Војиновић: Без корекција цијена горива ове седмице

Агенције
Војиновић: Без корекција цијена горива ове седмице

Бањалука - У Републици Српској ове седмице неће доћи до корекције цијена нафте и нафтних деривата, рекао је предсједник Удружења увозника и дистрибутера нафте и нафтних деривата РС Вукашин Војиновић, преносе агенције.

Он је појаснио да ће цијене бити кориговане само уколико дође до пада прозвођачке цијене у Рафинерији нафте Брод и то тек сљедеће седмице, јер ових дана нема испоруке нафте, а тренутно се на пумпама продају залихе од прошле седмице.

Наводећи да је прошле седмице у Републици Српској дошло до благог пада цијена нафте и нафтних деривата, Војиновић је истакао да је гориво у Српској већ јефтиније него у ФБиХ.

Војиновић каже да је цијена “евродизела” у Републици Српској око 2,40 КМ, а у ФБиХ је виша од 2,50 КМ.

Према његовим ријечима, цијене бензина у РС се крећу око 2,40 и 2,50 КМ.

Из Удружења прометника нафтних деривата Привредне коморе ФБиХ најављено је да ће гориво у Федерацији крајем седмице појефтинити.

Очекује се да цијене буду мање за око пет фенинга по литру.

Гориво би почетком маја требало да појефтини и у Хрватској, усљед смањења рафинеријских цијена нафте.

Како преносе хрватски медији због побољшања стања на свјетском тржишту нафте, након четири мјесеца узастопног раста, цијене бензина ће осјетно пасти, док ће дизел тек незнатно појефтинити.

Најпродаванијем евросуперу 95 цијена ће пасти за 34 липе, односно за око девет фенинга, док ће евродизел појефтинити за око шест липа, односно нешто више од једног фенинга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана