"Вилина влас" у новом руху до краја године

Срна
"Вилина влас" у новом руху до краја године

ВИШЕГРАД- Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је данас да ће реконструкција Рехабилитационог центра "Вилина влас" код Вишеграда обогатити туристичку понуду и донијети додатних милион марака прихода.

Шулић је након састанка са начелником Вишеграда Младеном Ђуревићем и руководством "Вилине власи" у Вишеградској бањи истакао да су завршени сви груби радови на четвртом спрату овог рехабилитационог центра који ће обогатити туристичку понуду за додатних 50 лежајева.

-То ће бити модерне собе и претпоставка је да ће ово привредно друштво од четвртог спрата имати приход од милион КМ. Ово показује одговорност локалне заједнице и начелника који ревносно води политику с циљем додатног развоја привреде и туризма у општини Вишеград -рекао је Шулић новинарима.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске прије два мјесеца начелно дала сагласност за гаранцију у вези са задужењем ове бање код комерцијалних банака за завршетак четвртог спрата.

Начелник Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ресорног министра упознао о туристичким потенцијалима и реконструкцији Рехабилитационог центра "Вилина влас".

-Ово је прилика да се захвалимо ресорном министарству, Влади Републике Српске и предсједнику Милораду Додику који нашу општину третирају на најбољи могући начин. Реконструкција `Вилине власи` је један од значајнијих пројеката за нашу општину - истакао је Ђуревић.

Најавио је и санацију дијела регионалног пута од Новог моста до Саса дужине 2,5 километра, који ће, како каже, бити репрезентативан заједно са дионицом према бањи дужине 2,2 километра.

-Очекујем да ће друга фаза реконструкције хотела бити завршена до краја године. Након тога нам предстоји изналажење средстава за изградњу отвореног базена са термалном водом за који имамо сву потребну документацију - рекао је Ђуревић.

Директор Рехабилитационог центра "Вилина влас" Радојко Сташевић рекао је да су сви радови извођени у пуном капацитету.

-Драго ми је да је министар имао прилику да види шта је урађено у претходном периоду - рекао је Сташевић.

Смјештај у бањи је резервисан до краја октобра са попуњеношћу капацитета од 95 одсто.

У бањи се успјешно лијече реуматске болести, неуролошка стања, ортопедска, гинеколошка и обољења дисајних путева.

Већина гостију у Вишеградску бању долази из Српске, Србије и Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана