ВГТ осигурање главни проблем

М. Ч.
ВГТ осигурање главни проблем

БAЊA ЛУКA - Рад филијале "ВГТ осигурања" из ФБиХ у РС представља главни проблем у спровођењу потписаног Споразума о примјени премијског система у осигуравајућим друштвима, посебно у бањолучком региону.

Закључено је то у петак на 4. сједници Скупштине друштава за осигурање при Привредној комори РС. Скупштина је позвала Aгенцију за осигурање РС да јавно објави резултате контроле тог друштва, које не поштује ни елементарне принципе система "бонус-малус".

- Ово друштво има неуобичајено висок тржишни раст, захваљујући искључиво дампинг цијенама. Упозоравамо јавност и осигуранике да дампинг цијене овог друштва сутра могу да их доведу у ситуацију да неће моћи да остваре своје право на накнаду штете - наводи се у саопштењу из Привредне коморе.

Директор сектора за осигурање за саобраћај "ВГТ осигурања" у Високом Хасан Прелић рекао је да ове тврдње нису тачне, те да ће када добије извјештај реаговати према Удружењу.

- То удружење нема право да неког етикетира да крши подзаконске акте. Постоје институције које су задужене да контролишу законитости у раду, а не ово удружење - казао је Прелић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана