Влада Грчке разматра примјену мјера штедње

Agencije
Влада Грчке разматра примјену мјера штедње

АТИНА - Грчка Влада данас разматра начине за примјену мјера штедње које захтијевају ЕУ и Међународни монетарни фонд, док еврозона покушава да модификује договор са приватним кредиторима ради помагања Атини да умањи свој огромни дуг, преносе агенције.

Грчка се нада да ће на састанку са министрима финансије еврозоне за два дана постићи договор о добијању другог пакета финансијске помоћи у износу од 130 милијарди евра, како не би банкротирала већ у марту.
У саопштењу из кабинета премијера Лукаса Пападемоса наводи се да ће Влада разматрати услове за добијање финансијске помоћи, који обухватају додатна смањења плата, пензија и отказе, поред мјера које су већ обориле стандард многих Грка.
Очекује се да ће Влада потврдити мјере због којих су се на улицама Атине већ дешавали масовни протести праћени насиљем, а потом прећи на додатни буџет, који ће у форми приједлога бити достављен парламенту сљедеће седмице.
Многи званичници ЕУ и даље сумњају да је Грчка способна да проведе све неопходне реформе.
Јуче су њемачки канцелар Ангела Меркел, италијански премијер Марио Монти и Пападемос изразили оптимизам у вези са споразумом за Грчку током заједничког конференцијског разговора, саопштила је Монтијева канцеларија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана