Вишковић: Српска има довољне количине и стабилно снабдијевање електричном енергијом

ГС
Foto: ртрс

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да, упркос поремећајима на свјетском тржишту енергената, Република Српска има довољне количине и стабилно снабдијевање електричном енергијом, те поновио да неће бити повећања цијена електричне енергије за домаћинства и привреду.

Он је на састанаку са шефицом Мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Алином Ијанцу и резидентним представником ММФ-а у БиХ Ендруом Џуелом, разговарао о актуелној економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, у контексту глобалних економских и политичких кретања, као и досадашњој и будућој сарадњи Владе Републике Српске и Међународног монетарног фонда.

Вишковић је упознао Ијанцу са приједлогом мјера Владе у области индиректних пореза које за циљ имају ублажавање негативних ефеката инфлације, а које ће бити разматране на сједници Народне скупштине Републике Српске.

Захвалио се на финансијској помоћи коју је ММФ пружио Републици Српској у току пандемије вируса корона, а која је била усмјерена на подршку здравству и реалном сектору.

На састанку је истакнута опредијељеност Владе да подржи сваки пројекат и активност која доприности побољшању стандарда и живота грађана Републике Српске, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана