Влада најављује мјере за дивљање цијена горива

Агенције
Влада најављује мјере за дивљање цијена горива

БЕОГРАД - Влада Србије предузеће одговарајуће мјере уколико нафтне компаније које послују у Србији, приликом формирања цијена горива, изађу из тржишних оквира, рекао је данас савјетник премијера Србије за енергетику Петар Шкундрић.

Шкундрић послије Скупштине Националног нафтног комитета Србије новинарима није могао да прецизира које мјере Влада Србије планира да предузме у том случају и да ли Влада размишља о ограничењу маржи на нафтне деривате. Он је рекао да за сада није дошло до нарушавања нормалног тржишног пословања и поремећаја на тржишту.

- Држава би морала да интервенише, уколико цене горива не би пратиле цене сирове нафте и остале параметре који утичу на формирање цена нафтних деривата, као што је прерађивачка цена - рекао је Шкундрић, а преносе агенције.

Шкундрић је апеловао на све нафтне компаније, укључујући и Нафтну индустрију Србије, да воде рачуна о својој цјеновној политици, као и да имају у виду стандард грађана, укупно економско и финансијско стање у Србији, и утицај раста цијена горива на функционисање привреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана