Вишковић: Оправдан разлог постојања ИРБ

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) оправдала све разлоге свог постојања, да је потребна Српској и да се мора ојачати зарад наставка подршке привреди.

Вишковић је подсјетио да је ИРБ до сада уложио више од 2,8 милијарди КМ у привреду, а посебно се истакао на плану стамбеног збрињавања младих брачних парова.

"Циљ је да ИРБ настави да ради што боље у интересу Републике Српске и њених становника", рекао је Вишковић поводом обиљежавања 15 година Инвестиционо-развојне банке. Он је подсјетио да је ИРБ пружио значајну подршку привреди током пандемије вируса корона.

Премијер Српске је данас добио захвалницу за допринос раду ИРБ-а. Вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац рекао је да је ова финисијска установа оставила неизбрисив траг у друштвено-економском животу Републике Српске, што је показано и у времену пандемије. "Остали смо ослонац привреди, становништву и Републици Српској", истакао је Вишковић. Министар финансија Зора Видовић честитала је јубилеј ИРБ-у и захвалила за кредитни допринос привреди Републике Српске.

"ИРБ је све вријеме радила да помогне и унаприједи бизнис у Републици Српској, али и помогне физичким лицима и младим брачним паровима да обезбиједе стамбени простор. Свему томе дајемо и даваћемо подршку из Владе с циљем да услови на том плану буду што повољнији", рекла је Видовићева.

Она је додала да је у плану прекомпозиција ИРБ-а како би ова банка добила већа овлаштења. Прослави јубилеја ИРБ-а у Бањалуци присуствовали су и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић и предсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић и други гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана