена интернет мрежа изгубила прошлог мјесеца велики број корисника у СAД (шест милиона).

Њихов број је опао са 155,2 милиона крајем априла на 149,4 милиона крајем маја, пренијеле су јуче агенције.

Тенденција смањења броја корисника је присутна и у другим земљама, као што су Канада, Норвешка, Русија и Велика Британија.

Укупан раст регистрованих на "Фејсбуку" се, међутим, наставља, са 700 милиона међу којима је 687 милиона било активно почетком јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана