Влада РС подржава Сава Семберију

Глас Српске
Влада РС подржава Сава Семберију

БИЈЕЉИНA - Влада РС наставиће да пружа пуну подршку бијељинској Прехрамбеној индустрији "Сава Семберија", јер је у интересу Српске да има властите производе које ће пласирати на домаће и инострано тржиште, изјавила је министар трговине и туризма РС Горана Златковић.

Она је у петак у Бијељини, послије састанка са директором "Саве" Јагодом Крсмановић и министром пољопривреде, водопривреде и шумарства РС Мирославом Миловановићем, напоменула да је Влада РС, односно Министарство трговине и туризма РС, преко робних резерви и у протеклом периоду подстицала производњу у "Сави", пренијела је Срна.

Миловановић је оцијенио да ће подстицајна средства, предвиђена Правилником за воће и поврће, а која износе од 12 до 15 одсто у односу на тржишну цијену, сигурно помоћи пољопривредним произвођачима.

Крсмановићева је истакла да је основни циљ "Саве" производња здраве хране, наводећи да је за стварање таквог производа неопходна сарадња са Владом РС.
Она је најавила да "Сава" планира да у овој години уведе нове производе и повећа производњу, која је у прошлој години за шест мјесеци износила 3.500 тона готових производа.
Крсмановићева је напоменула да је склапање уговора са кооперантима у току, а да су фабрици најнеопходнији краставац, паприка и парадајз, као и одређене количине воћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана