Влада ФБиХ тражи информацију о платама у јавном сектору

Aгенције
Влада ФБиХ тражи информацију о платама у јавном сектору

Сарајево - Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ затражиће информацију о висинама плата од управа и представника државног капитала у предузећима у којима нема већинско власништво, као дионичар.

Федерална Влада данас је, поводом података Пореске управе ФБиХ којима су презентоване енормно високе плате у јавном сектору, формирала радну групу која има задатак да сагледа рјешења из важећег закона о платама у предузећима са већинским државним капиталом и предложи измјене с циљем укључивања бројних агенција у тај закон.

На челу радне групе је секретар Владе ФБиХ Едита Калајџић, а чине је представници федералних министарстава правде, финансија, енергије, рударства и индустрије.

Рок за завршетак овог посла је 30 дана, саопштено је из Владе ФБиХ.

"Влада је констатовала да су се сва јавна предузећа придржавала законских одредаба, као и ограничења код исплате плата, што је у складу и са финансијском дисциплином и штедњом коју од почетка овог мандата Влада проводи и када је ријеч о министарским примањима", наводи се у саопштењу.

Након разматрања информације Федералне управе за инспекцијске послове о уоченим неправилностима у провођењу прописа из надлежности федералног Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, Влада ФБиХ обавезала је данас ово министарство на активнију сарадњу са ентитетском Управом за инспекцијске послове.

"Координисане активности федералних органа имају за циљ спречавање незаконитости уочених у додјели подстицајних средстава овог министарства, као и средстава за покривање трошкова провођења обавезних, законом прописаних мјера у области ветеринарства и сигурности хране", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана