Видео игре ће зарадити 82 милијарде више од Холивуда

Mashable
Видео игре ће зарадити 82 милијарде више од Холивуда

Како технологија постаје све напреднија, очекује се да ће индустрија видео игара надмашити Холивуд – у популарности али у и заради. Глобално се очекује да ће индустрија видео игара продајом наслова остварити профит од скоро 100 милијарди долара, док ће холивудски блокбастери на благајнама зарадити 10.8 милијарди долара.

Успјех видео игара толико је очигледан да су поједине славне особе одлучиле да своје гласове позајме ликовима из игара, тако да су играчи у појединим играма имали прилику да чују Ему Стоун, Кристофера Вокена и Снуп Дога.

Примјера ради, свега три дана након изласка, Gran Theft Auto V остварио је рекордну зараду од милијарду долара, а очекује се да ће нова инсталација игре Call od Duty: Ghosts такође стићи до ове цифре, уз малу помоћ Меган Фокс коај се појављује у рекламама за ово остварење .

GTA V је поред рекорда у заради успео да сруши чак 7 Гинисових рекорда:

- Најбоље продавана акционо-авантуристичка видео игра током 24 часа
- Најбоље продавана видео игра током 24часа
- Најбрже продавана забавна "јединица" која је достигла милијарду долара
- Видео игра која је најбрже стигла до милијарду долара
- Видео Игра која је највише зарадила за 24часа
- Највећа зарада коју је неки забавни артикал успiо да генерише за 24часа
- Трејлер са највише прегледа за акционо-авантуристичку игру

"Гејминг није више само хоби без неке посебне вредности, то је доказао GTA V, и заиста је узбудљиво да су изазвали на борбу Холивуд и побједили," рекао је Крејг Глендеј, уредник у "Gunness Book of World Records."

"GTA апсолутно заслужује да буде прихваћен и препознат као "икона модерног вемена" и британске културе и драго нам је да је игра ушла у нашу књигу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана