Враћено шест минута реклама по часу на мале екране

Срна
Враћено шест минута реклама по часу на мале екране

Сарајево- Савјет Регулативне агенције за комуникације (РАК) одлучио је да покрене измјену Кодекса о комерцијалним комуникацијама, који се односи на враћање маркетиншког времена јавним сервисима са четири на шест минута.

Савјет је данас закључио да се нацрт нове измјене члана 21 Кодекса, који наводи да се трајање маркетиншког времена на јавним сервисима ограничава на шест минута, упути на јавне консултације у трајању од 21 дан, саопштено је из РАК-а.

На сједници је Савјет РАК-а разматрао питање измјене Кодекса која је омогућила смањење оглашавања са шест на четири минуте на јавним сервисима, а која је на снази од јануара.

Савјет РАК-а одобрио је да се нацрт измјена Правила о радио опреми која се може користити без појединачних дозвола за уређаје упути на јавне консултације.

Ријеч је о опреми која се углавном не производи у БиХ него се увози, па је неопходно да БиХ усклађује своје тржиште са остатком већег тржишта којем припада, наводи се у саопштењу.

Савјет је прихватио и информацију о предузетим регулаторним активностима с циљем оримјене Универзалног сервиса у БиХ, у складу са Политиком сектора телекомуникација и одлукама Савјета министара БиХ за период 2002-2013.

Прихваћена је и информација о захтјеву за покретање пилот-пројекта дигиталног емитовања, те је подржан приједлог Агенције да овај захтјев буде упућен према Савјету ДТТ форума БиХ.

У својству апелационог тијела у другостепеном поступку, Савјет РАК-а разматрао је и одбио као неосновану жалбу РТВ Вогошће против рјешења Агенције од 20. јануара којим је установљено кршење члана 20 Правила о медијским услугама радија - "Употреба материјала заштићеног ауторским или другим правима".

Усвојене су и измјене Пословника о раду Савјета ради даљег подизања ефикасности рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана